Dokładnie... ja po miesiącu fascynacji swoją 2.4 chciałem do mechanika jechać bo "auto nie jedzie"... przejażdżka Peugeot'em 206 1.9D 65KM naprawiła mój samochód![]()
Dokładnie... ja po miesiącu fascynacji swoją 2.4 chciałem do mechanika jechać bo "auto nie jedzie"... przejażdżka Peugeot'em 206 1.9D 65KM naprawiła mój samochód![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Żenada i tyle.
Auto ciekawe,ale za rok ,to juz ludzie zapomną o jakiejkolwiek premierze nowej alfy.
Szkoda, ale... czy ja wiem, prezentacja 4C w 2011, owszem była niespodziewana, i dostępna była na rynku po roku.
Zainteresowani poczekali.
QV to również nie będzie model spotykany wszędzie.
Niemniej zgadzam się z Wami, że czekanie na cywilne wersje nadmiernie przeciągają.
Jak ja uwielbiam Alfę, za technikę (tam gdzie zasługiwała na uznanie), za styl - ale i te słabości. Tak mam i tak mi już raczej zostanie.
Ciekawi mnie potencjał nowego TBi - 330 KM z 2.0 - troszkę więcej niż w Type-R, ale do 45 AMG jeszcze 50 KM.
Alfa Romeo Nel Cuore
Tymczasem Volvo wchodzi do WTCC:
http://www.fiawtcc.com/polestar-to-f...g-in-the-wtcc/
Alfa to chyba jedna z niewielu marek, która się w ogóle nie ściga.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Volvo się ściga w australijskim V8 Supercars (polecam!!), wystawia dwa Volvo S60 Polestar. No i w Scandinavian Touring Cars Championship tez jest, naturalnie. WTCC to akurat strasznie zbadziewiona seria wyścigowa.
Giulia mogłaby wejść do Blancpain Endurance/Sprint Series. Do British Touring Cars Chamionship jest chyba trochę za duża, choć czy ja wiem? W tem sezonie Plato w WV CC o mały włos nie zdobył mistrzostwa serii, Turkington też sobie dobrze radził.
Na WTCC szkoda czasu i pieniędzy, ta seria idzie na dno.
Takie VOLVO to się powinno pchać do DTM (Audi. Bmw, Merc). Nie wiem co ma robić wielkie S60 w serii z jakimiś civiami, cruzami czy o zgrozo Elysee. Z marketingowego puntu widzenia to strzał w kolano.
Sorry za off-top.
Zaletą WTCC to to że jest światowe, mało kto słyszął o STCC czy BTCC poza Szwedami i Brytolami.Tylko ludzie którzy się jakoś interesują motorsportem, a i tak nie wszyscy.
dziś rozmawiałem z FCA Poland S.A. - na zadane pytanie tj. kiedy będzie można zamawiać w Polsce wersje cywilne Giulii odpowiedziano mi -> marzec/kwiecień 2016 - nie wiem czy się cieszyć czy płakać... i tak odbiór auta najwcześniej po 3 m-cach...
Markę. Ludzie już chyba zapomnieli, że Alfa jest "sportowa". Najpierw im trzeba przypomnieć, później sprzedawać samochody. Poza tym - gdzie będzie lepsze przetarcie i testy nowej platformy, jeśli nie podczas wyścigów? No chyba, że FCA woli nie sprawdzać, czy Giulia dojedzie do mety, czy nie.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS