Strona 19 z 27 PierwszyPierwszy ... 9101112131415161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 265

Temat: Kupno 159 w automacie czy warto?

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Prezes..... zlituj się...... strona 11 instrukcji qtronic...... Polską wersję znalazłem w necie w ciągu 3 minut. Czy na prawdę ciężko sie zabrać za tak podstawową rzecz jak instrukcja obsługi????????????
    Wynika z niej jasno. Skrzynia nie może być napędzana kołami. Laweta albo hol z podniesioną osią. I z tego co wiem dotyczy to wszystkich automatów.
    Ciężko?! Radzę się skupić nad umiejętnością czytania ze zrozumieniem! Z mojej wypowiedzi wynika jasno, że po przeczytaniu w "INSTRUKCJI OBSŁUGI" działu "AWARIE/HOLOWANIE" nie znalazłem wzmianki na temat holowania na linie, bo tego tam nie ma!

Jeśli znalazłeś osobną instrukcje dla Qtronica i to jeszcze w PL to gratuluje, mogłeś się odrazu podzielić linkiem zamiast wyskakiwać z takim tonem!
    Nie wiem co ty wpisywałeś i z jakiej wyszukiwarki korzystasz, ale moja po wpisaniu słów kluczowych znajduje jedynie aukcje Allegro z tą instrukcją,

Jak nie chcesz pomóc, to lepiej nic nie pisz, nikomu nie jest potrzebna taka wątpliwa życzliwość...

A i zaktualizuj (bądź odśwież) swoją wiedzę troszkę, bo auta z automatyczną skrzynia biegów można holować, jedynie trzeba zachować odpowiednia prędkość ze względu na niepracującą pompę oleju - patrz choćby na własną wypowiedź 1.09.2014

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Zadajesz trywialne pytania. Masz 159 i nie wiesz jakie są instrukcje????? I jeszcze się rzucasz???? Boli Cię że nie znałeś odpowiedzi w instrukcji to się bulwersujesz. A wystarczyłoby trzymać się odwiecznej zasady, czytam instrukcję do rzeczy które kupiłem/mam. Sam czasami czegoś nie pamiętam z instrukcji albo się pomylę ale zwracam honor a ty się rzucasz jakbym Ci powiedział że w Mediolanie na gazetce bulwarowej wisi i pojedź sobie przeczytać. Przełknij wtopę że nie wiedziałeś o instrukcji a nie wojownika zgrywasz.
    Masz w dziale 166 dwa przykłady tych co próbowali holowania.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Jaką wtopę?! Nie mam takiej to nie wiem, - proste!
    Chłopie ogarnij się... większość ludzi w kraju ma Alfy z importu bez "Polskich czy nawet Angielskich instrukcji", a w znacznej liczbie wielu nie dostało z autem żadnej!
    Jak masz po polsku to się ciesz, że masz po co tam zaglądać. Moja jest po niemiecku i rozkompletowana, i nie mam ochoty jej otwierać żeby sobie na obrazki popatrzeć.
    Nie chcesz pomóc, to po co zabierasz głos... i więcej konsekwencji w swoich wypowiedziach, jak zmieniasz zdanie to mógłbyś to zargumentować odpowiednio
    Pytałem o warunki holowania 159, a nie o to co się komu stało z 166.

Użytkownik Świeżak Avatar MarekNeo
    Mieszka w
    Nowy Dwór Mazowiecki
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW Distinctive Q-Tronic

Domyślnie

Znalezienie polskich instrukcji to podstawa. Średnio inteligentna małpa znajdzie je w 10 min.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał MarekNeo Zobacz post
    Znalezienie polskich instrukcji to podstawa. Średnio inteligentna małpa znajdzie je w 10 min.
    Wszystko w temacie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

To z ciekawości, jak w takim razie wciągnąć samochód na lawetę , a potem odstawić żeby go nie popsuć?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Wciągnąć lub przetoczyć zawsze można. To nie holowanie. Od tego właśnie jest luz "N".

Użytkownik Embrion
    Auto
    Volvo V70

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Nigdy nie miałem AR a ostatnio rozglądam się za 159 1.9JTD 150km w automacie. Miałem już dwa auta w automacie w przeszłości i było ok (W124 i V70), niestety nie mam dużej wiedzy na temat tych skrzyni ich awaryjności itd. a zatem gdyby ktoś konkretnie odpowiedział:
    co ile TKM wymieniamy olej w tej skrzyni i na jaki?(jaki będzie najlepszy)
    ile litrów wchodzi i czy wymienia się również filtr?
    czym może objawiać się zła praca tej skrzyni?
    ile przeciętnie one wytrzymują?
    ile przeciętnie kosztuje jej remont i gdzie warto go zrobić?
    Ile NM wytrzymują?(w przypadku chiptuningu)
    Miałem okazję przejechać się wczoraj 159 w automacie i wrażenia mam bardzo pozytywne nie było czuć przeciągania, ani szarpania biegi zmieniała nie zauważalnie, co mnie zaskoczyło ale może mimo tego na coś warto zwrócić uwagę?
    czy jest ktoś na forum z wielkopolski (ja mieszkam k/Konina) kto ma odpowiednią wiedzę i kompa z programem żeby jechać na oględziny pojazdu? dokładnie komis w Ostrzeszowie w którym mają masę rożnych Alf, wiadomo usługa odpłatna. aha w aucie świeci się kontrolka silnika, sprzedający nie umiał konkretnie wskazać co go boli twierdził że może coś przy katalizatorze...
    z góry dziękuję za pomoc i podaję nr do siebie gdyby ktoś był chętny zarobić 696-640-693

- - - Updated - - -

sory za off topic ale jeśli jest ktoś na forum kto ma AR 1.9 150km w automacie (tylko kombi) i jest zainteresowany sprzedażą proszę o info.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin/Warszawa
    Auto
    159 2.4 Q-Tronic 2009, Giulia MY24 Tributo Italiano

Domyślnie

W zasadzie na wszystkie Twojej pytania odpowiedzi już są na tym forum.
    Wymiana oleju - wiele koncepcji i poglądów.
    Typowe usterki to sterownik i/lub kosz C1. Czy i kiedy się pojawia to sporo zależy od poprzednich właścicieli, koszty sa dosyć duże. Duże ASB ogarniaja te rzeczy, zazwyczaj po prostu wymieniając sterownik na nowy gdy pojawia się szarpanie. Jest też fachowiec od tych skrzyń w Zielonej Górze.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

ASB w 159 to bardzo udany model i warty zakupu. Nawet bardziej niż manual. Reszta pytań jw.