Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Temat: Dylemat wyboru kolejnej 156

Użytkownik Rowerzysta Avatar BellaMia
    Mieszka w
    POMORSKIE
    Auto
    Alfa Romeo MITO 1.4 TB MA 135 KM TCT + LPG, Rosso

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post
    Focusa kup. Drugi raz 156 kupować, co za masochista...
    A dlaczego nie???
    Ja osobiście kupiłem drugi raz 147 tylko w benzynie.... i nie chodziło o pieniądze wydane na zakup auta...
    Po prostu się podoba!!!
    U kolegi może być tak samo tylko 156...
    Lepsza 156 z końca produkcji niż padnięta z gebelsowni 159 z początku produkcji....
    Każdy wybiera to co lubi, pragnie, co mu się podoba na co go stać...
    BYŁY:
    Fiat 126 p, 1986;
    VW POLO II, 1.0, 1988;
    Seat Ibiza 1.2 system Porsche, 1991;
    Audi A4 1.9 TDI, 1996;
    Renault Megane 1.9 DCi, 2002;
    Ford Focus I 1.8 TDCi, 2003;
    Alfa Romeo 147 FL 1.9 JTDm, 2007
    Alfa Romeo 147 FL 1.6 TS + LPG, 2007 Rubino

Alfa Romeo MITO 1.4 TB MA 135 KM TCT + LPG, 2010 Rosso
    JEST:

Fiat QUBO 1.4 77 KM LPG 2014 r.
    "Ludzie żyją stereotypami - ja jeżdżę Alfą!"

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Ja tez nie narzekam, złego słowa nie mogę powiedzieć na tą jednostę. Prosta i fajna konstrukcja.

heliogabal
    Gość

Domyślnie

No tak, mnie też się alfa podoba, ale każda jazda tym to irytacja, a to na ogólną ergonomię, a to na komfort akustyczny, a to na komfort zawieszenia. Focus pudło na kołach, ale poza stukająca tylną klapą (bo ktoś źle spasował po stłuczce) nie mam zastrzeżeń do tego auta. No, silnik słaby, ale widziały gały co brały.

Kolega pyta "czy wogóle warto kupować kolejną 156" to mu piszę że nie. Jedyna zaleta tych samochodów to ładny wygląd i niska cena.

- - - Updated - - -

Z dwojga złego to już lepiej 159, w porównaniu ze 156 przynajmniej cicho w środku.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    A dlaczego nie? Samochód jak samochód, ale kolega pytał o Alfę. A 156, jak zadbana to dowiezie do celu równie dobrze co 159. Przy okazji jest ładniejsza. Zresztą 156 z końca produkcji będzie bardziej dopracowana niż 159 z początków, a skoro kolega pisze o dozbieraniu na to raczej nie ma na myśli samochodów z okolic 2010, tylko raczej 2005.
    Trabant też samochód .Też dowiezie do celu.
    156 nie zmieniała się technicznie na lepsze przez całą produkcję. Przeciwnie. Przybierała na wadze bo rezygnowano z droższych elementów z metali lekkich.(Oszpecenia liftingiem nie wspomnę-ale to moje zdanie)
    159 ma bardziej dopracowane zawieszenie. Nauka w las nie poszła.Ma także lepsze zabezpieczenie antykorozyjne,
    Ale to 159 nie 156.
    A co do stanu ,to reguły nie ma.Trzeba szukać i oglądać.
    Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 12-10-2015 o 14:32
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

No tak, mnie też się alfa podoba, ale każda jazda tym to irytacja, a to na ogólną ergonomię, a to na komfort akustyczny, a to na komfort zawieszenia. Focus pudło na kołach, ale poza stukająca tylną klapą (bo ktoś źle spasował po stłuczce) nie mam zastrzeżeń do tego auta. No, silnik słaby, ale widziały gały co brały.

Kolega pyta "czy wogóle warto kupować kolejną 156" to mu piszę że nie. Jedyna zaleta tych samochodów to ładny wygląd i niska cena.

- - - Updated - - -

Z dwojga złego to już lepiej 159, w porównaniu ze 156 przynajmniej cicho w środku.
    Hm.. kolego to jakies grata kupiłeś... już wcześniej narzekałeś na swoje auto winnych tematach i tak myślę i się zastanawiam, że wyjatek potwierdza regułę. Jak zwykle to bywa raz ktoś kupi padło i powie że alfa to złomy, nie warte uwagi... Nie dziwię się, gdybym mercedesa kupił i bym się na nim zawiódł, też bym zapewne stwierdził że"mietki" nie do końca są takie jak o nich mówią. I nie polecam ich...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Trabant też samochód .Też dowiezie do celu.
    156 nie zmieniała się technicznie na lepsze przez całą produkcję. Przeciwnie. Przybierała na wadze bo rezygnowano z droższych elementów z metali lekkich.(Oszpecenia liftingiem nie wspomnę-ale to moje zdanie)
    159 ma bardziej dopracowane zawieszenie. Nauka w las nie poszła.Ma także lepsze zabezpieczenie antykorozyjne,
    Ale to 159 nie 156.
    A co do stanu ,to reguły nie ma.Trzeba szukać i oglądać.
    Dokładnie i na pewno omijać "igły".

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Hm.. kolego to jakies grata kupiłeś... już wcześniej narzekałeś na swoje auto winnych tematach i tak myślę i się zastanawiam, że wyjatek potwierdza regułę. Jak zwykle to bywa raz ktoś kupi padło i powie że alfa to złomy, nie warte uwagi...
    Przyjedź i obejrzyj, zwrócę Ci za paliwo.

To nie jest kwestia egzemplarza, bo poza problemem z tym że długo kręci przy odpalaniu to technicznie za wiele mu nie dolega. To jest kwestia konstrukcji samochodu. Samochodu w którym funkcja jest pochodną formy, i to jest bardzo kiepski pomysł na cokolwiek poza dziełem sztuki.

Poza tym argument "bo trzeba kupić zadbane" jest słaby. Focusa to niby zadbanego kupiłem... czy tam inne z tych kilkunastu aut co miałem... Zanim się nauczyłem że zwrot "tylko lałem paliwo i jeździłem" oznacza kłopoty to frycowe zapłaciłem
    Ostatnio edytowane przez heliogabal ; 13-10-2015 o 07:15

Użytkownik Pirat drogowy Avatar lufa
    Mieszka w
    Czerwienne
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2005, Crosswagon 1.9 JTD 16V 2005, GTV Spider 2.0 TS 1999, AR 166 3.0 V6 2002

Domyślnie

Też potwierdzam, że narzekasz na AR prawie w każdym możliwym poście. A to piszczy a to szumi a to to a to tamto. Weź sprzedaj Alfe kup sobie Morrisa Marine i będziesz dumny i szczęśliwy. Tu ludzie pytają się o Alfe jak samo forum wskazuję a Ty na siłę próbujesz cały czas uszczęśliwić Focusem. Sam masz to się ciesz i dziel się fantazjami o Focusach na forum Focusa.
    A co do kolegi kupuj AR i nie pytaj. Ja mam 156 SW 1.9 jtd 115KM, a dla zmiany klimatu dołożyłem sobie 156 Crosswagona i szukam GT. I każde następne auto to AR może nie 159 ale Brera Q4 V6 ale zbieram kasę.

To jest jak powiedział J.C
    ...To jak by mieć rozkapryszoną, nerwową i pijącą dziewczynę,
    ale trwać przy niej
    Bo ma twarz anioła, ciało super modelki i raz na jakiś czas daj się wam....

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lufa Zobacz post
    Też potwierdzam, że narzekasz na AR prawie w każdym możliwym poście.
    Tak, ja też potwierdzam.

To jest jak powiedział J.C
    ...To jak by mieć rozkapryszoną, nerwową i pijącą dziewczynę,
    ale trwać przy niej
    Bo ma twarz anioła, ciało super modelki i raz na jakiś czas daj się wam....
    "Alfa jest jak piękna i niezbyt rozgarnięta kobieta - przy bliższym poznaniu dużo traci". Możecie mnie cytować

Użytkownik Pirat drogowy Avatar lufa
    Mieszka w
    Czerwienne
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2005, Crosswagon 1.9 JTD 16V 2005, GTV Spider 2.0 TS 1999, AR 166 3.0 V6 2002

Domyślnie

"Alfa jest jak piękna i niezbyt rozgarnięta kobieta - przy bliższym poznaniu dużo traci"
    Pełną świadomością i odpowiedzialnością- sprzedaj swoją AR bo to nie jest auto dla Ciebie i Ty dla AR.

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Pełną świadomością i odpowiedzialnością- sprzedaj swoją AR bo to nie jest auto dla Ciebie i Ty dla AR.
    Z pewnością, ale temat nie jest taki prosty, a nie chce mi się tłumaczyć po raz któryś czemu, bo i tak nikomu nie chciało by się tego czytać.

Mogę natomiast w geście dobrej woli ograniczyć swoje wpisy na forum, bo rozumiem że dla 99% jego użytkowników są one irytujące Umowa wchodzi w życie z dniem dzisiejszym.