Nie wiecie czy da się wymienić ten przeźroczysty kawałek plastiku chroniący zegary czy może trzeba wymieniać całe zegary? Coś mnie podkusiło żeby ją przetrzeć i plastik okazał się strasznie wrażliwy na zarysowania.
Nie wiecie czy da się wymienić ten przeźroczysty kawałek plastiku chroniący zegary czy może trzeba wymieniać całe zegary? Coś mnie podkusiło żeby ją przetrzeć i plastik okazał się strasznie wrażliwy na zarysowania.
Kup sobie coś do polerowania rys, spokojnie to naprawisz.
Wymiana szybki to wymiana zegarów.
Trochę się boje, czy nie ma tam jakiejś warstwy antyodblaskowej. Czytałem, że w Hondach mają coś takiego i niejeden już zniszczył takim polerowaniem całą szybkę.
To jest zwykły, badziewny plastik. Nie ma, niestety, żadnej warstwy antyodblaskowej.
I niestety się STRASZNIE rysuje... :/ Daj znać jak Ci się uda to spolerować!
Zamierzam użyć tego:
http://www.bikestar.pl/pasta-xerapol...leksiglas.html
Dzisiaj podjąłem pierwszą próbę zlikwidowania rys.
Pasta rzeczywiście działa, niestety pozostawia po sobie tłuste ślady, które bardzo trudno domyć. Po godzinie mycia wacikami jakoś się zmyło, ale pojawiły się nowe rysy (na szczęście już mniejsze). Jak znajdę jakiś materiał do mycia, który nie robi rys, to będę zadowolony z efektu w 100%.
Tak czy tak, już teraz jest lepiej niż było.
A może znacie jakiś materiał, który nie będzie rysował tego plastiku?
Zwykła flanela
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
kup sobie mikrofibre z 5 zł i benzynę ekstrakcyjną za 5 zł
Ja chyba bym się bał benzyną traktować. Widziałem już szybki z plexi (czy inne "plastikowe"), które pękały, albo robiły się matowe, podczas kontaktu z rozpuszczalnikiem benzynowym. Nie wszystkie, ale niektóre...