Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 159

Temat: Zakup i kilka pytań

jersey
    Gość

Domyślnie

Ja tam bym chętnie TSa Ph2 w stanie "jezdnym" przygarnął. Nawet chętniej niż V6 bo mnie z jakiegoś powodu TS "kręci" Wyjątkiem jest V6 TB, ale tutaj podchodzę jak samiec pająka do pajęczycy - chcę, ale boję się, że mnie zjedzą (koszty). Ale fakt, że sytuacja na rynku TSów jest coraz gorsza w PL.

Niedługo zakup auta, 25go kasa będzie. I będzie albo Gtv TS albo 166 JTD

Użytkownik Świeżak Avatar przema
    Mieszka w
    Milicz/Hulst
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Tez sie balem kupna v6 tb,ale gtv-ka miala byc drogim autem w rodzinie wiec zaryzykowalem. Jak narazie jestem zadowolony z wyboru

jersey
    Gość

Domyślnie

U mnie będzie jedynym, dlatego takie obawy. Kupiłbym Ph2 z padniętym TS i dał do generalki najchętniej. Ale takiego auta w pomorskim to ze świecą szukać

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

jersey też o tym myślałem. Nawet miałem taką okazję ale gość wołał dużą kasę (tzn wtedy tak mi się wydawało, teraz bym inaczej negocjował). Jeśli reszta jest ok, to wolę zrobić remont silnika i wiedzieć co mam niż codziennie przed wyjazdem do pracy odprawiać modły do wszystkich znanych mi bóstw żeby panewki albo wariator nie zaczęły dawać o sobie znać...
    Generalnie powiem Wam, że jeździłem już różnymi autami, od toyoty aygo z jakimś malutkim silniczkiem do Mustanga 3.8 V6. Jeździłem bardzo młodymi, jeździłem starymi. Gtv nie, ale podczas oględzin trochę w niej posiedziałem (bardzo zadbana ph2 2.0). I przysięgam, jeszcze w żadnym innym aucie tak się nie czułem. To był pierwszy raz, kiedy wysiadając z nieswojego auta i wsiadając do swojej ówczesnej 147 czułem, że wolę tamto. W środku czułem, jakby to auto było dla mnie na wymiar robione. Wszystko było tak jak bym chciał. Wtedy też upewniłem się, że kiedyś będę takie auto mieć.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Brak

Domyślnie

Ja celuje w 1.8 TS , tylko na ten moment znalazłem tylko 2 egzemplarze , zobaczymy jak będzie sytuacja wyglądać za pare miesięcy, chyba nie wytrzymam do marca . Co sadzicie o zakupie auta w zimę ? Może przynajmniej bym zobaczył jak odpala w niskich temperaturach

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Mmax, absolutnie się zgadzam- gtv z napędem na tył mogłoby być moim jedynym autem w życiu widzę też, że nie ja jeden wzdycham do mustangow.
    Mój mechanik robi takie rzeczy, tylko trochę taniej, kolego Quarter. Skladasz zamówienie na auto podpisujesz umowę na rok, wkladasz zaliczkę 100tys, on ściąga padło i robi Ci z niego fabrykę
    Co do narzekań na masę gtv. Pokażcie mi panowie auto z silnikiem 3.0, które jest lżejsze o 250kg. W ogóle podrzuccie mi proszę lżejsze trzylitrowki.
    Napęd na tył ok super sprawa ,kult ,klasyka ,bajer.....albo chcesz mieć bajer,który się nerwowo zazwyczaj prowadzi ,najskuteczniejszy i jedyny napęd do driftu,albo chcesz mieć precyzję prowadzenia lepsze osiągi i maksymalne wykorzystanie mocy powyżej 200 koni ,bo napędy na tył z takimi i wyższymi mocami po prostu sobie nie radzi i ich nie wykorzystuje w pełni .Dlatego pierwsze lepsze Subaru z napędem na 4 łapy porobi cię jak chce ,,,,,a ty po prostu efektownie spalisz gumę w miejscu modląc sie ,żeby nie wykręcić bączka na wyjściu...

Nie będę się spierał ,że są lżejsze 3 litrówki niż gtv ,bo nie wiem ,ale jest dużo lżejszych aut z porównywalnymi mocami a nawet większymi ,które mają lepsze prowadzenie po prostu i osiągi ,czyli chodzi tu o stosunek mocy do masy , który mógł by być niestety dużo lepszy w gtv,bo wypada to słabo.dlatego ja nadal bym chciał mieć lżejszą gtv z napędem na 4 łapki... a do ładnego efektownego palenia gumy Corvette.

Z tego co ja pamiętam ,bo gdzieś o tym czytałem ,że właśnie napęd na wszystkie koła był poważnie planowany w naszych gtv ,niestety jak kolega wcześniej napisał fiat stwierdził że cena końcowa wyprodukowania takiego auta była by zbyt duża więc zaniechano tego projektu a szkoda wielka.

Należało by też przy tej okazji poruszyć następną bolączkę 3,0 czyli rozkład masy przód-tył .... ale juz nie narzekajmy to świetne auto piękne,fascynujące,niebanalne,takie sportowe ,ale nie wyścigowe o.
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 15-10-2015 o 19:08

jersey
    Gość

Domyślnie

Ktoś w UK chyba włożył w Gtv napęd 4x4 ze 155 Q4. Ale to nie było plug and play. Raczej plug and pray

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Można założyć nie ma opcji ,że sie nie da wszystko sie da tylko za ile? choćby napęd firmy Haldex,kiedyś bywałem na innym forum innej marki i tam pewien obcykany gość założył sobie taki napęd sam ale się na tym znał koszt jakieś 12 tysi ,tak mi odpisał a jeśli zlecę to firmie ponad 20 tysi....

jersey
    Gość

Domyślnie

To faktycznie ciekawa opcja dla Gtv. Szkoda, że raczej tylko dla V6. No, chyba że sparować to z czymś takim: http://www.autodeltashop.com/product...roducts_id=590

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Ah gdyby tak komresor założyć do V6...moje ciche marzenie ,głośno lepiej nie wypowiadać sum jakie padają przy takiej operacji ,ale znam osobę którą kiedyś mogę namówić na taką operację . i wiem ,że zrobił by to dobrze i w rozsądnych pieniądzach.