Marka:
Alfa Romeo

VIN:
ZAR93600000049949

Model:
166

Silnik
2.5 V6 24V

Rocznik:
2000

Miejscowość:
Lublin

Nazwa komisu:
-

Link do ogłoszenia:
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#328fd66d33

Treść:

Witam,

Od niedługiego czasu zamarzyła mi się Alfa Romeo 166, a jak wiadomo, ciężko egzemplarz, w który nie trzeba władować na starcie drugie tyle.
Postanowiłem zapytać o wasze zdanie, mam nadzieje, że z miłą chęcią podzielicie się ze mną swoimi opiniami.

Przechodząc do sedna: znalazłem ten egzemplarz, dokładnie taki jakiego szukam, benzynka (planuje montaż dobrej instalacji), duże, aluminiowe felgi, beżowa skóra... Po prostu dla mnie cudowny.
Lecz pomimo zakochania się w zdjęciach, zachowajmy zimną krew, bo jak wiadomo, Alfy kupuje się oczami, a wtedy można nieźle wpaść.

Drodzy forumowicze, czy ktoś z was mieszka może w pobliżu, a może nawet zna przedstawiony egzemplarz i mógłby wyrazić swoje spostrzeżenia i opinię o danym modelu?
Niestety mieszkam prawie 600 km dalej i nie mam możliwości od tak wpaść i obejrzeć dany egzemplarz...

Rozmawiałem ze sprzedawcą przez tel., powiedział, ze jeździ do Danii i co pół roku zmienia auto, bo znajduje jakieś inne, które mu się podoba i bierze je, więc to drugie, które ma sprzedaje. Teraz ma podobno jakieś Renault Lagunę II z 70k przebiegiem, ale pewnie będzie je zmieniał, bo przyzwyczaił się do silnika 2.5L.

Patrząc po zdjęciach zauważyłem opadniętą klapę bezpieczników.
Zauważam też wygięte do góry blachy pod reflektorami z tyłu nad tylnym zderzakiem. Może to tylko odbicie i zdjęcie tak wyszło.
Felgi ma piękne, ale 166-tka takich nie wypuszczała, więc pewnie są od 159, lub innego modelu. Czy pasują? Czy nie biją lub nie sprawiają kłopotów w tym modelu?
Jak waszym zdaniem wygląda wydech na zdjęciu? Słyszałem, że lubi korodować i pierdzieć. A wydechy do V6 są podobno bardzo drogie.
Pomóżcie.

Pomożecie?
Pozdrawiam,
Daniel.