Strona 74 z 135 PierwszyPierwszy ... 24646566676869707172737475767778798081828384124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1342

Temat: Widziany/Widziana

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

A ten uraz to wynika, z całym szacunkiem, z czego?
    Natomiast co do Łodzi, to typowe wielkomiejskie traktowanie przyjezdnych z góry. Ja, ja, ja, mój pas jest najmojszy i cię nie wpuszczę, ale za to za chwilę wymuszę na innym to samo, czego odmawiam tobie, bo ja mogę, a ty nie. Niestety, tak to widzę.
    Ostatnio edytowane przez wkamil ; 16-09-2015 o 20:32

Użytkownik Rowerzysta Avatar mariusek
    Mieszka w
    Łódź, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon

Domyślnie

Sam pochodzę z małego miasteczka coś jak Tuszyn, ale niestety jak widzę że w mojej okolicy przemieszcza się EZG to zwalniam niech jedzie w cholerę jak najdalej ode mnie lub jak można to sam uciekam. Tylko raz jadąc do pracy gdyby nie refleks to na 10 km miałbym 3 dzwony właśnie z EZG. Nie twierdzę że EL jeżdżą lepiej ale takich rzeczy nie odwalaja albo ja nie miałem okazji zaobserwować.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bajon
    Mieszka w
    Łódź - Teofilów
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2,4 JTDm Sky View, wcześniej Alfa Romeo 156 SW 1,9 JTD M-jet

Domyślnie

wkamil - wielu kierowców spoza Łodzi jeździ fatalnie po mieście. Fatalnie też parkują. Przeważnie też młodzi kierowcy z małych miejscowości podchodzą pod stereotypy - glof 3, 4 łysych na pokładzie, głośna muza i król szosy Nie bierz tego do siebie ale pytałeś skąd się bierze taka opinia

- - - Updated - - -

P.S. Odwalają wszyscy kierowcy. Najgorsze są kobiety pod tym względem. Niestety ale taka jest smutna prawda. Jak wsiądą do samochodu to odcina im mózg. Ale częściej odwalają Ci, którzy do miasta przyjeżdżają gościnnie. To normalne.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.0 JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Bajon Zobacz post
    Ładna 156 widziana dzisiaj zaparkowana na Kościuszki. Na ramkach Alfisti
    To moja zapewne, bo akurat w tym tygodniu tam pracuję...
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ricardus
    Mieszka w
    Grotniki
    Auto
    Alfa Romeo 156 Q4 Crosswagon

Domyślnie

Nie mam zmienionej rejestracji na EZG w Alfie i cały czas mam ETM i potwierdzam, że miło jest obserwować jak inni kierowcy są bardziej uprzejmi. Niestety potwierdzam obiegową opinię o EZG. Sam mam takie blachy na drugim aucie, ale jak widzę co się dzieję na zgierskiej i aleksandrowskiej na zwężkach i jak "cfaniakują" wspomniani kierowcy EZG to jest jakaś masakra.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Bajon Zobacz post
    wkamil - wielu kierowców spoza Łodzi jeździ fatalnie po mieście. Fatalnie też parkują. Przeważnie też młodzi kierowcy z małych miejscowości podchodzą pod stereotypy - glof 3, 4 łysych na pokładzie, głośna muza i król szosy Nie bierz tego do siebie ale pytałeś skąd się bierze taka opinia

- - - Updated - - -

P.S. Odwalają wszyscy kierowcy. Najgorsze są kobiety pod tym względem. Niestety ale taka jest smutna prawda. Jak wsiądą do samochodu to odcina im mózg. Ale częściej odwalają Ci, którzy do miasta przyjeżdżają gościnnie. To normalne.
    No błagam Cię. Ilu tygodniowo karków z Sieradza przejechało ci po palcach na przejściu dla pieszych? Chyba dużo, bo wnosząc z opisu, to wszyscy z Sieradza do Łodzi musieli się przeprowadzić (zachowując oczywiście sieradzkie tablice). Ja u siebie na miejscu na co dzień takich delikwentów nie widzę, a Ty widzisz ich w Łodzi, zdumiewające... A na łódzkich numerach jak rozumiem golfy 3 z odpowiednią obsadą nie jeżdżą? Akurat z Sieradza do Łodzi jest jednak parę kilometrów, więc szczerze wątpię, żeby "ekipy" gówniarzerii, z tego biednego przecież miasta, terroryzowały łódzkie ulice. Może z faktycznie podłódzkich miejscowości, ale nie z Sieradza. Mówisz o stereotypach i sam mocno się ich trzymasz.
    Narzekasz, że kierowcy spoza Łodzi jeżdżą po niej fatalnie. To wielce prawdopodobne, ale też całkiem naturalne, nie są przyzwyczajeni do dużo większego ruchu aglomeracji. Problem w tym, że wielu kierowców z Łodzi też fatalnie jeździ po Łodzi - i co, oni mogą? Podstawowy problem polega natomiast na tym, że nie spotykasz się (jako kierowca przyjezdny) z wyrozumiałością i zrozumieniem miejscowych, że poruszasz się po obcym dla siebie terenie, tylko z wielkomiejskim fochem, a czasem wręcz agresją (czego sam doświadczyłem).

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    A ten uraz to wynika, z całym szacunkiem, z czego?
    Natomiast co do Łodzi, to typowe wielkomiejskie traktowanie przyjezdnych z góry. Ja, ja, ja, mój pas jest najmojszy i cię nie wpuszczę, ale za to za chwilę wymuszę na innym to samo, czego odmawiam tobie, bo ja mogę, a ty nie. Niestety, tak to widzę.
    Z braku umiejętności jazdy po czyms większym niz Sieradz i cwaniakowania przy tym na drodze. Coś w stylu, nie umiem, ale i tak będę udawał lepszego.
    Po Łodzi jak juz wspomnialem jeździłem dużo, kilka lat po Warszawie i co rusz po innych dużych miastach. O dziwo w każdym z nich mając obce rejestracje byłem czesto traktowany lepiej niż wsiadajac do samochodu na miejscowych blachach. W Łodzi wielu narzeka na EZG i ESI, i wcale sie nie dziwię.

W każdym razie polecam pojeździć po Trójmieście. Tutaj na miejscowych blachach mało kto cwaniakuje, nikomu sie nie spieszy, a obce rejestracje sa traktowane bardzo dobrze - zawsze Cie ktos wpuści, zrobi miejsce etc.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Z braku umiejętności jazdy po czyms większym niz Sieradz i cwaniakowania przy tym na drodze. Coś w stylu, nie umiem, ale i tak będę udawał lepszego.
    Po Łodzi jak juz wspomnialem jeździłem dużo, kilka lat po Warszawie i co rusz po innych dużych miastach. O dziwo w każdym z nich mając obce rejestracje byłem czesto traktowany lepiej niż wsiadajac do samochodu na miejscowych blachach. W Łodzi wielu narzeka na EZG i ESI, i wcale sie nie dziwię.

W każdym razie polecam pojeździć po Trójmieście. Tutaj na miejscowych blachach mało kto cwaniakuje, nikomu sie nie spieszy, a obce rejestracje sa traktowane bardzo dobrze - zawsze Cie ktos wpuści, zrobi miejsce etc.
    I rozumiem, że przez te wszystkie lata i w Łodzi i Warszawie i co rusz w innych miastach spotykasz auta ESI z cwaniaczkami co nie umieją, a udają lepszego? Przykro mi, ale statystyka nie jest po Twojej stronie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Snyp3s
    Mieszka w
    Koluszki
    Auto
    AR 156 z 2001r, sedan w Grigio Africa Metalic, 1.9 JTD, kopnięte do ok 150KM,

Domyślnie

Wydaje mi się czy odbiegamy lekko od tematu ?

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Snyp3s Zobacz post
    Wydaje mi się czy odbiegamy lekko od tematu ?

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
    Ok dwa tygodnie temu (2 albo 3 września) na Tylnej widziałem żółte GTV