Witam po dłuższej przerwie. Odpuściłem sobie zakup alfy na rok i teraz wracam, ale z większym funduszem. Posiadam około 38k na zakup alfy 159. Wersja jaka mnie interesuje to sedan z skórą w środku z silnikiem diesla 1.9 jtdm (150 KM) lub 2.0 jtdm (170 KM) (obie 16V) w kolorze: czerwonym, bordowym lub białym. Z racji tego, że troszkę czasu już minęło (mamy końcówkę 2015 roku) śmiało wysunąłem wniosek, że można ocenić problematyczność silnika 2.0 jtdm w stosunku do sprawdzonego już 1.9 jtdm. Półtora roku temu, każdy mi mówił, że silnik o pojemności 2000 cm3 jest niby ulepszoną i usprawnioną jednostką 1.9 (z wyeliminowanymi błędami). Moje pytania:
1. Czy silnik 2.0 wciąż jest o wiele lepszym wyborem w stosunku do silnika 1.9? Czy przez ten czas coś się zmieniło? Wyszły na jaw jakieś usterki silnika 2.0, których 1.9 nie miał?
2. Czy za około 35 - 38k kupię pewne auto z parametrami, które wymieniłem? (koniecznie sedan, SW mi się średnio podoba)
3.
http://allegro.pl/show_item.php?item...462#c68b31f872
3.1 Czy ktoś ją oglądał? Warto się przyjrzeć bliżej?
3.2 Czy wersje poliftingowe nie posiadały czasem czarnego panelu aluminium, ciemnej podsufitki i czerwonych zegarów jak w wersji TI? Sprzedawca twierdzi, że to wersja poliftingowa, ale wnętrze ma jak przed liftingiem. Nie widzę też na komorze silnika napisu, czy jest to wersja 8V czy 16V (sprzedawca twierdzi, że 170KM, czyli wychodzi na to, że 16V, ale czy nie powinna widnieć taka informacja w formie napisu, obok "alfa romeo" na pokrywie silnika?)
3.3 Czy w ASO Fiata jestem w stanie sprawdzić stan Alfy przed zakupem? Ile taka usługa kosztuje?