Strona 155 z 204 PierwszyPierwszy ... 55105145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,541 do 1,550 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar deckboy
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    ford focus mk3 ST

Domyślnie

.......
    Ostatnio edytowane przez deckboy ; 24-10-2015 o 20:11 Powód: takie tam - wpisane nie tam gdzie trzeba

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał deckboy Zobacz post
    Witam. Panowie rozglądam się za zmianą auta, chcę kupić silnego hotchatcha, cały czas przeglądałem oferty focusa st250, kompletnie nic złego na temat tego auta nie znalazłem (silnik i napęd jest pancerny) z tym że ustrzelić idealny egzemplarz to tragedia, wczoraj sprzed nosa gwizdnął mi go inny napaleniec. Wracając do tematu, przypomniało mi się że jest jeszcze giulietta QV! Czy są osoby które mogłyby mi coś na temat tego auta powiedzieć??? czy ma wady konstrukcyjne??? znalazłem całkiem fajna ofertę QV http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4oV6Dx.html zaproponowałem cenę 82tyś. i dostałem odpowiedź że za 85tyś. jest do wzięcia. Co sądzicie o tym aucie pod względem technicznym?? jechałem już ST250 i szatan nie auto. Nie miałem przyjemności jazdy QV. Na minus St250 jak i każdego focusa mk3 jest wnętrze, obecnie mam fiata bravo II 1.4 t-jet 150 w wersji pełnej sport (nie pakiet a pełna wersja) i czuję się wewnątrz focusa tragicznie. Fiat ma piękne zegary, deskę, łączone materiały no ale już czas na zmianę (apetyt rośnie w miarę jedzenia i pomimo rempu w Cinsoft na 175koni i 270Nm to już nie wystarcza :-) czekam na opinie o Qv od jej posiadaczy.
    Jeśli się nie mylę, to 2013 będzie chyba jeszcze ze "starym" silnikiem TBi. Ten z nowym aluminiowym blokiem (taki sam, jak w 4C) montowali dopiero po liftingu i podobno jeździ dużo lepiej, mimo niewielkiej różnicy w mocy. W dodatku jest montowany tylko z TCT, więc na 99% to ten stary.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wiskitki
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170km, FIAT Bravo 1.6 MJT 105km

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar deckboy
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    ford focus mk3 ST

Domyślnie

tadzikpl dzięki Ci wielkie za podesłanie tego linka!
    Artykuł napisany jakby dla mnie :-) bardzo mnie interesują opinie posiadaczy QV o tym aucie. Czy mają jakieś wady konstrukcyjne (np. wcześnie padające sprzęgło, skrzynia biegów, turbo, zużycie oleju w jakich ilościach i po jakim czasie się zaczyna, czy zawieszenie nie skrzypi/trzeszczy, czy jego elementy nie siadają zbyt wcześnie, stuki w silniku) i wiele innych które mogą występować w QV.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Londyn
    Auto
    .

Domyślnie

Turbo szybko klęka

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Użytkownicy QV nie narzekają jakościowo na ten model, po przesiadce z Fiata też nie będziesz miał się czego czepiać. Samochód ogólnie wytrzymały choć faktycznie zdarzają się awarie turbosprężarki, jeśli użytkownik nie wie jak powinno się je eksploatować. Jeśli kupujesz nowy samochód to nie masz się czym przejmować
    Są na forum użytkownicy którzy zrobili tym wozem grubo ponad 100 tys. km i nie mieli poważnych awarii.
    Bardziej bym się zastanawiał czy ten model będzie Cię zaspokajał pod względem charakteru, bo pomimo podobnej mocy nie jest to wóz pokroju Focusa ST. Nie jest to ostry hot-hatch tylko mocne Granturismo nastawione na wygodne pokonywanie tras a nie jazdę po torze.
    Oczywiście w trybie Dynamic ma się banana na twarzy ale QV nie może się równać pod względem wrażeń z jazdy z najlepszymi konkurentami. Jest za to wygodniejsze i bardzo dobrze wyciszone, także w codziennej eksploatacji bardzo przyjemny samochód.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał tadzikpl Zobacz post
    Twierdzą tam uparcie, że G QV ma szperę (że niby fizyczną, Torsen). Otóż nie ma. Jak każda Julka ma "elektroniczną szperę" czyli, de facto, ESP który przyhamowuje koło, na które poszło za dużo momentu.

Odnośnie tej białej z 2013 - tak, jest to 100% przedlift. Ale największy problem (moim zdaniem) to to, że ona od 2 lat STOI. W sensie, stoi, nie jeździ. No i kwestia gwarancji jest do przedyskutowania, bo podobno jest już zarejestrowana. Więc fabrycznej gwarancji już praktycznie nie ma.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar oleksy00
    Mieszka w
    Wrocław/Ostrzeszów, Poland
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

Moja Giulietta QV z 2010 ma 170tys, turbo fabryczne zyje i ma sie dobrze, poprzedni wlasciciel wymienial wybierak skrzyni biegow, cos z listwa wtryskowa bylo poprawiane, ja juz mialem przygode z laweta bo zgubila mase i nie chciala odpalić, drobna naprawa i smiga, samochod swietnie znosi uplyw czasu, polskorzane fotele szczegolnie, fotel kierowcy ma tylko delikatne zagniecenia. Najbardziej balem sie zuzycia oleju kupujac tak wysilony silnik z takim przebiegiem ale jest ok, jesli bierze to symbolicznie.

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam

Domyślnie

Witam ,

Jestem po jeździe testowej i wybór padł na Alfę. Pozostaje pytanie jaka wersja? Na tapecie mam 1.4 150 KM w Sprincie, do tego czujniki parkowania przód i tył, te czarne alusy 18 (oksydowane), przyciemniane tylne szyby i kilka innych pierdółek, kolor szary ; druga sztuka to 1.4 170 KM w distinctive , również czujniki parkowania przód i tył, tym razem srebrne alufegli 18 (czarne wychodziły w tej wersji strasznie drogo), kilka bajerów mniej, do tego zwykłe fotele z tkaniny.
    Opcją jest jeszcze 1.4 120 KM w skórze.
    Wszystkie ceny w granicach 80 tys. zl

Potrzebuję Waszej pomocy? Która z wersji najlepsza? która będzie najbardziej niezawodna?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

To Ty musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zależy czego oczekujesz. Wolisz słabsze wyposażenie, ale lepszą dynamikę, czy ważniejsze jest wyposażenie?