Jak masz sam znaczek bez motylka, to na środku znaczka robisz delikatnie dziurę, najlepiej śrubokrętem płaskim, i później podwazasz do okoła znaczek aż odejdzie.(oczywiscie przez tą dziurę która zrobiłeś) możesz spróbować nawet zwykła suszarka podgrzac lekko znaczek wtedy lepiej odejdzie. Następnie oczyszczasz miejsce, odtluszczasz i przyklejasz nowy.co do imbusow, nie kupuj tych za "grosze" mocniejsze użycie i z imbusa masz banana
![]()
Panowie, napiszcie mi jeszcze, czy podejmować się samemu wymiany żarówek H7? zamontowałem ledy na których jeżdzę podczas dnia ale chciałbym mieć wieczorem jasne światło ( aktualnie mam żółte ) - zakupiłem więc Żarówki Osram H7 Night Breaker Unlimited +110% i teraz pytanie - wymiana jest prosta ? Alfa Romeo 147 1.6 TS 120 KM 2006 - zrobić to samemu ( jeżeli tak to krok po kroku proszę instrukcję ) czy jechać do warsztatu?
Da się to zrobić samemu - ale nie ma lekko.
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...zarowek-2.html
- - - Updated - - -
Aczkolwiek warto zrobić to samemu gdyż za drugim razem już jest łatwiej.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
dziekiw takim razie wymieni jak bede miał około 2 h wolnego
aby to zrobić na spokojnie
Przygotuj sobie lusterko żeby zobaczyć drucik i potem czy żarówka dobrze siedzi (mozliwe ze jest to w temacie napisane, nie czytalem go). A co do żarówek H7 polecam Narva Range Power White. Świecą lepiej niż Osram Night Breaker. Miałem kiedyś osram i bylo dobrze, teraz mam narve i jest lepiej
Wyryte rantem felgi
Co wy gadacie, ze w Alfie nie ma lekko zmienić żarówki. TO JEST NAJWIEKSZY BANAŁ !! Przyciskasz palcem w kant tego druta, przyciskasz do środka, nadal dociskając przesuwasz W BOK i wyskakuje cała żarówka !
Montujac wystarczy kucnac przy lampie i patrzec, czy dobrze siedzi w swoim miejscu, czy nie ma szpary np. miedzy górna krawedzia lampki. Musi siedziec na styk.
W efekcie robota na doslowne 30 sekund
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 24-08-2015 o 13:54
W 147 po FL?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]