Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Temat: Kilka pytań o wersję 159 TI - konkrety

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

A ja powiem tak, mam za małe kółka w swojej nie-TI (16" jakieś Riale i 205/55) i trę o wszystko. Przez progi ledwo się przetaczam bo inaczej walę sankami, parkować przy krawężniku mogę tylko tyłem. Przez te gówniane kółka stoi chyba niżej niż TI. Tak więc osobiście myślę, że TI na dobrze dobranych 18" czy 19" jest lepsza w mieście od mojej nie-TI
    BTW TI to nie Ti od Titatnium tylko skrót od Turismo Internazionale (czy jak to tam jest po makarońsku), więc jak ktoś pisze w ogłoszeniu że to "Turismo" to może tylko w połowie TI

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Krzykawka / Olkusz
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Mała rada: nie wpisujcie w szukajce TI czy Turismo bo część właścicieli nie wie że posiada wersje TI i wystawia np jako Distinctive lub po porostu Sport.

Użytkownik Rowerzysta Avatar michuw81
    Mieszka w
    Manchester - Nysa
    Auto
    159 SW 2.0 170 Ti

Domyślnie

Musisz sie liczyc tez, ze czesci eksploatacyjne do Ti beda drozsze niz do zwyklej. Klocki, opony 19 (cena opon zalamuje)... Ja jak narazie przekladam same opony zimowe. W tym sezonie dadza rade jeszcze, ale kolejny juz kupie 17" na zime (ksiazka sugeruje 18")
    Jesli jestes przygotowany na wieksze wydatki to bierz. Przy czym jesli wiekszosc czasu bedziesz jezdzil po miescie... troche szkoda auta (krawezniki, progi zwalniajace, dziory) Lepiej Luso i dokupic listwy progowe jesli zalezy Ci na wygladzie progow.
    Always Loking For A drive

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Klonek
    Auto
    159 2.0 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    A ja powiem tak, mam za małe kółka w swojej nie-TI (16" jakieś Riale i 205/55) i trę o wszystko.

Sprawdziłem i średnica fabrycznej 16-ki jest najmniejsza.
    Spore te różnice są moim zdaniem...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał michuw81 Zobacz post
    Musisz sie liczyc tez, ze czesci eksploatacyjne do Ti beda drozsze niz do zwyklej. Klocki, opony 19 (cena opon zalamuje)... .
    Patrzyłem na ceny opon, faktycznie dramat.
    Ale kupienie tej Alfy to ma być spełnienie mojego marzenia... Jak nie teraz to nigdy.

A skoro mówicie, że da się normalnie użytkować wersję TI, to wyrzeczenie w postaci opon jakoś przeboleję
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	opony.jpg
Wyświetleń:	261
Rozmiar:	50.1 KB
ID:	177185  

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Sylvio83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 16V

Domyślnie

Hej, podesłałbyś ten katalog z dysku o którym piszesz, że posiadasz, nogajsylwester@gmail.com dzięki z góry

Użytkownik Świeżak Avatar gibson
    Mieszka w
    szczecin
    Auto
    AR 159 SW High Ti

Domyślnie

czy bym kupił to samo? Kupiłem bo taką znalazłem a w środku prawie niezniszczona w porównaniu do tych co widziałem natomiast nie jeździłem innymi wersjami( tzn nie Ti) po dziurach to nie odpowiem.

- - - Updated - - -

i jeszcze jedno mimo że np. masz wersję wyposażenia jakąś tam to wcale nie oznacza że drugie auto o niby takiej samej wersji ma takie samo wyposażenie bo może się różnić detalami ze względu na rynek na jaki było produkowane lub ze-względu na to że pierwszy właściciel kazał doposażyć auto w coś tam.

Użytkownik Embrion Avatar gonzales87
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    inny niż alfa

Domyślnie

Ja też bym poprosił o ten katalog o ile to nie problem pswatowski87@gmail.com

miałem kiedyś 156 sportpacka na 16 calowych telefonach, jaka jest różnica w wysokości zawieszenia pomiędzy 159 TI, jeśli ktoś ma porównanie między tymi autami? W tamtym przypadku nie było dramatu, tylko czasem obciążonym autem jak z jakiegoś krawężnika większego się zeskakiwało to tył zahaczył ale na szczęście miałem haka i on ratował zawsze mój zderzak.

No ale panowie drogi mamy coraz lepsze także nie ma co biadolić u mnie przynajmniej pół miasta w remoncie
    Ostatnio edytowane przez gonzales87 ; 03-09-2015 o 17:00

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Cytat Napisał Klonek Zobacz post

Sprawdziłem i średnica fabrycznej 16-ki jest najmniejsza.
    Spore te różnice są moim zdaniem...
    Wynika z tego że ti na większych kolach jest ok 14mm nizej niz zwykla na 17-tkach i praktycznie tak samo jak na 16 tkach 205/55 (2mm) niżej.

Twardsze sprężyny, przynajmniej na samym poczatku ugiecia, mogą niwelować różnice. 159 strasznie się buja po lekkim docisnieciu w dół
    Ostatnio edytowane przez tomaszko ; 03-09-2015 o 18:30

Użytkownik Rowerzysta Avatar michuw81
    Mieszka w
    Manchester - Nysa
    Auto
    159 SW 2.0 170 Ti

Domyślnie

Ale kupienie tej Alfy to ma być spełnienie mojego marzenia... Jak nie teraz to nigdy.
    U kogos przeczytalem takie cos: Tam gdzie zaczyna sie piekno, tam konczy sie ekonomia

Ja uzywam auto w 90% na autostradach i 19" jak najbardziej mi odpowiadaja. Ale na Polskich drogach gdzie byly koleiny czesto mnie nosilo.
    Ale zawsze mozesz kupic 17" na 225/50 a 19" odsprzedac. Taki kompromis

Do Ti na Brembo 16 nie wejdzie.
    Ostatnio edytowane przez michuw81 ; 03-09-2015 o 20:34
    Always Loking For A drive

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Patrzyłem na ceny opon, faktycznie dramat.

A skoro mówicie, że da się normalnie użytkować wersję TI, to wyrzeczenie w postaci opon jakoś przeboleję
    Dokladnie. Jestesmy na tym swiecie tylko przez chwile. Gdzies ta kase trzeba wydac jak jest. Kupuj Ti. Wuj, ze za 16tki zaplacilbys za komplet opon900zl

U mnie wlasnie poszlo £500(3000 zl) za komplet TOYO , mimo tego, bardziej geba sie usmiecha niz to boli.