Mi też wentylacja nie odpowiadała w 156 i wywaliłem filtr pyłkowy, różnica zdecydowanie na plus
Nie zależało mi na filtrze, a na sprawnie działającej wentylacji już tak.
Też wywaliłem filtr
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Sprawnie dzialajaca wentylacja bez filtra ?
Brzmi dziwnie no ale jak tobie odpowiada to ok :-)
Ja tam zaden alergik itp ale przeciez bez filtra calym syfem moze walic do srodka
Jak sobie przypomne widok starych filtrow i pomysle ze to wszystko mialbym w kabinie to jakos malo przyjemnie sie robi :-)
No ale moze rozlozone w czasie wdmuchiwanie tego syfu az takie zle nie jest
Nie wiem
Sprawdzal nie bede:-)
Dzięki za zainteresowanie![]()
U mnie dmuchać , dmucha ale w porównaniu do mondeo lub meganki to alfa wypada lipnie...
W sumie bardzo mi to nie przeszkadza ale fajnie by było jak by trochę mocniej wiało .
Jak jeździłem laguna to przyzwyczaiłem sie do wiatru we włosach
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wsiadam do rozgrzanego samochodu odpalam klimę i chciał bym aby mnie owiało zimne powietrze ,a tu niestety nie da się ( bez filtra nie próbowałemi filtr wymieniany oczywiście ) . Odnośnie auta żony - to tak jest zdecydowanie głośniej , ale i łeb urywa .
Zgadzam się że siła nadmuchu nie powala. Dzisiaj chciałem założyć filtr przeciwpyłkowy bo przyszła mi ramka... ale ramka nie pasuje. W każdym bądź razie mam porównanie do Punciaka którym od dawna śmigam i tam siła nadmuchu tak ze 2 razy większa, i to porównując do 156 bez filtra. Ale nie sądzę by cokolwiek dało się zrobić - sam wentylator ma duże obroty i dosyć mocno dmucha ale kanały stosunkowo wąskie, małe średnice i rozdzielone to jest na wiele kierunków. Trza się pogodzić niestety.
Przy okazji - czy to norma że w mokre chłodne dni bez klimy lub ogrzewania nie odparuje szyby? Kilka razy rano szyba zaparowana, to nadmuch na szybę, obieg otwarty i... nie pomaga - dopiero jak ciepłym albo jak klimą dmuchnę. Dziwi mnie to o tyle że właśnie w Punciaku nie mam klimy a wystarszy silny nadmuch i jest ok.
Nie jest to normalne - bez klimy szyby parują na obiegu zamkniętym. Otwierasz obieg i para znika.