Witam mam kolejną zagwozdkę , mam alfe 166 końcówka 2002 , niby 150 km i skrzynię pięciobiegową. Czy to jest możliwe ? Z tego co wyczytalem występowały tylko 6 , 5 były w 156 . Z góry dziękuję za odpowiedź
Witam mam kolejną zagwozdkę , mam alfe 166 końcówka 2002 , niby 150 km i skrzynię pięciobiegową. Czy to jest możliwe ? Z tego co wyczytalem występowały tylko 6 , 5 były w 156 . Z góry dziękuję za odpowiedź
Piątki były też w TS i chyba 2,5V6 ale z początków produkcji. W jtd nigdy więc ktoś robił przekładkę a ta pewnie była najtańsza.
Nie było w 2,4 skrzyń 5 tylko 6 od początku produkcji. Napisz jak się jeździ na takiej skrzyni.
Nie mam porównania do 6 więc nijak opisać.W miejscu gdzie powinna być 6 jest wsteczny po podciagnieciu pierścienia. "Muła" nie ma , biegi troche dlugie ale silnik chyba jest na tyle mocny ,ze nie ma problemu z rozpedzeniem tej krowy. Kolejna zagwozdka jeżeli skrzynia jest 5 ,Gdzies tam w papierach wynalazłem ,że w 2008 została sprowadzona z Włoch z uszkodzonym silnikiem. Jak sprawdzić czy to na pewno wersja 150km?Porównywałem wyglądy gołych słupków na allegro i czy mi sie dobrze wydaje ,że 140,150 miały czarną pokrywę i korek z napisem "Selenia"? Jak odróżnić 136 a 140/150km?
140 i 150 były identyczne o ile się nie mylę. Od 136 różnily się pokrywa zaworow, rozwiązaniem egr jak i zmiennej geometrii turbo gdzie 136km miała sterowanie podcisnieniem, a 140 i 150 już elektrycznie komp sterowal. Filtr paliwa w 136km był mocowany do silnika w sensie całą podstawą, a 140 i 150 miały podstawę z Filtrem na ścianie grodziowej.
o właśnie dziękuję . Filtr jest na grodzi na pewno i z tego co oglądałem gołe słupki na alledrogo mój bardziej pasował pod właśnie 140-150,136 miał tak jakby inny wyglądowo kolektor inny korek(bodajżę ze znaczkiem alfy) i pokrywę. Dopiero ucze się auta ,coś po prostu czuje ze silnik ze skrzynią wpadł z jakiejs 156 , chyba ,że na prawde jakiś hardcorowiec zmienił sobie 6 na 5.