Ok dzięki...uciekło to mojej uwadze.
Mam nadzieję że uda się naprawić niedziałający przycisk klapy bo otwieranie z pilota już mnie nudzi... szczególnie przy włączonym silniku![]()
Ok dzięki...uciekło to mojej uwadze.
Mam nadzieję że uda się naprawić niedziałający przycisk klapy bo otwieranie z pilota już mnie nudzi... szczególnie przy włączonym silniku![]()
jeśli wiązki masz ok to może być uszkodzony sam switch (rzadko ale się zdarza) - efekt będzie taki sam
Jeśli zapala wam się kontrolka otwartego bagażnika - a po otwarciu bagażnika zapala się w nim lampka, to w lewej wiązce w samym jej środku oczywiście szukajcie urwanego cienkiego białego/szarego kabelka .
Dodatkowo przy uszkodzonym kablu bagażnik auta po zamknięciu drzwi pozostaje "otwarty" , po naciśnięciu logo w klapie otwiera się.
Co za cymbał projektował tę wiązkę to ja nie wiem, wyszukanie kabelka to pryszcz, ale trzeba go ponownie połączyć - tylko, że on pęka w środku tej gumowej osłony ( twór szatana). Osłona praktycznie nie daje się przesuwać na boki więc dostęp jest okropny, a przewleczenie przez nią innego kabla wydaje się niemal niemożliwe
Po 15 minutowej walce udało się naprawić urwany kabel, do przewleczenia przez gumowy rękaw nowego przewodu użyłem "szydła" kawałka sznureczka. Z góry szydło poprowadziłem przez rękaw ku dołowi tam zawiązałem na szydle sznurek który przeciągnąłem przez gumową osłonę do góry. A następnie sznurkiem pociągnąłem nowy przewód o zbliżonej średnicy.
Łączenia zlutowałem przy pomocy słomki termokurczliwej w której jest cyna.
Ostatnio edytowane przez italiano_83 ; 30-04-2016 o 16:46 Powód: Uzupełnienie treści po wykonaniu "naprawy" .