Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: 147 z Bielska

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam

Domyślnie 147 z Bielska

Alfa Romeo 147 Alfa 147 1.9 JTD Okazja!! http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-147-alfa-147-1-9-jtd-okazja-ID6ya7vl.html

Waham się, mam godzinę drogi w jedną stronę. Ktoś jakieś opinie ma? Gość mówi że auto z rozliczenia a sam nim 2tys przejechał i że super, ale cena chyba niska?? i te zdjęcia jakieś chyba podrasowane. Przedni zderzak trochę "wisi" ale mówił, że się trzyma solidnie... Auto z Bielska z ul. Straconki tyle wiem od handlarza. Będę wdzięczny za opinie. Dzięki.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Jarocin, Poznan
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtdm 16v 150km fl, Alfa Giulietta 2016 1.4 M-Air.

Domyślnie

Ja bym poszukał wersji distinctive nie progression. A co do tej z linka nie wygląda źle ale trzeba by ją uważnie sprawdzić czyli turbo, dwumasa, sprzęgło, zawieszenie i kondycja silnika.

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź. Jeśli się nie sprzeda to jutro(a może dzisiaj) podjadę ją zobaczyć. Jak mi się spodoba to zrobię przegląd na SKP i jak przejdzie to będę miał swoją pierwszą Alfe. Po czym poznałeś co to za wersja? Klima automatyczna i CD to zdaje się wyposażenie distinctive. I kurde jak sprawdzić kondycje silnika i dwumasę?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Co do wersji wyposażenia to można wybrzydzać jak kupujesz nowe w salonie Dwumas sprawdzisz na wolnych obrotach czy nie ma dzwonienia/wibracji na lewarku/kierownicy przy ruszaniu jak również przy niewielkiej prędkości wrzucasz najwyższy bieg i deptasz gaz nasłuchując nienaturalnych odgłosów z okolic sprzęgła. Kondycję silnika czy turbo bez komputera możesz co najwyżej zerknąć, czy nie zostawiasz zasłony dymnej za sobą przy każdym przyśpieszeniu (wiadomo diesel bez DPF zawsze puści bąka na 2-3 sekundy jak mu depniesz). Otwórz szybę przy przyśpieszaniu i posłuchaj czy turbo nie gwizda głośniej od syreny okrętowej. Zawsze zabierz ze sobą latarkę i organoleptycznie zbadaj silniczek pod kątem wycieków. Zawieszenie jak sam piszesz na SKP. Autko które pokazujesz urodziwe jest, pas przedni trochę się cofnął, poszukaj pourywanych zaczepów w lampach, będziesz miał jakieś pole do negocjacji ceny. Powodzenia

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam

Domyślnie

Racja "bliss". Dzięki raz jeszcze za porady- skorzystam. Upatrzyłem jeszcze jedną niedaleko mnie: http://allegro.pl/show_item.php?item=5690302934#83d0bd95be

kolor mniej mi odpowiada ale "można wybrzydzać jak kupujesz nowe...", za to ma 5drzwi i jest rok młodsza. Jutro po południu być może wezmę jedną z nich oczywiście jeśli, któraś będzie w możliwym stanie. Nie ma co się spieszyć. Dam znać jak poszło.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Jarocin, Poznan
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtdm 16v 150km fl, Alfa Giulietta 2016 1.4 M-Air.

Domyślnie

Kolega bliss podał bardzo dobre rady dotyczące sprawdzenia samochodu, warto się do nich zastosować. Przed sprawdzeniem samochodu warto sobie zrobić listę punktów, które chcemy sprawdzić. Jak będą jakieś nie domagania łatwiej negocjować cenę jak się wypunktuje wady. Distinctive ma dwustrefową klimę i światła przeciwmgłowe oraz często zdarzała się lepsza tapicerka plus zawsze były felgi aluminiowe. Co do wybrzydzania też racja ale klient nasz pan trzeba wybrzydzać. Co do drugiej Alfy jak masz blisko to obejrzyj ją bo zdjęcia są słabe.

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam

Domyślnie

No i kupiłem pierwszą, którą obejrzałem :p
    na dzień dobry sporo muszę w nią włożyć: (amorki tył, tarcze hamulcowe-klocki przód, tłumik, rozrząd/dla pewności/ i kosmetyka) ale wierzę, że warto. Kolor super śliwka/brąz albo coś obok i czerwone skóry

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Gratulacje kolego, wziąłeś tą z pierwszego ogłoszenia na katowickich blachach? Czerwone skóry w Alfie są piękne, jak mawia moja ukochana "d..e urywa" Fajna rzecz, że w relatywnie niewielkich pieniążkach można kupić autko które nie tylko wozi z punktu a do pkt b ale do tego cieszy oko i powoduje banana na twarzy kierowcy za każdym razem gdy rusza z pod domu. Z alfą jest jak z piękną kobietą, musisz o nią dbać i dopieszczać, nie szczędzić środków a oboje będziecie szczęśliwi A gdy kiedyś będziesz uważał, że masz kosztowną niunię to napisz do mnie a podsumuję Tobie ile kosztuje eksploatacja mojego potworka, szybko zmienisz zdanie Szerokości i powodzenia

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Nie chcę Cię martwić ale przód tej alfy nie jest spasowany zbyt dobrze (maska, błotniki), musiała mieć jakąś przygodę (pytanie jaką). Pomijam brakujące elementy zderzaka bo to widać od razu. Z tyłu też coś było, bo znaczki nie są przyklejone w oryginalnych miejscach i zderzak wisi.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    AR147 1,9JTDm

Domyślnie

Faktycznie przód tej Alfy jakoś dziwnie spasowany. No i to, co każdy zawsze mówi - NIE MA OKAZJI. Jak jest okazja, to z samochodem na 100% było coś robione. Zazwyczaj nie jest to zwykła stłuczka, czy szkoda parkingowa. No i to tłumaczenie handlarza! Panie, to jest dobrze zamocowane, zderzak będzie się trzymał. Tragedia. Mam nadzieję, że samochód będzie służył. Powodzenia!