Zobacz wyniki ankiety: W jakich godzinach pasują Wam Czwartkowe spoty ?

Głosujących
104. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 18:00

8 7.69%
  • 19:00

35 33.65%
  • 20:00

61 58.65%
Strona 250 z 297 PierwszyPierwszy ... 150200240241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,491 do 2,500 z 2966

Temat: Warszawskie spoty CZWARTKOWE

Użytkownik Świeżak Avatar Tino
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giualia Quadrifoglio Super Sport

Domyślnie

Uważam, ze troszkę przesadzacie... Każdy ma prawo zadać jakieś tam pytanie na spocie. Mi tyg. temu (z czego jestem szczęśliwy) pare osób wykazało duża chęcią pomocy w naprawie nie działajacego przerywacza kierunkowskazów, dzięki czemu został naprawiony. A propo hamulców, filtrów itd itd. Nie każdy zna sie na takich rzeczach zwłaszcza ja, dlatego wole zawsze dopytać, tak moge skorzystać z forum i tam poszukać, ale nie uważacie ze lepiej porozmawiać z ludźmi face2face, zeby zostawić choć jakieś ślady człowieczeństwa, a nie wszystko przez anonimowy internet? Mi obecne spoty bardzo sie podobają jest wiele ludzi, uprzejmych, wesołych i wgl i lubię to ze ucza mnie tego jak byc prawdziwym Alfistą, czyli nie puszczać jak jakiś wag głośno muzyki pomimo ze mam BOSE, nie wyprzedzać slalomem jak debil na drodze, tylko jeździć dostojnie zeby każdy miał chwile podziwiać dzieło sztuki jakim jest moja alfa. I wiele więcej, tego uczą spoty, po to są, zeby taki pseudo Alfistą jak ja tez mógł byc Alfistą, który dumnie będzie jeździł swoją alfa nie robiąc wiochy.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tofik21
    Mieszka w
    Warszawa / Zawiercie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 167KM :)

Domyślnie

Czy u nas nie może być jak w innych grupach ?
    Tam się ludzie spotykają i jakoś im się to kręci, a czymś takim jak teraz to nowych ludzi nie zachęcamy do przyjazdu :/

A inną sprawą to to ze można było dac znać ze w tym tygodniu spot odwołany :/

No ale nic, wieżę ze to przejściowe turbulencje i dalej będzie po staremu

I brawo dla kolegi Tino !!!
    Ostatnio edytowane przez tofik21 ; 02-10-2015 o 06:43
    my car gives me more energy than redbull

Było:
    Daewoo Nexia 1.5
    Ford Focus mk2 - 1.6 TDCI

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cytat Napisał klaku156 Zobacz post
    Najlepsza grupa na Mazowszu już dawno mówiła ze wieje......gdyby niektore adminy byly laskawe wpadać do nas, i obgadać co nieco, może liczna grupa ktora jest z nami( ORAZ MY ) oraz Ci wszyscy ktorzy na nas licza, bo napedzamy ten mały burdelik by wpadali, niestety nie zamierzamy utożsamiać z pseudo alifstami ktorzy muszą zostawić po sobie mokry ślad lub zakurzyć atmosferę kazdy wie o kogo chodzi nie mamy też ochoty słuchać kretyńskich pytań jakie kupić hamulce, dywaniki, wycieraczki filtry oleje oraz zapytań czy dobrze wyglada wklejajac alfe ze szpachla zamiast scudetto itd. itp. było to omawiane 5000000000mln razy, bedzie moderacja, beda nowe adminy, bedzie czystka, Bedziemy my (W tym momencie mowie osobiscie za siebie znajac zdanie reszty ale za nich mowić nie mogę) sorry za bledy nie chce mi sie sprawdzac
    To jest nieoficjalne stanowisko, reszta szwagrów się pod tym nie podpisuje
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Romeo Avatar Shorty10
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 1.8 1998r. Sedan

Cool

To i ja dodam swoje parę groszy.

Tak jak Tofik uważam, że to przejściowe, akurat tak pewnie wypadło, że większość nie mogła, no zdarza się.

Właśnie przez takie głupie pytania o filtry itp niektórzy mogą się wiele nauczyć. Nie każdy jest od razu mechanikiem czy chociaż się na niej zna. Jak przyjezdzałem na pierwsze spoty to wiedziałem może 1/3 tego co wiem teraz o Alfach, a ile razy ktoś mi pomógł, nawet przy głupich rzeczach typu spryskiwacze czy coś to nawet nie liczę.

Pozdro! Ja tam dalej będę wpadał choćbym miał widzieć się tylko z małą grupką ludzi

A i dla tych co nie mają fb, fotki:

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_4262.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	110.6 KB
ID:	179638   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_4264.jpg
Rozmiar:	78.2 KB
ID:	179639   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_4265.jpg
Wyświetleń:	156
Rozmiar:	90.3 KB
ID:	179640   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_4266.jpg
Rozmiar:	103.2 KB
ID:	179641   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_4268.jpg
Wyświetleń:	160
Rozmiar:	56.2 KB
ID:	179642  

Ostatnio edytowane przez Shorty10 ; 02-10-2015 o 07:02
    Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia

Były:
    Opel Astra 1.6 1998
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
    Seat Cordoba 1.6 1999
    BMW E36 316i 1998

Jest:
    Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005

Moja Becky 1.8 T.S.

Użytkownik Świeżak Avatar majeczka
    Mieszka w
    kiedyś Pabianice, jeszcze Wawa:)
    Auto
    159 SW, 1.9 jtdm, 150 KM, Spider 916, 2.0 ts, 155 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Shorty10 Zobacz post
    To i ja dodam swoje parę groszy.

Tak jak Tofik uważam, że to przejściowe, akurat tak pewnie wypadło, że większość nie mogła, no zdarza się.

Właśnie przez takie głupie pytania o filtry itp niektórzy mogą się wiele nauczyć. Nie każdy jest od razu mechanikiem czy chociaż się na niej zna. Jak przyjezdzałem na pierwsze spoty to wiedziałem może 1/3 tego co wiem teraz o Alfach, a ile razy ktoś mi pomógł, nawet przy głupich rzeczach typu spryskiwacze czy coś to nawet nie liczę.

Pozdro! Ja tam dalej będę wpadał choćbym miał widzieć się tylko z małą grupką ludzi

Czytam i nie wierzę
    to prawdziwym Alfistą jest ten,co nie pyta, jak nie wie? tylko ten,co buja się swoją Alfa po mieście albo dostojnie, recytując nazwy olejów, części zamiennych, sprzęgieł, skrzyn biegów, albo dla odmiany nazw wosków??... Panowie i Panie - leżę i kwiczę))
    Alfistą jest,Waszym zdaniem ten,który miedzy innymi kierunkami, ukonczyl tez technikum samochodowe i zna się na: filtrach, tarczach hamulcowych, olejach, rodzajach klocków, działaniu spryskiwaczy, zawiasów, rodzajach i ilościach warstw lakieru, na pamięć recytuje wszystkie adresy DOBRYCH I SPRAWDZONYCH warsztatow naprawiających nasze Alfy, a poza tym strofuje wszystkich,nawet tych chcących sobie poszaleć /ich sprawa!/, ze nie wypada, bo robia i jemu złą opinię??
    ...no ludzie, rączki delikatnie mi opadły.
    Jako osoba jeszcze te 1,5 roku temu nowa w grupie warszawskiej /bo kto mnie zna ten wie,ze nie wszędzie taka nowa/, czułam z Wami więź wlasnie dlatego,ze jak czegos nie wiedziałam to mogłam zapytać. jak potrzebowałam warsztatu-to mogłam zapytać,. jak potrzebowałam pomocy-to mogłam poprosić.
    Teraz wszelkie pytania oraz pomoc w przypadku niewiedzy,badz sprawdzenia,czy może ktoś może doradzić cos fajniejszego niż wymyslilismy, jak widać po poście 'klaku', sa niemile widziane i nie godne alfisty.....
    czemu? aż tak urosłeś/urośliscie? z jakiegoż to powodu? większość grupy to nie Ty-wybacz, choc tak myślisz, większość grupy ma takie zdanie jak ja. wlacznie z Adminami,ktorzy powoli mają dość. i pojadę ostro tym razem,bo za długo milczę i ja i większość z nas,nie chcąc powodować głupich niesnasek,czy kłotni na forum. widać teraz jednak trzeba.
    czy aż tak Ci się coś we łbie poprzestawiało,ze piszesz takie bzdury,czy to 'naprawdę prawda' i wierzysz w to,co piszesz?.....
    bo jeśli tak, to fakt,niektorych trzeba spacyfikować i zgłaszam Cie jako pierwszego do tego - właśnie po Twoim poście, sam sobie na to zasłuzyles.
    Nie jestem w grupie ani adminem, ani hejterem- sama zostałam wlasnie shejtowana jak pół tej grupy za to, ze chciałam uchronić tyłki pewnych osób /wiesz których? / przed wykluczeniem i wywaleniem z rekordu guinnessa. Potem na tapete poslzy AJS'y, koledzy ze szpachlą na masce i 'kurzący przyjaciele'.... rany boskie, dramat. Nudzi Wam się-to jedyny wniosek, który się nasuwa.
    Nie jestem mechanikiem, nie jestem tez Adminem,ale jestem kolejną dusza kochająca Alfy,a forum i grupa jest wlasnie po to,zeby właśnie pytac i doradzać! żeby wspólnie rozwiązywać problemy,jesli ktoś takie ma, ale tez żeby się spotkać i pośmiac, a czasem i zakurzyć!!! tak, ktos chce zakurzyć ?niech kurzy!! jego sprawa. kapie mu olej spod autka bo nie zdązyl naprawić? to mu doradz,jak to zrobić i co moglo się stac,a nie hejtujesz!
    były już o tym rozmowy nie raz,nie dwa,byly tez jazdy na 'kurzących' i 'kapiących' - chyba czas zamknąć ten temat.
    A teraz czas to powiedzieć głosno: TAKIE KLIMATY,TAKIE ROZMOWY I TAKIE ZACHOWANIA TYLKO PŁOSZĄ EWENTUALNYCH NOWYCH,A I ZNIECHĘCAJĄ STARYCH. Zas takie posty sluzą rozwaleniu grupy,a nie jej budowie. co każdy z nas,będący w grupie,czynić powinien! bo po to jest GRUPA, zebysmy się integrowali, nawet jeśli ktoś narusza czyjes poczucie estetyki, 'stylu', FENG SHUI i 'bycia cool'.
    i przyszedł chyba czas, PANOWIE ADMINI - to akapit do Was, żeby zrobić w grupie porządek. także dlatego, ze cała akcja narasta, mimo Waszych cichych rozmów na uboczu z niektórymi z nas,w tym ze mną.
    wracając do wczorajszego spotu - Toffiku, wiele osób nie mogło być z przyczyn sluzbowych, czy osobistych i myslę, ze powróci formuła 30+
    zróbmy to, bo potrafimy.
    bądźmy ponad podziałami, bo to niczemu i nikomu nie służy.
    nie hejtujmy się za krzywy zderzak,czy kurz,ktory za sobą zostawiamy...
    i pytajmy,pytajmy i jeszcze raz pytajmy,jak czegos nie wiemy, albo odsylajmy do miejsc /na forum/, gdzie temat był już wiele razy poruszany. czy to boli? czy to narusza czyjes ego? NIE!
    Podsumowując dodam tylko,ze dzielnie kroczymy drogą AH, które mocno się podzielilo przez takie wlasnie klimaty. zatrzymajmy to,poki nie jest za pozno i poki grupa jeszcze się calkiem nie rozwaliła.
    dziękuję Wszystkim,ktorzy poświęcą swój czas na przeczytanie mojego postu. więcej nie wypowiem się w tym temacie,bo uważam temat za wyczerpany.
    Pozdr,
    Maja
    Miłośnicy cabrio Mazowieckie by CABRIO POLAND
    Legionowo Cabrio Style
    Alfa Romeo Gtv/Spider Team_916
    Alfaholicy.org
    Alfaholicy Mazowsze
    Podkarpaccy Alfaholicy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar SilverV6
    Mieszka w
    Warszawa-Praga
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 jest :-D

Domyślnie

Dobry post Gratulacje

Jeździłem na spoty ok 4 lata temu ale fakt dzisiejsi ludzie i ich zachowania powodują u mnie nie smak i wolę zostac w domu ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Ogier Avatar szoooot
    Auto
    Alfa Romeo 145 500 Limited Edition

Domyślnie

A ja powiem tak.
    Podpisuje się pod Zmianowym
    Fakt, może trochę za mocno podśmiechujkowo się zrobiło.
    Każdy na każdego zaczął wilkiem patrzeć [emoji14]
    Ale tak czy siak ja tam na spoty będę wpadał nawet gdybym zmienił samochód
    Przez wakacje troche z czasem słabo i nie po drodze, ale jak przeniesiemy się na Gocław to będę w każdy czwartek.
    Ino trzeba sobie RENCE podać żeby było tak jak dawniej

Użytkownik Świeżak Avatar majeczka
    Mieszka w
    kiedyś Pabianice, jeszcze Wawa:)
    Auto
    159 SW, 1.9 jtdm, 150 KM, Spider 916, 2.0 ts, 155 KM

Domyślnie

Cytat Napisał szoooot Zobacz post
    A ja powiem tak.
    Podpisuje się pod Zmianowym
    Fakt, może trochę za mocno podśmiechujkowo się zrobiło.
    Każdy na każdego zaczął wilkiem patrzeć [emoji14]
    Ale tak czy siak ja tam na spoty będę wpadał nawet gdybym zmienił samochód
    Przez wakacje troche z czasem słabo i nie po drodze, ale jak przeniesiemy się na Gocław to będę w każdy czwartek.
    Ino trzeba sobie RENCE podać żeby było tak jak dawniej

no i brawo, Szocik. można? można.
    Miłośnicy cabrio Mazowieckie by CABRIO POLAND
    Legionowo Cabrio Style
    Alfa Romeo Gtv/Spider Team_916
    Alfaholicy.org
    Alfaholicy Mazowsze
    Podkarpaccy Alfaholicy

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Dobra jest zimno, zaczyna się jesienna depresja, więc chyba nie ma co się dziwić, że frekwencja spadła.

Nie ma co dorabiać do też dziwnych ideologii itd. Spotykają się ludzie, którzy są miłośnikami marki alfa romeo. Nie ma co robić z tego jakiegoś elitaryzmu, bo ktoś jeździ trupem itp. Z drugiej strony jednak jak dla mnie cebula w stylu kręcenie bączków przez AJS i kurzenie innym samochodów to trochę przegięcie

i po co od razu konfilkty robić? Miejsca jest dużo, nie trzeba też przecież ze wszystkimi gadać. To chyba normalne, że nie każdy dogada się z każdym, jeden sobie śmieszkuje, a drugi przez cały spot się słowem nie odezwie.
    Nie pojawiam się za często, ale za każdym razem tworzą się różne grupki. Jak mi się któraś nie podoba, to sobie idę do innej, po co robić spiny i na siłę wrzucać wszystkich do jednego wora. Są "prawdziwi alfiści, śmieszki, zamulacze, cebulaki, każdy znajdzie coś dla siebie. Czysta demokracja. Jak ktoś się okaże burakiem i nikt nie będzie chciał z nim gadać, to sam się taki osobnik odsieje. Nie zauważyłem, żeby ktokolwiek się narzucał ze swoim podejściem, więc jak nie chce z kimś gadać, to nie gadam i tyle, po co się rzucać? Czystki przez "administrację" to właśnie zamykanie się w jakiejś ideologii. Po co to komu? Nie można się po prostu na luzaku spotykać?
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Znawca Avatar Artas 155
    Mieszka w
    Warszawa/Gródek
    Auto
    Alfa Romeo 155 2.0 16V/Alfa Romeo 155 1.8 8V i FC 20VT

Domyślnie

Jak chcecie się żalić to na fejsa zapraszam!!tam jest taka super grupa gdzie możecie to robić a nie jak zwykle,jak trzeba się poużalać to wszyscy nagle o forum sobie przypominają..a jak ktoś psuje klimat i zaniża poziom spotów,to panowie...ilu was potrzeba żeby sobie z dwoma "synkami" poradzić