Znaczek na tylnej klapie w mojej 8 letniej 159 też wyglądał jak nowy. Przedni ściera się zdecydowanie szybciej.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jak tak czytam te bzdury o znaczku czy malowanym przodzie za grilem to przypominają mi się chwile z podstawówki. Oczywiście brak znaczków na zderzaku to już ogólnie lipa, a jeszcze lepiej jak ktoś z czujnikiem lakieru lata. Przecież czy to stłuczka czy dobry dzwoń element łatwiej taniej i szybciej wymienic czasem nawet pod ten sam kolor. Te tematy to robienie wody z mózgu. Jest wiele istotniejszych spraw w tym aucie które mogą zrujnowac portfel.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez olo_84 ; 09-09-2015 o 20:54
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Byłem dzisiaj na oględzinach tego autka: http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#ed61bbd2fa
Koleś powiedział, że jego żona straciła pracę i długo szuka nowej i chcą kupić Mito żeby było oszczędniej. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jestem w stanie w to uwierzyć bo jak autko chwile chodziło na postoju to prosił żeby zgasić bo szkoda ropy. Dodatkowo mówił, że ma znajomego w ASO, który mu robił przegląd ostatnio i wszystko jest zrobione.
Generalnie auto zgodne z opisem, lakier cały ori, wszystkie szyby rocznik 2008 poza lewą przednią która jest 2007. Silnik pracuje i wygląda całkiem ok. Wnętrze również zadbane.
Mam zastrzeżenia do 3 tematów:
1) Miał wymieniane sprężyny jakiś czas temu. Na moje oko tył auta jest delikatnie wyżej niż powinien być?
2) Przy przejechaniu przez śpiącego policjanta coś skrzypiało w zawieszeniu zarówno z przodu jak i z tyłu - podobno to kwestia po wymianie tych sprężyn (przy normalnej jeździe i gwałtownych ruchach kierownicą w trakcie jazdy cisza).
3) Przy gazowaniu na postoju sporo kopci - tak jak na tym filmiku tylko bardziej czarny dym https://www.youtube.com/watch?v=u59pKqPGM9U.
DPF wycięty, również programowo. Co do EGR nic nie był w stanie powiedzieć ale zakładam, że również jest zaślepiony. Czy takie kopcenie jest normalne czy raczej coś nie tak z mieszanką?
Generalnie autko zarezerwowałem i umówiłem się na wizytę w ASO na przyszły tydzień. Natomiast jestem ciekaw jakie są Wasze opinie i spostrzeżenia.
Szkoda ropy? A może obroty falują na jałowym?
Co do kopcenia to jeśli auto nie jest po chipie, to trzeba przyjrzeć się wtryskom.
- - - Updated - - -
Sprawdzenie stanu nadwozia czujnikiem grubości lakieru to wg Ciebie głupota? Śmiać mi się chce jak czytam takie komentarze jak Twój :-) Możesz sobie oczywiście pisać dowolne bzdury, aby tylko nikt sobie tego do serca nie brał. Akurat w przypadku zakupu aut używanych wybór jest spory, tak więc można powybrzydzać i wybrać coś w lepszym stanie niż inne. A nie brać pierwszy lepszy paździerz po dzwonie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jeśli Ci ćwiartkę wymienią to nie będziesz o tym wiedział nawet po kontroli aso
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Hej.
Mam nadzieję, żę nie dostanę od razu batów, gdyż pewnie to już było powiedziane - ale wiecie jak jest, dni lecą posty też i strony tematu.
Przymierzam się do zakupu 159 w 2.2 JTS i na razie moje pytanie brzmi: Czy 20-25 tys. zł to kwota wystarczająca na ładny egzemplarz, który nie będzie goły jeśli chodzi o wyposażenie?