Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Temat: Montaż uniwersalnej centralki sterowania centralnym zamkiem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GLC
    Auto
    166 2,4 JTD + Q2

Domyślnie

Cytat Napisał trk0 Zobacz post
    Jeszcze jedni pytanie. Przed awaria silnika byłem u dwóch gości od alarmów i zamków i jeden podpisał się pod komputer ale nic nie zdziałał, i powiedział żeby jechać na serwis alfy. Tam krzyczą sobie 150 za samo podjęcie. I teraz pytanie czy da się jeszcze to przywrócić do życia ( zależy mi na tym żeby było fabrycznie, alarm i centralny) czy z waszego doświadczenia wiecie, że jak umarło to i w serwisie nic nie zrobią i montować uniwersalny zestaw i pożegnać się z alarmem?
    Hej,
    Ja właśnie jestem na etapie przywracania do życia centralki, tylko u mnie jest inna sytuacja, auto po malowaniu i poskładaniu, blacharz specjalista uszkodził wiązkę w klapie, pokleił taśma, wyrwał kabel od siłownika itd. Moja centralka dostała zapewne + na wyjście sterowane -. Działa otwieranie dzwi, sterowanie kierunkami, pernamentny sygnal - na otwieranie klapy i martwe zamykanie drzwi.
    Wyjścia sterujące są podpięte do układu ULQ2003 - to układ z 7-ma tranzystorami, schemat znajdziesz na necie. Sprawdź sobie czy masz na ich wejściach sygnał jak klikasz kluczykiem, czy dochodzi do niego zasilanie. Jak tak, to centralka do uratowania, przelutuj albo zleć komuś przelutowanie, delikatna robota. Najlepiej kup sobie "dawce" taka centralka na allego kupisz za 20pln.
    Może diody przepięciowe na zasilaniu albo kondensatory złapały przebicie? Z centralką dawcą masz wszystko pod ręką.

Już po wymianie układu, wszystko działa, poprawiono też luty w dwóch kondensatorach monolitycznych. Usługa kosztowała 30PLN w serwisie naprawy telefonów komórkowych. Jak widać można centralke uratować kosztem podobnym do zakupu zestawu uniwersalnego
    Ostatnio edytowane przez Kowalm ; 07-08-2015 o 15:09

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    166 2.0 T.S. 1998r

Domyślnie

Witam.
    Dziś byłem z wizytą u elektryka. po podpieciu pod komputer pokazywał mi, że jest jeden błąd którego nie da sie wykasować.
    włączył opcję kodowania kluczyka i z tego co powiedział, to ze wg komputera kluczyk cały czas nadaje i centralny łapie błąd i głupieje. Prawdopodobnie jest gdzieś jakieś zwarcie. Czy ktoś dysponuje jakimiś schematami centralnego zamka? bo trochę tych kabli jest do sprawdzenia, żeby je sprawdzić wszystkie, a jak będę miał schemat to napewno bedzie mniej do sprawdzenia

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał trk0 Zobacz post
    wg komputera kluczyk cały czas nadaje i centralny łapie błąd i głupieje
    To jak dobrze zrozumiałem to masz pilota uwalonego a nie centralny w aucie a do kluczyka żadnych schematów nie ma.
    Schematy wszystkie jakie są to są e eLearn do 166. Znajdizesz w necie. A tak pod ręką i na pamięć to chyba nikt nie ma. No poza jedną osobą ale to może się tu odezwie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    166 2.0 T.S. 1998r

Domyślnie

właśnie kluczyk jest OK (sprawdzany u dwóch różnych mechaników).
    zreszta nie walnęły by dwa na raz chyba.
    ten gość co byłem dziś u niego mówi, że to możę być zwarcie. i doszedł też do tego, że może doprogramować kluczyk (czy coś takiego, ale potrzebny jest jakiś pięcio cyfrowy kod - pewnie tylko w serwisie dostępny)
    znalazłem jeszcze takie coś, gdzie to sie może znajdować w samochodzie? pod ICS-em? http://allegro.pl/sterownik-zamka-al...624253637.html

zastanawiam się jednak nad montażem uniwersalnej centralki, czy ktoś mógłby podesłać jakąś nazwe, albo linka który zestaw jest najlepszy do naszych aut?

albo taka rzeźba: http://allegro.pl/kluczyk-pilot-obud...639414045.html
    plus http://allegro.pl/alfa-romeo-166-pil...113081215.html

i programowanie tego ostatniego żeby działał z centralką oryginalną?
    Ostatnio edytowane przez trk0 ; 24-09-2015 o 16:19

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Ale tak na dobrą sprawę to jakie masz objawy ?
    Nie reaguje na pilota ?
    Jaka jest reakcja na przekręcenie kluczyka w drzwiach po jednej i drugiej stronie samochodu ?
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    166 2.0 T.S. 1998r

Domyślnie

Na pilota niema żadnej reakcji ( dioda w pilocie mruga przy naciskaniu guzika). Jedyny sposób na zamknięcie samochodu to kluczyk ( wszystko się zamyka i niema z tym problemu).
    przestała wyc syrena, ale kierunki mrugaja. Obecnie alarm jest wyłączony tym dziwnym kluczykiem w bagażniku.