To nie to odkręciłeś. 3 śruby na klucz 5,5 i od razu widzisz filtry
Wyryte rantem felgi
To nie to odkręciłeś. 3 śruby na klucz 5,5 i od razu widzisz filtry
Wyryte rantem felgi
Tak zgadza się one sa na kluczyk 5,5 ale one są zamontowane na wentylatoreze??? Jak je rozkręce to w którym miejscu jest ten filtr???
Ale to jest do Alfy 156...NIe wiem czy jest tak samo....
To samo jest
Wyryte rantem felgi
mały off top - od początku jak pierwszy raz wymieniałem te filtry zafascynował mnie pomysł nakrętek 5,5 Ciekawe czy tylko włosi są tacy pomysłowi![]()
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Pracując m.in. w ASO grupy VW pamiętam, że nasadka 5,5 nie kurzyła się za bardzo.
- - - Updated - - -
Jakbyś odrobinie poszukał na forum informacji, to byś znalazł instrukcję wymiany filtra kabinowego.
- - - Updated - - -
A tak w ogóle kupiłem wcześniej Filtrony. Mają one po bokach zakładkę dzięki której szczelnie się dociskają i żaden pył nie leci do kabiny. Teraz mam MaxGear - szmelc. Nie mają tej zakłądki i pod światło widać było, że po włączeniu dmuchawy leci z kratek syf. Filtry wyciągnąłem i ramki przerobiłęm tak by dotykały ścianek airboxa i siebie. Jest znaczna poprawa, już nie widać by coś leciało z nawiewu.
Poprawka, po odkreceniu tych trzech śrub nie ukazują się filtry, bo trzeba ściągnąć oslonke plastikowawtedy pierwszy filtr powinien wypaść sam, a drugi musisz przyciągnąć bo jest wsadzony głębiej, bliżej środka auta
![]()