Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    POznań
    Auto
    2 x Audi A4

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Dobrze, ze piszecie o tym morning dew bo chciałem zamawiać i pewnie bym wtopił jak z Vanillia Touch od SG, a tak znów przerobie kolejna butlę AF finalle chyba, ze coś innego ciekawego się ostatnio pojawiło?

Jakiś czas temu narzekałem tutaj na Prima Amigo, problemy z przysychaniem i docieraniem. Ostatnio naszło mnie na szybkie odszczurzenie auta i tak patrze na półce stało właśnie Amigo i obok Cherry Glaze długo nie myśląc dolałem Cherry Glaze (bardzo rzadki zero problemu z jakimkolwiek przysychaniem i docieraniem) do Amigo i oto uzyskałem coś co w koncu nadaje się do szybkiego użytku. Bardzo fajnie się to nanosiło rotacją na miękkim karbowanym padzie. Na to wrzuciłem Colli i ciekaw jestem ile posiedzi
    Pływak nie rozumiem dlaczego mówisz o utopieniu kasy w Morning Dew ?
    Produkt jest bardzo dobry i należy do grupy detailerów z którymi trzeba się troszkę napracować odwdzięcza się efektem jeśli SG ma teraz QD które jest proste i szybkie w użyciu jak AF Finalle
    http://autonablask.pl/produkt/shiny-...l-spray-500ml/

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Bo jestem leniwy. Dla mnie liczy się jak najłatwiejsza aplikacja i jak najlepszy efekt. Jeśli chodzi o QD to taki jest CG Pro Detaliler i taki jest AF Finnale. Banalna aplikacja w każdych warunkach i świetny efekt na czarnym lakierze. Jak ten nowy SG wyglada jeśli chodzi o efekty na lakierze w porównaniu do Finalle czy Pro Detilera?

Pytanka kolejne Pojawiła sie ostatnio jakaś ciekawa alternatywa dla black hole? Wymagany efekt jak po BH i łatwość aplikacji jak BH. I czy jakaś ciekawa alternatywa dla Ultimate Compound jako szybki one step? Ewentualnie jakiś ciekawy lekko ścierny cleaner do lekkiej korekty pod glaze?
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 09-10-2015 o 21:48

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Dobrze, ze piszecie o tym morning dew bo chciałem zamawiać i pewnie bym wtopił jak z Vanillia Touch od SG, a tak znów przerobie kolejna butlę AF finalle chyba, ze coś innego ciekawego się ostatnio pojawiło?

Jakiś czas temu narzekałem tutaj na Prima Amigo, problemy z przysychaniem i docieraniem. Ostatnio naszło mnie na szybkie odszczurzenie auta i tak patrze na półce stało właśnie Amigo i obok Cherry Glaze długo nie myśląc dolałem Cherry Glaze (bardzo rzadki zero problemu z jakimkolwiek przysychaniem i docieraniem) do Amigo i oto uzyskałem coś co w koncu nadaje się do szybkiego użytku. Bardzo fajnie się to nanosiło rotacją na miękkim karbowanym padzie. Na to wrzuciłem Colli i ciekaw jestem ile posiedzi
    Pływak, ja nikomu nie odradzam MD. Sam go używam i pewnie jeszcze kupię kolejną butlę. A jak zrobią zapach do auta pachnący jak MD to też zakupię. Morning Dew fajnie przyciemnia lakier. Wart zakupu jest też Mainz Hype jeśli gdzieś udałoby Ci się go jeszcze dostać.

Dziwi mnie, że Prima Amigo Ci przysychał. Używałem go wielokrotnie i problemów z nim nie miałem. Jeśli lubisz cleaner łatwy (jeszcze łatwiejszy) w aplikacji to poszukaj Lusso. Jest oleisty i jak nie wypracujesz wszystkiego to wystarczy zebrać resztkę fibrą.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

duragloss #104 - jakieś opinie o wosku, szukam czegoś na lato, co troche potrzyma da fajny look ale nie bedzie ciagnał kurzu
    147 powodów do zadowolenia

Moderator Znawca Avatar Artih
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Maserati Quattroporte 4.2 V8

Domyślnie

Dobry wybór

Alfa Romeo 145 Boxer 1.7 16V 129KM 1995r
    Alfa Romeo 146 Boxer 1.6 103KM 1996r
    Alfa Romeo 147 Progression 1.9 JTD-M 16V 140KM 2004r
    Alfa Romeo 147 Distinctive 1.9 JTD-M 16V 140KM 2004r
    Alfa Romeo 155 Super 2.0 TS 8V 144KM 1993r
    Alfa Romeo 155 Super 2.5 V6 12V 165KM 1992r
    Alfa Romeo 156 Distinctive 1.9 JTD 8V 115KM 2002r
    Alfa Romeo 156 Q-System 2.5 V6 24V 190KM 1998r
    Alfa Romeo 156 Q-System 2.5 V6 24V 190KM 2000r
    Alfa Romeo 159 Q4 2.4 JTD-M 20V 210KM @248KM 2007r

Alfa Romeo 166 Distinctive 2.4 JTD 10V 150KM 2004r
    Alfa Romeo 166 Distinctive 2.5 V6 24V 188KM 2003r

Maserati Quattroporte Automatica 4.2 V8 400KM 2008r

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

a coś więcej ?
    bo tyle to można napisać o każdym wosku,
    internet praktycznie na ten temat milczy

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

Bo jestem leniwy. Dla mnie liczy się jak najłatwiejsza aplikacja i jak najlepszy efekt. Jeśli chodzi o QD to taki jest CG Pro Detaliler i taki jest AF Finnale. Banalna aplikacja w każdych warunkach i świetny efekt na czarnym lakierze. Jak ten nowy SG wyglada jeśli chodzi o efekty na lakierze w porównaniu do Finalle czy Pro Detilera?

Pytanka kolejne Pojawiła sie ostatnio jakaś ciekawa alternatywa dla black hole? Wymagany efekt jak po BH i łatwość aplikacji jak BH. I czy jakaś ciekawa alternatywa dla Ultimate Compound jako szybki one step? Ewentualnie jakiś ciekawy lekko ścierny cleaner do lekkiej korekty pod glaze?
    Ja cała 146 robię w 15-20 minut morning dew, jak dla mnie szybko.
    Cleaner ścierny najbardnaj mi się spodobał z PB

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Nie próbowałem #104, mam #105 i #111 (a to wszystko są syntetyki) - póki co używam tego ostatniego, położony na bonding agent duraglossa i powiem Ci, że jeżeli chodzi o kurz, to jest nieźle... odszczekuję wszystko co powiedziałem na temat KoG, który jednak pod względem przyciągania kurzu w porównaniu do #111 jest jak odkurzacz. Poza tym banalna aplikacja i banalne docieranie, w zasadzie to nie czujesz, że coś ścierasz... Przy KoG na czarnym nawk.....em się zawsze, bo wychodziły mazy. Pod tym względem oraz pod względem aplikacji i ciągnięcia kurzu duragloss wyprzedza mocno japończyków. Jeżeli zatem inne sealanty DG są jak #111, to myślę, że na #104 się nie zawiedziesz

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

no właśnie póki co - opinie na forach zagranicznych mówią o tym, że #104 w porównaniu do innych Duraglosów to wielka kupa. na razie szukam dalej ...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    no właśnie póki co - opinie na forach zagranicznych mówią o tym, że #104 w porównaniu do innych Duraglosów to wielka kupa. na razie szukam dalej ...
    No to jak chcesz coś od DG na lato i na wyjątkowej trwałości Ci tak nie zależy, a chcesz podkręcić look, to może sprawdź Trak Claw albo #105, który jest tylko niewiele trwalszy niż 111 a wygląd na czerni lepszy - ja nie sprawdzałem w celach porównawczych, bo już nałożyłem jesienno zimowo 111