Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: 147 z Bielska

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam

Domyślnie

Cytat Napisał bliss Zobacz post
    Gratulacje kolego, wziąłeś tą z pierwszego ogłoszenia na katowickich blachach? Czerwone skóry w Alfie są piękne, jak mawia moja ukochana "d..e urywa" Fajna rzecz, że w relatywnie niewielkich pieniążkach można kupić autko które nie tylko wozi z punktu a do pkt b ale do tego cieszy oko i powoduje banana na twarzy kierowcy za każdym razem gdy rusza z pod domu. Z alfą jest jak z piękną kobietą, musisz o nią dbać i dopieszczać, nie szczędzić środków a oboje będziecie szczęśliwi A gdy kiedyś będziesz uważał, że masz kosztowną niunię to napisz do mnie a podsumuję Tobie ile kosztuje eksploatacja mojego potworka, szybko zmienisz zdanie Szerokości i powodzenia
    Tak, kupiłem tą z katowickimi blachami. Moim zdaniem dobrą cenę wynegocjowałem. Blacha w stanie dobrym, silnik też ok. skrzynia chodzi super. Zderzak faktycznie źle spasowany i do kilku rzeczy można się wizualnie doczepić ale ogólnie konstrukcja prosta nie pokrzywiona. Przed zakupem zawsze sprawdzam auto na stacji kontroli i później wiem mniej więcej ile muszę wyłożyć kasy. Już jest u mechanika najpierw hamulce, amortyzatory tył, oleje, filtry, i opony(bo są łyse) i rozrząd, a na końcu kosmetyka. Pewnie włożę w Alfe drugie tyle co dałem ale lubię ten samochód, dobrze się w nim czuję itp.,itd.. Pozdrawiam i dzięki raz jeszcze za rady.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Cytat Napisał vtztxpl Zobacz post
    Faktycznie przód tej Alfy jakoś dziwnie spasowany. No i to, co każdy zawsze mówi - NIE MA OKAZJI. Jak jest okazja, to z samochodem na 100% było coś robione. Zazwyczaj nie jest to zwykła stłuczka, czy szkoda parkingowa. No i to tłumaczenie handlarza! Panie, to jest dobrze zamocowane, zderzak będzie się trzymał. Tragedia. Mam nadzieję, że samochód będzie służył. Powodzenia!
    Aby przód nie był idealnie spasowany wystarczy naprawdę niewielka stłuczka, cofnie się pas przedni i już maska i lampy nie leżą idealnie. Jak podłużnice całe, bez śladów wymiany/spawania to czego się bać. Miałem passata który po najechaniu na ścięte 30 cm nad ziemią drzewo wyglądał gorzej, maska wydawała się niedomknięta bo dostało właśnie wzmocnienie zderzaka, do wymiany był zderzak i intercooler, nie zawsze nierówne szpary świadczą o dzwonie, powiem więcej, widziałem auta idealnie spasowane świeżo po wspawaniu ćwiartki, łączenia były ukryte tak, że bardzo duży kłopot miałbyś aby odgadnąć co było nie halo

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arbeldes
    Mieszka w
    Rawicz
    Auto
    147 '07 FL 1.9 150KM/ 159 TI 2.0 JTDM Berlina

Domyślnie

To akurat fakt, spasować przód w 147 nawet po delikatnej stłuczce to nie lada wyczyn