Pytanko - mam ELM 327 bez rezystora, wszystko działa jak trzeba. Podpowiedzcie proszę, co oprócz diagnostyki i monitorowania parametrów mogę tym zrobić? Coś przestawić, włączyć/wyłączyć, aktywować?
Poszperaj sobie w MES. Wszystkie możliwości są tam opisane.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Panowie, przepraszam jeśli odpowiedzi można znaleźć we wcześniejszych postach, ale jestem przed wyjazdem i nie mam czasu prześledzić wątku. Kupiłem ELM 327 i po podłączeniu na szybko wyskakują mi takie komunikaty:
Po połączeniu z Engine – port com 1 nie istnieje
You need Elm327 /OBD to connect to this module – po połączeniu z service
Po simulate – invalid ISO code
Ale po uruchomieniu scan dtc zeskanowało i pokazało jakieś dawne błędy
Co nie jest ok? Przy zakupie prosiłem o przygotowanie pod fiata, czyli usunięcie tego rezystora.
Musisz ustawić w Settings odpowiedni port COM, ew. masz tam skanowanie i wskaże Ci który to port.
Mam elm327 z ktorego usunalem rezystor, co musze zrobic/kupic zeby sie polaczyc z abs i airbagiem?
A z innej strony:
Widział ktoś coś takiego? http://www.programatory.com/index.ph...-lancia-obd-ii
Miałem styczność z EXAMINEREM i w porównaniu z nim MES/FES jest po prostu kiepski dlatego myśle co co jest warte
alcapone:
Adaptery (przejściówki) albo zrobić przełącznik w ELMie, który będzie przełączał odpowiednie piny.
monoholik:
jak komuś ELM nie starcza to można kupić OBDLink za ~300zł z softem, bo wydawanie 1700zł na ten cud powyżej (który wcale jakiś rewolucyjny względem MESa nie jest) to lekkie przegięcie.
Jeśli ktoś w Poznaniu potrzebuje ELMa na bluetooth to mogę odpalić za dychę, kupiłem na allegro ale nie paruje się z moim Hujwejem - z innymi telefonami działa.
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 29-08-2015 o 11:47
czyli jednak lepiej dołożyć do examinera-szkoda że trza dać za używkę 7tys
Bo to już jest profesjonalne narzędzie, wrzuca się w koszty, zakup się amortyzuje, a to na siebie zarabia. ELMa z MESem to się bierze dla siebie żeby sobie auto doposażyć albo check engine skasować...
Co z tego, że możesz MESem parametry odczytać, skoro nie wiesz jakie wartości powinny mieć. Examiner z tego co wiem posiada tabelę i sam potrafi porównać czy parametry mają odpowiednie wartości. Ot chociażby tai niuansik![]()