Ekran dotykowy zależy jak jest rozwiązany, jeździłem Jaguarem w którym bardzo przyjemnie się to użytkowało. Podczas jazdy będzie można używać sterowania w kierownicy.
Ekran dotykowy zależy jak jest rozwiązany, jeździłem Jaguarem w którym bardzo przyjemnie się to użytkowało. Podczas jazdy będzie można używać sterowania w kierownicy.
Ostatnio edytowane przez gennosuke ; 25-09-2015 o 11:10
W pełni się zgadzam. Nie podoba mi się użytkowanie dotyku, tym bardziej obsługa w trakcie jazdy jest kłopotliwa (a jeszcze jak trzęsie autem to już w ogóle traf w punkt na ekranie!). Guzik to guzik, można wymacać nawet nie patrząc
Patrząc na Giulię widzę, że wzięli od konkurencji wszystko co najlepsze z ergonomii i za to należy się im duży plus!
Pozdro,
Bartas
Dzięki Belfer! Widziałem gdzieś filmik jak ktoś to obsługiwał i w sumie chodziło i wyglądało to całkiem przyjemnie.
Trochę to efekt jeszcze fascynacji ogladaniem auta
moje 486dx2 działało szybciej...
w pewnym momencie dalem sobie po prostu spokój zeby się nie denerwować
ale auto zrobiło na mnie ogromne wrażenie, jak na Alfę to imho dobry kierunek
i w ogole nie rozumiem marudzenia o inne wersje, jak dla mnie to w ogole nie powinni wypuszczac jakiś słabeuszy skoro chcą sie pozycjonowac jako marka premium.
ale wiadomo zejść niżej trzeba bo pieniadz nie smierdzi i zarobic na czyms powinni![]()
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 25-09-2015 o 20:00 Powód: Wulgaryzm
Fajnie bo sa opcje serwisowe, cofanie tłoczków hamulcowch, bodajze tez było wiadomości serwisowych itp.
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
O! Wygląda na to że mówisz o samej istocie rzeczy. Wygląda na to, że FCA przyjęło następującą taktykę: być lepszym od BMW, więc też stowrzyli coś co zanęci klientów od BMW - dość tradycyjną stylizację i przede wszystkim bardzo dobrze jeżdżące auto.
W ostatecznym rozrachunku będziemy mieli dwie Giulie:
1. Wersja pt. lepsze od BMW - szybka zabawka z napędem tylko na tył, żeby mozna było pokręcić kołami kiedy najdzie ochota.
2. Kiedyś do sprzedaży wejdzie też wersja cywilna, przypominająca Giulię QV, choć tak naprawdę będzie to inny samochód. Ta wersja (cywilna) będzie już jechała na nowej opinni o Alfie (tzn. że jest lepsze od BMW).
Ostatnio edytowane przez Haveblue ; 25-09-2015 o 21:48 Powód: literówka
wcześniej:
YUGO 65 1.3 (ZASTAVA) '86 - 1994-1997
AR 146 1,4 boxer '97 - 1997-1999
AR 156 2,0 TS '98 - 2000-2001
AR 156 2,5 V6 '99 - 2001-2004
AR 156 GTA '03 - 2006-2009
AR 159 3,2V6 Q4 ti '07 - 2009-2014
teraz:
Honda CRV (służbowa)
Maserati Ghibli SQ4 '15
Dokładnie, użytkuję na codzień auto z wyświetlaczem dotykowym i nie chciałbym innego.
Ale zdażają się beznadziejnie zrobione i potrafia tylko irytować (np Nowy Peż 308)
Takie czasy, dziś już nawet ciagniki rolnicze mają ekrany dotykowe (monitory) i sprawują się bardzo dobrze, więc brak takiego rozwiazania w nowoczesnym aucie jak Giulia (o ile to prawda) to minus![]()
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Ciągnik to dobry przykład, ale poszukamy wśród samochodów.
Tesla. Tam 99% ustawień masz w formie dwóch dotykowych wyświetlaczy.
Kwestia najważniejsza to sensowne rozmieszczenie aby bez nadmiernego przekopywania szukać tego w ustawieniach.
Pozdrawiam