Temat: Prośba o sprawdzenie nr VIN

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

No to się śmiej dalej.

Jak robisz odpłatnie to nie powinieneś tego robić na darmowej części forum a w dziale Bazar - takie jest moje zdanie. Piszesz że nie reklamujesz się, a od razu po napisaniu tu posta z prośbą o sprawdzenie przysłałeś mi ofertę na skrzynkę forumową - to nie reklama? Zgadzałem się na spamowanie reklamami od Ciebie? Nie tego spodziewałem się w darmowej części forum, raczej liczyłem że jest tu ktoś życzliwy kto ma dostęp do bazy ASO i jest w stanie w ramach forum za darmo sprawdzić te 2-3 VINy dziennie i pomóc kolegom.

I nie chodzi o te 40zł które pewnie też warto wydać przed kupnem auta (jak już ma się upatrzone jakieś konkretne), tylko chodzi o zasadę tej części forum - każda pomoc za darmo.

Tak przy okazji, nie przeceniałbym informacji jakie jesteś w stanie załatwić, czasem coś pokażą, ale z tego co przeglądnąłem przytaczane tu historie VIN, to często informacje o historii serwisowej są zdawkowe, czasem jeden wpis, czasem parę, z reguły pierwszy rok-dwa zanim gwarancja nie wygasła, więc przy autach w wieku 4-10 lat (roczniki 159, nie wspominając o starsze modele o które tu też pytają) to średnio miarodajne - ludzie nawet za granicą często nie serwisują w ASO bo im nie po drodze, bo za drogo. Poza tym jak np. auto zostaje rozbite, to nie ma o tym wpisu bo nie ląduje już w ASO tylko u handlarza/mechanika itp. a oni sprzedają do Polski - przywozi się takie na lawecie, naprawia i tyle. ASO ani VINy nic tu nie wyjaśnią bo nie ma żadnego wpisu o tym.

Proszę nie odpowiadaj już, niepotrzebnie zacząłeś dogryzać po tym jak zapytałem czy już tylko w tym wątku odpłatne serwisy sprawdzania VINu, zrobił się OT i bezcelowa dyskusja.

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    147/2007/JTDm/150KM

Domyślnie

Jeszcze raz Ci powtarzam, że nie ma nigdzie mojego posta reklamowego w żadnym miejscu tego forum. Wysłanie takiej wiadomości miało z założenia na celu pomóc, wiec możesz sobie ewentualnie wyrzucić ją do koszta Na forum odpowiedziałem jedynie na Twoje pytanie jaka jest subtelna różnica między jednymi danymi a drugimi. Nie ma bardziej odpowiedniego miejsca tutaj dotyczącego tej konkretnej kwestii, żeby ludzie bez problemu mogli to namierzyć i jeszcze raz powtórzę jako, że nikt aktualnie nie robi tego darmowo (a bardzo dużo osób szuka i nawet jest w stanie za to zapłacić), dlatego daję im taką możliwość Wielu ludziom już uratowałem tyłek i pieniądze, więc ja szanuję Twoje zdanie, a Ty proszę uszanuj moją "pracę" Nawet z jednego wpisu i pozostałej części raportu można już bardzo dużo wywnioskować tylko trzeba umieć takie dane dalej wykorzystać w odpowiedni sposób. Jak wygląda handel samochodami w Polsce nie musisz mi mówić, bo od dawna znam go bardzo dobrze.
    PS. Jeszcze tak ramach wyjaśnienia sam od 6 lat jestem posiadaczem 147, dlatego robię to tutaj po kosztach
    Ostatnio edytowane przez KoŁoS ; 25-08-2015 o 21:55

Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Cytat Napisał KoŁoS Zobacz post
    Nie nadepnąłeś, tylko ogólnie śmiać mi się chce z ludzi, którzy wydają kilkadziesiąt tysięcy na samochód, a szkoda im kilkadziesiąt złotych za sprawdzenie historii, żeby właśnie zaoszczędzić czas, nerwy i pieniądze, albo później "płaczą" na forach jacy to Ci handlarze są źli, bo cofają liczniki itd. Ja wyraźnie napisałem, że aktualnie na forum nikt nie sprawdza i sam za to płacę, więc nie jestem w stanie przekazać tego ani gratisowo, ani taniej, natomiast nic na siłę jak ktoś chce to zapraszam, a jak nie to też nie ma problemu Nie robię tego zarobkowo, tylko cel jest prosty, czyli tępienie oszustów :p A co do DNA itp. tam nikt Ci nic nie gwarantuje jakie informacje dostaniesz (z reguły żadne istotne) i później ludzie też narzekają, że wydali całe 20zł i niewiele się dowiedzieli, a oczekiwali za takie pieniądze pełnej historii z ASO najlepiej jeszcze z pełną dokumentacją fotograficzną. Jeśli będziecie mieli jakieś auta do sprawdzenia to na ile moja wiedza/możliwości pozwolą to Wam je sprawdzę i powiem czy warto się nimi dalej interesować PS. Czy widziałeś tu gdzieś mojego posta z "reklamą"?
    Z jednej strony masz rację, że te 40zł to nic przy zakupie za xx tysięcy, ale jeżeli ktoś nie ma zielonego pojęcia o autach i chce posprawdzać np 10 fur to już wyjdzie 400zł, więc to już nie jest mało. Chwała Ci za to, że chociaż Ty sprawdzasz bo teraz już nic na forum się nie dzieje z vinami. A co do autodna to fakt - badziewie jakich mało i zwykli naciągacze. Tam niczego sie o aucie człowiek nie dowie. Wiem z doświadczenia

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    147/2007/JTDm/150KM

Domyślnie

Dlatego trzeba zrobić wstępną selekcję i zobowiązałem się, że najpierw dla mniej wtajemniczonych "bezpłatnie" posprawdzam Wam wstępnie auta, a dopiero ewentualnie później będziemy działali dalej z ASO oraz postaram się jeszcze wynegocjować lepszą cenę Linki z VINami wrzucajcie w PW

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Cool Pomoc

Witam,

Panowie sprawdzicie numer VIN zar95500001053509 ?

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

Można prosić o sprawdzenie nr VIN ZAR93900007290329?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Sylvio83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 16V

Domyślnie

Hej, jest szansa na sprawdzenie tego nr VIN ogarnia to ktoś jeszcze tutaj???

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Sylvio83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 16V

Domyślnie

Ktoś coś wie co się stało z osobą która sprawdzała VIN do tej pory???

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    147/2007/JTDm/150KM

Domyślnie

Na dzień dzisiejszy nie ma takiej osoby i można to zrobić tylko u mnie odpłatnie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar michuw81
    Mieszka w
    Manchester - Nysa
    Auto
    159 SW 2.0 170 Ti

Domyślnie

CEPIK https://historiapojazdu.gov.pl/ Trzeba znac VIN, Nr. rejestracyjny i date rejestracji. 0zl (od 2014 przebieg km rejestrowany w bazie danych)

ePER http://212.41.221.85:7081/navi?SBMK=...-1&WINDOW_ID=1
    - po wpisaniu VIN wszystkie dane dotyczace fabrycznego wyposarzenia auta i ewentualnych zamowionych dodatkow.

http://www.autobaza.pl/ - platne od 5zl, do 249zl

Z 2 pierwszych linkow spokojnie mozna miec juz jakies pojecie z jakim autem ma sie doczynienia. Jesli auto sporwadzane. To kazdy kraj EU ma swoj odpowiednik co CEPIK
    Jesli auto jest "igla" to kazdy poprzedni wlasciciel czy to DE czy N czy UK bedzie mial rachunki na naprawy wraz z wpisanym przebiegiem. Skoro sprzedawca nie dysponuje takimi rachunkami / historia to lepiej sobie odpuscic.
    Ostatnio edytowane przez michuw81 ; 07-09-2015 o 18:26
    Always Loking For A drive