Strona 47 z 168 PierwszyPierwszy ... 37383940414243444546474849505152535455565797147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Rowerzysta Avatar jarzon
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa GT Q2, Stilo JTD 16V

Domyślnie

Kolego, wszystko jest dokładnie opisane na forum i to wiele razy. Wystarczy poszukać. Nie spodziewaj się, że skoro zaszczyciłeś nas swoją obecnością to całe forum będzie tylko czekać aby móc odpowiedzieć kolejny raz na te same pytania.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ddudek
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    GT 3.2 V6

Domyślnie

Bo pytasz o bardzo subiektywne oceny ;-)

Czy hamulce radzą - ja nie narzekam.

Jak 18 vs 17 niszczą zawieszenie - na to pytanie moglby odpowiedziec ktos kto mial dwie identyczne gt i jezdzil nimi na zmiane po tych samych trasach przez czas trwalosci zawieszenia.

Co do podlogi - u mnie jest git, i chyba GT generalnie nie mają z tym aż takiego problemu jak 156.

Progi - baaardzo często są zniszczone przez nieumiejętne podnoszenie samochodu (4/4 samochody jakie oglądałem, łącznie z moim, oraz +1 którego nie oglądałem, ale sprzedający mnie ostrzegł -> 100% egzemplarzy)

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Małopolska
    Auto
    bmw e83 , bmw e12

Domyślnie

Cytat Napisał ddudek Zobacz post
    Bo pytasz o bardzo subiektywne oceny ;-)

Czy hamulce radzą - ja nie narzekam.

Jak 18 vs 17 niszczą zawieszenie - na to pytanie moglby odpowiedziec ktos kto mial dwie identyczne gt i jezdzil nimi na zmiane po tych samych trasach przez czas trwalosci zawieszenia.

Co do podlogi - u mnie jest git, i chyba GT generalnie nie mają z tym aż takiego problemu jak 156.

Progi - baaardzo często są zniszczone przez nieumiejętne podnoszenie samochodu (4/4 samochody jakie oglądałem, łącznie z moim, oraz +1 którego nie oglądałem, ale sprzedający mnie ostrzegł -> 100% egzemplarzy)
    dziękuję za odpowiedz - owszem , pytam o bardzo subiektywne oceny bo im więcej tych subiektywnych opinii tym bardziej wyłania się realny obraz. Osobiście spotkałem się z kilkoma już 156 z zardzewiałą podłogą i sporo ludzi straszy mnie ,że alfy gniją. Co do hamulców to pytam bo też słyszałem opinie ,że w GT z jtd , zwłaszcza po operacji podniesienia mocy hamulce seryjne sobie nie radzą (pewnie inaczej jest w sporo słabszym 1.8 ts).

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ja nic nie chce mówić ale ocynk to powłoka. Jak przejadę po podłodze Audika śrubokrętem to za dwie polskie zimy podłogi ni ma ( kuzyna A6 gnije na klapie w miejscu gdzie jest wkładka plastikowa z rejestracją i halogenami - plastik wibruje,wytarł lakier i ocynk i dooopa ) Elementy takie jak podłoga narażone na piaskowanie ,obtarcia itd trzeba konserwować. 156 i GT też w ocynku

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3

Domyślnie

Różne opinie są na forum jeżeli chodzi o ocynk podwozia i w większość mówi że tylko ocynk jest na nadwoziu.
    Ostatnio edytowane przez gennosuke ; 30-09-2015 o 09:46

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

skrót :
    18 w GT - ( 225/40/18 vs 215/45/17 ) - zancznie bardziej czuć wszystko , ale da się żyć , nie jest to jakieś ekstremum
    hamulce - tutaj moja opinia jest jedna - std jest z dooopy ( i nawet na fabrycznej mocy itp nie czułem się pewnie z hamowaniem na trasie za kimś w innym aucie i zostawiałem sobie kilka metrów zapasu ) zmiana na brembo 4tł i 330 tarcze znacznie polepsza ten problem
    minus tego patentu - min 17" zima i to też nie każde alu ( ET , szerokość , kształt ramion alu itp )
    progi - jak wyżej

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Małopolska
    Auto
    bmw e83 , bmw e12

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    skrót :
    18 w GT - ( 225/40/18 vs 215/45/17 ) - zancznie bardziej czuć wszystko , ale da się żyć , nie jest to jakieś ekstremum
    hamulce - tutaj moja opinia jest jedna - std jest z dooopy ( i nawet na fabrycznej mocy itp nie czułem się pewnie z hamowaniem na trasie za kimś w innym aucie i zostawiałem sobie kilka metrów zapasu ) zmiana na brembo 4tł i 330 tarcze znacznie polepsza ten problem
    minus tego patentu - min 17" zima i to też nie każde alu ( ET , szerokość , kształt ramion alu itp )
    progi - jak wyżej
    Czyli potwierdza się to co słyszałem od znajomych alfistów. Trochę szkoda bo często jeżdżę autostradą i hamulce się zdecydowanie przydają.
    A co do progów i podwozia to rozumiem ,że jednak zabezpieczenie jest kiepskie a zgnilizna nie jest tylko wynikiem nieumiejętnego podnoszenia ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar jarzon
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa GT Q2, Stilo JTD 16V

Domyślnie

Dużo zależy w jakim klimacie auto jeździło. Tam gdzie nie ma ostrych zim i soli na drodze rdza nie występuje. W naszym klimacie warto odnowić zabezpieczanie antykorozyjne. To się tyczy większości aut i nie tylko alf.

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    zmiana na brembo 4tł i 330 tarcze znacznie polepsza ten problem
    Rzekłbym że nawet diametralnie, do tego stopnia że dziś widok jednotłoczka wzbudza we mnie..... litość
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał ///david Zobacz post
    Czyli potwierdza się to co słyszałem od znajomych alfistów. Trochę szkoda bo często jeżdżę autostradą i hamulce się zdecydowanie przydają.
    A co do progów i podwozia to rozumiem ,że jednak zabezpieczenie jest kiepskie a zgnilizna nie jest tylko wynikiem nieumiejętnego podnoszenia ?
    Nie, zglinizna jest wynikiem nieumijetnego podnoszenia auta. W samochodach powypadkowych ruda lubi sie pojawiac na tylnych blotnikach od wewnatrz.