Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Temat: 147 gruby projekt i milion pytań

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Ślask
    Auto
    AR 147

Domyślnie

Tak Was sobie czytam i przypominają mi się czasy z Centomanii ( moze ktos wie o czym mówię ) Takie same głosy leciały jak ktos wpadł na pomysł włożenia 1.2 8v, potem jeszcze głosniej było jak ktos pomyslał że może by tak wsadzić 1.2 16v. A skończyło sie tym że co drugie auto na centomanii miał 1.2 8 lub 16v - dało sie? pewnie że się dało. Juz nawet nie wspomnę jak ktos inny wpadł na pomysł włożenia 1.4 Tjet do cento, ilez to było wylanych słow dokładnie takich jak Wasze. Ileż to wyśmiewania, że kupa, że nie opłaca się, że coś tam.... a jednak sie udało i pojawiło sie na mieście seicento z 1.4 Tjet na elektronicznej przepustnicy i elektronicznym pedale gazu.
    Bardzo Was proszę, śmiejcie sie ile wlezie, ale do portwela mi nie zaglądajcie, to co sie Wam nie opłaca mi może się opłacić, a jak stracę to JA stracę a nie WY. Ja mam już swoje lata i stać mnie na takie ryzyko, a Was?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Jakaż to filozofia włożyć 1,2 do seja? Nie porównuj takich banałów do przekładki 2,4 ze 159 do 147 i to jeszcze ze skromnym życzeniem połączenia z SS
    Nie rozumiesz, że to jest niewykonalne? Tworząc takie utopie (bo tego nie można nazwać planami) udowadniasz, że nie masz prawie żadnej wiedzy w temacie. Jak byś chciał zestroić skrzynię z benzyniaka o momencie rzędu 180 Nm w górnym zakresie do silnika o momencie 420 Nm od około 2000 obr?!
    Zrób to i utrzyj nam nosa, jak to się nie udało kilkudziesięciu podobnym zapaleńcom.

Mieszka w
    Ślask
    Auto
    AR 147

Domyślnie

Niemniej dziękuję za udzielenie odpowiedzi ( niektóre sprzeczne ) na kilka pytań z listy
    to co wiemy na 90% to że selesppeda nie da się nauczyć jazdy z dieslem - OK jestem w stanie przeboleć to.
    Przód FL jest wymienny z przodem przed FL - ale to nic dziwnego bo tak samo jest w 156 i 166
    Tył FL, jeszcze nie wiem jak z połówkami lamp w błotnikach, bo jestem 1200km od samochodu i nie mam jak porównac ( tu sie nie dowiedziałem )
    Koła 19" wejdą na małym profilu, tego sie spodziewałem.
    A co do silnika to musze znaleźć takowy wyjety i go pomierzyć czy wejdzie między podłuznice, jak wejdzie to resztę się ogarnie

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 4dreams Zobacz post
    Ja mam już swoje lata i stać mnie na takie ryzyko, a Was?
    A my cieszymy się Twoim szczęściem, i nie omieszkaj nas informować o milestone'ach projektu.

Mieszka w
    Ślask
    Auto
    AR 147

Domyślnie

dla jasnosci Twojej, nie chciałem zestrajać skrzyni z benzyniaka do diesla a tylko zaadoprowac system zmiany biegów, sama skrzynia i sprzęgło jest "normalna" inny jest mechanizm działania zmiany biegów i sterowanie sprzęgłem, to nie jest automat...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

dla jasnosci Twojej, nie chciałem zestrajać skrzyni z benzyniaka do diesla a tylko zaadoprowac system zmiany biegów, sama skrzynia i sprzęgło jest "normalna" inny jest mechanizm działania zmiany biegów i sterowanie sprzęgłem, to nie jest automat...
    A gdzie to wcześniej napisałeś?... nigdzie. Jak działa SS wiem mniej więcej od czasu, jak taką ponad 10 lat temu jeździłem... Zresztą niby jak "siłownik" z SS miał by operować skrzynią od JTDm'a? Zrób to wszystko i daj nam możliwość klaskania nad tym bolidem

Mieszka w
    Ślask
    Auto
    AR 147

Domyślnie

zrobię to co będzie mozliwe do zrobienia, nie zapominaj że to lista z pytaniami a nie z założeniami do wykonania

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

nie zapominaj że to lista z pytaniami a nie z założeniami do wykonania
    Było tak od razu.

Użytkownik Ogier Avatar dewos
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    147 JTDm 2006r

Domyślnie

Przeczytałem cały temat i szczerze po przemyśleniu...pomysł może i dziwny może i abstrakcje lecą a niektóre rzeczy to czysta bajka ale nie można zapominać że mieszkamy w kraju w którym 90% osób kombinuje z dnia na dzień więc czemu nie życzę powodzenia i dobrych pomysłów.. i liczę na pełen klaser fotek z prac.... btw jak się uda to będzie jedyna taka alfa a świecie

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Ja mam już swoje lata i stać mnie na takie ryzyko, a Was?
    a ja jestem gówniarz i mnie nie stać na ryzyko bo wydaję aktualnie wszystko na remont
    no ale mieliśmy sobie do portfela nie zaglądać kurde
    :-)