Wszytko fajnie ale właśnie temu przy takich parametrach jest tyle km od ostatniego wypalania. Wiec nawet jeżeli tylko miasto to trzeba cis z tym zrobić. Bo wkoncu nie wytrzyma silnik
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wszytko fajnie ale właśnie temu przy takich parametrach jest tyle km od ostatniego wypalania. Wiec nawet jeżeli tylko miasto to trzeba cis z tym zrobić. Bo wkoncu nie wytrzyma silnik
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
No właśnie teraz się powinno zmienić, bo ja mieszkam we Wrocławiu i tam praktycznie samochodu nie ruszam bo się nie opłaca. Jeżdżę głównie trasy, więc zobaczę jak się będzie ten filtr teraz zachowywał.
Ta średnia pewnie wynika z faktu, że poprzedni właściciel jeździł bardzo krótkie odcinki do pracy, a ja ten samochód kupiłem dopiero w poniedziałek.
Będę obserwował te parametry.
Czy normalne jest w Waszych 9'tkach, że podczas wypalania DPF wali spalinami wewnątrz samochodu a spod maski lekko się kopci spalinami?
Nie jest.
A poprzednio trochę nakłamałem, okazuje się, że średni dystans między wypaleniami mam nie 300-ileś tylko ponad 700km mimo jazdy miejskiej.
Nie.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
U mnie w czasie wypalania po otwarciu drzwi (albo jak zawieje wiatr na postoju) czuć zapach parafiny a spod auta czuć gorąco jak się wystawi nogę na ten przykład. Ale nic pod maską nie dymi, zdecydowanie. Dziurę w wydechu pewnie masz...
hmm..
czytam ten temat i nie wiem...
od sprowadzenia auta z Belgii minęło z 2000 km... jazda pół na pół - autostrada i miasto i to krótkie odcinki. I nie było żadnego wypalania, dymów czary mary. Już zepsute czy mam się dopiero bać?
Skąd pewność, że masz DPF?
auto kupione 2 tygodnie po belgijskim przeglądzie od pierwszego właściciela - także DPF na 99,9% jest
Podlącz komputer i sprawdź poziom zapchania i kiedy było ostatnie wypalanie
Ostatnio edytowane przez quba ; 23-10-2015 o 21:05