No przepływka podaje za mało. Ale możliwe że korzystasz ze starego fesa. A on miał problem z twoim sterownikiem. Odepnij ją i zloguj jeszcze raz.
No przepływka podaje za mało. Ale możliwe że korzystasz ze starego fesa. A on miał problem z twoim sterownikiem. Odepnij ją i zloguj jeszcze raz.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
mes 2.2 więc raczej nie zaniża
Witam ponownie, dzisiaj bawiłem się programem alfa obd i jest tam test zaworu overboost trwa 10 sekund i zaobserwowałem ze u mnie sztanga gruszki tylko lekko sie rusza,zawor ma problem i glośno buczy przy tym i pierdzi powietrzem, moge ten test tylko dwa razy wykonac, za trzecim razem juz tylko lekko dzwiek wydaje i juz sztanga nawet nie drgnie, tak jakby nagle nie bylo podcisnienia czy tak powinno byc? Kolejna obserwacja auto odpalam i sztanga powoli ale plynnie idzie w dol przy dodawaniu gazu rusza sie tez z opoznieniem, i co dziwne jesli odlacze wezyk od gruszki kiedy sztanga jest w dole to bardzo szybko wraca do gory, co moze byc u mnie z tym sterowaniem prosze o pomoc. Pozdrawiam
A tam.... najlepiej wymontowywać turbinę i wyczyścić tę zmienną geometrię. Będzie 100-procentowa pewność. Zrobiłem tak i nie załuję, a nie domysły, grzebanie we wtyczkach, nagrywanie filmików. Później wymiana overboosta i wężyków podciśnień... zupełnie inne auto
A lekki dźwięk wydaje po tych dwóch testach, gdyż kończy się podciśnienie![]()
Witam, wiec u mnie sprawa się rozwiązała, po demontazu turbiny i wyciagnieciu zawleczki z sztangi, sztanga chodziła bardzo lekko, ale po otwarciu turba okazalo sie ze kierownice wogole sie nie ruszaja, a sztaga jest odlaczona, nie bawilem sie w regeneracje turbo tylko odrazu kupilem nowe, a co do wtryskiwaczy conmir wspominal ze trzeci juz sie nie ma za dobrze , to u mnie wystarczylo czyszczenie w firmie co regeneruje i Pan powiedzial ze wtryski przechodza teraz testy idealnie, dziekuje wszystkim za posty. Pozdrawiam![]()
Witam ponownie, problem z przeładowaniem nadal u mnie istnieje, został już tylko zwór overboost, turbo nowe, wiec nie powinno być problemu, zrobiłem 50 km i rozwaliło mi dolny przewód, cały czas jest przeładowanie a overboost zmieniałem w tym roku w maju i kupiłem oryginalny żeby tak szybko padł jest to możliwe? Albo czy może to być wina czujnika doładowania na kolektorze ssącym?
Ostatnio edytowane przez jacpab ; 26-09-2015 o 14:52
Może. Spóbuj go wyczyścić alkoholem izopropylowym.
Witaml
Mam pytanie odnośnie akumulatora podciśnienia, jak podłączyć wężyki? podłączone mam tak 1 zasilanie podciśnieniem z pompy podciśnienia, 2 zawór sterowania klapą gaszącą 3 zawór overboost. Czy jest to poprawne podłączenie?
Witam,
test robiony na 3-cim biegu nie znam się na tym ale coś turbina mi nie pasuje)
Było tak, najpierw padł mi przepływomierz, kupiłem ori boscha do tego wymieniłem sztangę turbiny długością dopasowana do starej sztangi, wymienione wężyki podciśnienia a sam overboost udało mi się rozebrać wyczyścić psiknąć smarem do maszyn precyzyjnych i sprytnie to złożyć. EGR zaślepiony (zaślepka z dziurkami ). Turbo -> Intercooler jest kwas, Intercooler -> Kolektor jest miękki, (aktualny brak budżetu ale z czasem wleci)
Szczerze różne opinie występuje oczywiście błąd P1235. Może być to wina samego czujnika w kolektorze, overboostu, czy jednak zasyfionej lub zapieczonej turbiny ? Albo vaccupompy (tak podpowiedział mechanik z Częstochowy) Proszę pomóżcie bo oszaleję z tym błędem i nie ogarem pod maską !!
Czemu wy nie rozumiecie tego, że takie obrazki niewiele mówią. Oczekujecie pomocy, a nie dajecie na nią szans. W temacie dokładnie opisane jest co i jak zrobić aby zamieścić tutaj faktyczny, przydatny plik logów. I zrozumcie, że nie piszę tego pretensjonalnie.
Wracając do tematu. Z doświadczenia ci powiem, że problemu szukaj w przewodach elektrycznych zaworu sterującego turbosprężarką. Jeśli nie, to stoją kierownice.
Zobacz jakie, na tym screenie masz niedoładowanie. Widać, że sterownie nie działa.
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 02-10-2015 o 09:03
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF