Po prostu nie byłem świadom, że były zmiany w kolektorach(posiadam plastikowy) i wypatrywałem cięgna do klap od razu na kolektorze. Stąd napisałem, że ich nie ma. Tak czy siak w środę klapy wylecą z auta na dobre![]()
a my sterowanie mamy pod spodem0w plastiku
- - - Updated - - -
TST ?STARACHOWICE jakby co to mam kolege co klapy usuwa w Radomiu za fajną cene![]()
Tak, starachowice. Auto już stoi u mojego mechaniora, ale dzięki za info. A tak btw w radomiu przy wjeździe od TST(na łuku drogi,zaraz obok jest biedra) jest jakiś mechanik od alf ? Bardzo często widuję tam ar na ramkach z forum. Wybacz, nie znam ulicy![]()
to własnie tego mechanika chciałem ci polecic,mi usuwał klapy,koledze)tez z gteka
Kamil naprzeciwko biedronki na Południu ma zakład i doswiadczenie i fajne ceny
napisz na pw ile ci wezmie mechanik za klapki to ci napisze ile ja dałem i mysle ze Kamil lepszą cene by miał
i zna sie na alfach
![]()
Najlepiej poszukać kolektora z wersji 140km był aluminiowy rozkręcany na dwie części ( łatwo go wyczyścić ) i oryginalnie bez klap, pasuję p&p można go wyrwać za 200zł na allegro lub olx z 147 albo 156 albo stilo. W mojej Q2 z 2007 roku nie ma dpf ale klapki są , kolektor już wypucowany teraz czeka na wymianę . Swoją droga jak by ktoś usuwał te klapki czy kolektor to część mechaniorów chce przy demontażu kolektora demontować rozrząd a da się to zrobić bez tej operacji nie dajcie się naciągnąć![]()
Co do kolektora oraz rozrządu potwierdzam, pasuje czujnik ciśnienia oraz wszystko inne za wyjątkiem króćca który w wersji alu jest chyba z mosiądzu bądź miedzi, widać go na tym zdj
(to do czego jest przyczepiony wężyk), tej części nie przełożycie z kolektora plastikowego dlatego warto od razy pytać sprzedawcy czy jest ten element w zestawie
Klapy usuniętedzięki za info
jednak jeszcze trzeba usunąć w komputerze aby samochód widział że nie ma klap
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Usunięcie w kompie to w sumie kosmetyka, silniczek klap i tak musisz mieć podpięty żeby nie wywaliło błędów p2008 oraz p2014. A czy on będzie podpięty sobie pracował czy nie będzie to już wg mnie bez różnicy.
Oo to nie wiedzialem. Jeśli ziomek mi usunął klapy to też ten silniczek ? Tzn ze będę miał błąd? Narazie jest wszystko ok
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka