Dzieki KHOT, bede musiał się zaopatrzyć w ten szampona rękawice jaką polecisz? obecnie mam taką http://www.motochemia.pl/rekawica-mi...odu-p-524.html
Dzieki KHOT, bede musiał się zaopatrzyć w ten szampona rękawice jaką polecisz? obecnie mam taką http://www.motochemia.pl/rekawica-mi...odu-p-524.html
Ja używam szamponu shiny garage strawberry, bardzo fajny. Jeśli auto myjesz regularnie chociaż raz na dwa tygodnie, to bez problemu usuwa brud. Całkiem mocno się pieni, a i pachnie ładnie auto nawet po nim
- - - Updated - - -
Co do plastikow używam shiny garage jet black exterior trim restorer. Daje rade, trzyma do 8tyg![]()
Jakiś czas temu kupiłem tą: Aliexpress - zakup tego mopa mnie wyniósł jakieś 4 dychy z kawałkiem. Sprawdza się świetnie: nie dość, że jest super delikatna, brud od razu wchodzi we włosie dzięki czemu nie smarujesz nim po lakierze, to dodatkowo jest serio duża. Mam też rękawicę z mikrofibry i tą owcą samochód myję dwa razy szybciej, dwa pociągnięcia i pół dachu w pianie.![]()
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Własnie widziałem że ją polecają chyba przy nowych zakupach ją nabędęCzosnek, wiem ze Jet Black jest dobry bo tez go używam
![]()
eggon - też mam tą samą co KHOT i zdecydowanie polecam, jak się z początku śmiałem z mopa z merynosa to teraz nie wyobrażam sobie mycia auta bez niej
No i przede wszystkim oszczędność czasu - frędzlami schodziło mi z 2 razy dłużej mycie.
147 powodów do zadowolenia
Zamówione, czekam na paczke![]()
Panowie co będzie lepsze pod wosk Zymol Carbon,
tzn jaki cleaner:
MAINZ PRISTINE Cleaner do lakieru 500ml
czy
Dodo Juice Prep Polish 250ml cleaner pod wosk
chodzi mi o tańszą alternatywę dla HD Cleanse od Zymola.
Jeśli masz czarny bądź bardzo ciemny lakier to odradzam mainza. Mam, stosuje tylko na jasna karoserie. Cleaner dobry, ale na czarnym lakierze, po wytarciu nadmiaru, jak przejedziesz palcem po elemencie zostaje kreska, tak jak by po cleanerze była warstwa oleju na elemencie... Na jasnych lakierach tego nie widać, a Wosk długi wytrzymał na tym cleanerze![]()
Dodo niebo lepszy![]()
A Prima Amigo ? :-) , lakier ciemny granat metallic,