Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Wycena Belli

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa 146 1.6 Boxer, GT 1.9 jtd

Domyślnie

Za 40 wystawcie od razu

Na wiosnę będzie miała 10 lat. Jeśli masz robić to zrób dla siebie- na sprzedaż nigdy się nie opłaci. Jak dla mnie to nawet jak porobisz wszystko to 20 max. Na dziś jest warta w okolicy 16-17. Weź pod uwagę, że to w dalszym ciągu samochód wymagający serwisu. Cena tego rocznika wg. katalogu to 16200 (niedawno kupowałem ubezpieczenie i taką cenę rynkową wywaliło).

Pozdr.

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

a ubezpieczalnia na 20 tysi wycenia 2007 i 125tys przebiegu),jasne ze nikt nieda za starą alfe co bysmy chcieli)

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa 146 1.6 Boxer, GT 1.9 jtd

Domyślnie

Twoja ze względu na Q2, świetny kolor oraz fajne felgi powinna być w okolicach 20 - zależnie od stanu. Trzeba jednak być realistą. Jeśli ktoś ma dać ponad 20k za Alfe GT to musi być maniak- taki będzie szukał busso.

Sam się zastanawiałem za ile sprzedał bym swoją GT i doszedłem do wniosku, że pojeżdżę jeszcze kilka lat odkładając na następny samochód. W tym mocy mi nie brakuje, wygląda świetnie, nieźle się nią jeździ, ale diesel to nie moja bajka, zawias trochę za twardy i auto trochę za głośne.

Wiem jedno- wszystko co wkładam do samochodu - robię dla siebie. Nikt nigdy mi za to nie zwróci przy sprzedaży. Serwisu nie dolicza się do wartości samochodu. Ile byśmy nie wsadzili to z każdym miesiącem samochód tak czy inaczej traci na wartości. Takie są realia.

Pozdr.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

dobre busso za 20 to zle busso
    :p
    ale nawet dobre za 30 moze sie wysrac :p:p:p

a co do gt jtd - biorac pod uwage wyglad , koszty , funkcjonalnosc itp = super autko jak dla mnie i tyle
    dla jednego "sportowe coupe"
    dla innego rodzinne i nawet na trasy dlugie i wakacje itp
    dla kolejnego tani ropniak
    itp itd
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 26-10-2015 o 09:28

Użytkownik Embrion
    Auto
    opel

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Tylko kto kupi za 27 tys GT z 2006 r.?
    Hej, jestem nowy na forum. Zainteresował mnie temat... Czytałem niedawno gdzieś w internecie że GT z 2006 roku można sprzedać maksymalnie za 21 tys. więcej chyba nie nikt nie da...:/ Mimo wszystko życzę powodzenia!

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ja w internecie czytałem , że alfy się psują :-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    ja w internecie czytałem , że alfy się psują :-)
    Było nie czytać.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Porsz
    Auto
    147 JTDm 16v+

Domyślnie

Kupiłem dla narzeczonej GT jtdm z 2008r. w zeszłym tygodniu. Wystawiona za 25, kupiona za 19.

Byłem jedynym który przyjechał oglądnąć auto...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

z używanym autem jest tak że ile byście nie dali zawsze coś w pierwszych miesiącach wyskoczy do zrobienia. Jeśli ja za powiedzmy rok (bo tak wstępnie założyłem) będę sprzedawać IGŁĘ ale w dosłownym tego słowa znaczeniu bo już nie wiele zostało żeby ją doprowadzić do takiego stanu to faktycznie wystawię za 25-26 jak kogoś nie zainteresuje jego sprawa niech szuka parcha dalej, kupi za 21 i dołoży 4-5k, wyjdzie na to samo. Ja niestety mam tą wadę że za uczciwy jestem i nie miałbym sumienia sprzedać komuś gówna, tracę na tym ale sumienie mam czyste!

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał drago256 Zobacz post
    Twoja ze względu na Q2, świetny kolor oraz fajne felgi powinna być w okolicach 20 - zależnie od stanu. Trzeba jednak być realistą. Jeśli ktoś ma dać ponad 20k za Alfe GT to musi być maniak- taki będzie szukał busso.

Sam się zastanawiałem za ile sprzedał bym swoją GT i doszedłem do wniosku, że pojeżdżę jeszcze kilka lat odkładając na następny samochód. W tym mocy mi nie brakuje, wygląda świetnie, nieźle się nią jeździ, ale diesel to nie moja bajka, zawias trochę za twardy i auto trochę za głośne.

Wiem jedno- wszystko co wkładam do samochodu - robię dla siebie. Nikt nigdy mi za to nie zwróci przy sprzedaży. Serwisu nie dolicza się do wartości samochodu. Ile byśmy nie wsadzili to z każdym miesiącem samochód tak czy inaczej traci na wartości. Takie są realia.

Pozdr.
    tak dokonca sie nie zgodze tak koło roku temu wystawiali ludzie Q2 Po 32,35 i sprzedali,miałem kolege co gt zwykłe 2006 dopiescił wystawił 28 i mysle szalony kto kupi i sprzedał za 27)),to 35 to co napisałem były jaja)ale nie mysle sprzedawaca jakbym miał to 30 bym wystawił i niech rynek zweryfikuje )