Witam ponownie
Pacjent:
Alfa 146 1.9 JTD bez klimy.
Krótki opis sytuacji:
Jak były upały (35 stopni) jechałem w korku i zauważyłem że wskazówka temperatury cieczy wychyliła mi się ponad 90 stopni. Jako że nie był to najlepszy moment na postój włączyłem wiatrak ogrzewania i wskazówka nie dotarła nawet do pierwszej kreski ponad 90 stopni. Jak tylko wyjechałem z korka wskazówka wskoczyła na 90 stopni.
Jeździłem potem około 2 tygodni i nigdy wskazówka nie wychyliła się ponad 90 stopni. Jako że nie lubię jak coś nie działa tak jak powinno nawet jak to był jednorazowy przypadek (chociaż jeżdżę alfa codziennie do pracy to nie mam korków po drodze więc więcej się to nie powtórzyło). Ale dzisiaj po trasie postanowiłem sprawdzić czy włącza się wentylator chłodnicy. Podjechałem pod dom (90 stopni) i czekałem na postoju żeby włączył sie wentylator chłodnicy. Nie włączył się ale też wskazówka nie wychyliła się ponad 90 stopni.
Chciałbym rozebrać przekaźnik i złączyć to elektrozłącze, czy jakby tą cześć przekaźnika nazwać i zobaczyć czy wentylator w ogóle się załączy. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone.
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie znajduję się przekaźnik wentylatora? (zaznaczam że pacjent jest bez klimy). Przed akumulator jest tylko jeden przekaźnik. Skrzynkę bezpieczników mam taką jak na załączonym zdjęciu.
Drugie pytanie to czy w JTD bez klimy też są dwa biegi wentylatora?