Patent z taśmą + silicon w spray'u na uszczelki drzwi. Standardowy pakiet wyciszający![]()
Patent z taśmą + silicon w spray'u na uszczelki drzwi. Standardowy pakiet wyciszający![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
U mnie jest tak, że przy małych predkosciach słychać jakby blachy, nie wiem co to ale raz z bagaznika raz z drzwi, przynajmniej takie mam wrazenie. Oklejeni nie pomoglo. Dziwne jest to że przy wiekszych predkosciach 30-40+ przez jakie doły bym nie jechał to cisza
Ok dziś rozebrałem od wewnątrz słupek B celem wymiany górnej osłony (zniszczony materiał). Nic tam w środku w zasadzie nie ma prawa stukać i nic tam nie było takiego.
Odkryłem za to później, że to co wydaje się być stukaniem, to na 90% są drzwi kierowcy pracujące na uszczelce. Po lekkim odepchnięciu drzwi łokciem to "stukanie" zamienia się w wyraźne skrzypienie uszczelek.
Problem potęguje fakt, że kiedyś miałem awaryjnie otwierane drzwi przez gościa, który użył do tego dmuchanych poduszek i odginał róg drzwi - mogły się lekko odkształcić.
Posmaruję uszczelki i dam znać czy pomogło, bo już szukam problemu w tylnym zawieszeniu (stuka mi dookoła głowy) a może to tylko uszczelki...
No pisałem przecież, żeby uszczelki posmarował... zastanawiałem się nawet, czy może zakup nowych uszczelek by nie pomógł, ale stwierdziłem, że silicon w sprayu starcza na jakiś czas i jest duuuuuużo tańszy.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Posmarowałem, przestało stukaćA już miałem się brać za gumy w tylnym zawiasie
![]()