Jak mawiają oszczędny płaci 2 razy. Tobie się udało na szczęście bez planowania, ale jak już głowica zrzucona to splanowanie nie zaszkodzi.
Swoją drogą to doskonała okazja żeby zrobić porting, czy też polerkę głowicy, nie myślałeś o tym Andrzeju?
Jak mawiają oszczędny płaci 2 razy. Tobie się udało na szczęście bez planowania, ale jak już głowica zrzucona to splanowanie nie zaszkodzi.
Swoją drogą to doskonała okazja żeby zrobić porting, czy też polerkę głowicy, nie myślałeś o tym Andrzeju?
oczywiście ... jeszcze pierścienie tłokowe cały rozrząd przy okazji i wariator ... A kaska sama nie idzie ...
poza tym Alfą codziennie dojeżdżam do pracy ... A takie rzeczy to by się zeszło ...
Wy mi tu o portingu ... jak ja znajde warsztat który ma blokady do takiego silnika to i tak bedzie cud ... wszędzie "wymieniacie uszczelki pod głowicą" " tak, jasne, jakie auto ? " Alfa 156 ... " nieeeee panie"
Na słowo "Alfa" wszyscy odmawiają ...pewnie wszystko co nie jest proste jak golf 2 w te deku jest dla nich za trudne ...
Sama usługa planowania to nie problem, bo to grosze kosztuje
Zdecydowałem sie niestety na ASO ac.victoria bo zastępcze potrzebne ...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Po pierwsze; w każdym wypadku się to robi ponieważ materiał głowicy się minimalnie odkształca pod wpływem temperatury. Po drugie gdybyś tylko chciał wyczyśćić powierzchnię co jest konieczne to i tak powstają mikro nierówności. Jak chcesz mieć niebawem kolejną rzobierankę to możesz założyć bez planowania. Ludzie różne sztuki wyczyniają i często są mądrzejsi od radia Erevan.![]()
O mądrości mechanika czyli o wyższości wiedzy własnej nad praktycznie stosowaną przez innych :
http://forum.fsoptk.pl/index.php?topic=10738.0