I jak wariator wymieniony ? pomogło ?
I jak wariator wymieniony ? pomogło ?
Czekam na przesyłkę. Pewnie dzisiaj lub jutro będę wszystko montował do kupy.
z perspektywy czasu powiem Ci ze nie ma po co rozbierać tego "krokowca" bo tam nic takiego nie ma co można czyścic czy się zepsuć.(zakładając ze masz tak jak ja nastawnik wolnych obrotów z boku przepustnicy od strony grodzi a nie prawdziwy krokowiec) Jeżeli jednak bedziesz chciał to zrobić to obudowę nastawnika wolnych obrotów spokojnie możesz rozpiąć tylko delikatnie(musisz podważyć wszystkie zapadki jednocześnie np. przy pomocy kilku kawałków blaszek - ja używałem pociętej na kawałki blaszki od starej wycieraczki przegubowej tej co wchodzi w pióro) a następnie podważysz śrubokrętem obudowę. ze środka nic nie wypadnie wiec się nie martw.
Po dopięciu "krokowca" musiałem zrobić reset na kompie bo wskakiwał mi na 1500-2500 obr i tak trzymał cały czas.
Niestety po naprawie wariata problem obrotów przy 1500 nie został rozwiązany. Przeczyszczę i nasmaruję krokowy przepustnicy. Jeśli nie pomoże to wymienię przepływkę bo widzę, że są z nią problemy, nie zawsze ale są.
Miałem bardzo podobny problem, właściwie obroty zachowywały się tak samo jak u Ciebie Artur. Problem jednak rozwiązałem połowicznie, tzn. jest niby dobrze, jednak czasami dziwna praca powraca. Wymieniłem cewkę + standardowe czyszczenie gniazd świec i połączeń na fajkach/kablach. Robię takie zabiegi czyszczące co kilka miesięcy u siebie, do tego dokładne czyszczenie przepustnicy wraz z jej demontażem. TSy jak pewnie wiesz wymagają takich zabiegów profilaktycznie, żeby wszystko śmigało. I wtedy te obroty na jakiś czas się uspokoiły. Ty już pisałeś, że z układem zapłonowym kombinowałeś, więc kurde to musi być coś jeszcze....
U mnie ewidentnie problem stanowi przepływka. Jutro się tym zajmę.
Tak jak myślałem. Przepływkę szlag trafił już dokumentnie :/ Cały czas błąd przepływki. Ostatnio było tak, że pokazywało błąd przepływki, ale jej przechodziło i silnik ładnie pracował i można było jeździć. Teraz już niestety posypała się maxymalnie, ale jutro lub we środę będę miał na wymianę. Mam nadzieje, że problem 1500 obrotów zniknie bezpowrotnie.
Obecna przepływka u mnie siedzi od 2.0 TS-a i jest już na szrot.
przepływka wymieniona i nadal się dusi na przy gazowaniu
Kochani co to może być? jutro muszę być Alfą w Wawie
Czy to może być nastawnik wolnych (krokowy)? Dolot calutki szczelny
Dodatkowo oprócz błędu Przepływki pojawił się błąd przekaźnika wariatora faz rozrządu
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 09-09-2015 o 13:09
Zrobione, ale nie do końca. Czasami zapali się marchewa i pod kompem błąd Przepływomierza. Za chwilkę czkawka przejdzie i silnik pracuje wzorowo O_o
Sam nie wiem co jej jest, ale to chyba nie przepływomierz. Jak by siadł to na amen.
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 09-09-2015 o 21:07
Może masz coś z instalacją, skoro na nowej przepływce wyskakują błędy.
Spróbuj może popracować nad stykami we wtyczkach przepływki i ECU.