Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Problem z bagażnikiem

Greg165
    Gość

Domyślnie Problem z bagażnikiem

Witam.

Mam taki maly problemik, nie mogłem znalezc takiego tematu na forum wiec postanowiłem założyc nowy temat, ale wracając konkretnie chodzi mi o to iż mam taki dziwny bagaznik w alfie, ze nie otworzy sie inaczej tylko przez przycisk w samochodzie. I ostatnio własnie cos sie zacina poniewaz gdy naciskam przycisk to slysze tylko takie charczenie a bagaznik nadal sie nie otwiera. Moze ktos juz mial taki problem i pomoze mi bo nie wiem co moge zrobic. Z gory dziekuje wszystkim za pomoc

azbxcc88
    Gość

Domyślnie

ja miałem podobny problem jak mi koleś w tył auta uderzył i maskę zgniótł. Myślę że coś się podstawia...
    a rozebrałeś te plastyki i dostałeś się do siłownika?

Szyndzielosz
    Gość

Domyślnie

silniczek klapy bagażnika do wymiany

Greg165
    Gość

Domyślnie

Tak własnie rozebrałem go wczoraj i doszłem do tego ze siłowniczek jest sprawny ale taki plastikowy bolczyk jest poprostu urwany i nie wybijał klapy do gory... Tylko teraz hmmm... gdzie to kupic?? zeszukałem sie na allegro i nie moge czegos takiego wogole znajsc u mnie w sklepach motoryzacyjnych tez nie ma Nie orientujecie sie moze gdzie takie cos mozna spotkac kupilbym nawet z silniczkiem nowym. Z gory dziekuje za pomoc

Użytkownik Maniak resoraków Avatar jack147
    Mieszka w
    wrocław
    Auto
    alfa romeo 147 1.6 16V eco Impression-Progression 2001

Domyślnie

klape bagażnika można otworzyć też kluczykiem. pod logo alfa romeo jest zamek na kluczyk wystarczy odchylić nabok (tylko w prawo) logo i ukazuje nam się wejście na klucz. nie wiem czy tak jest w każdej wersji u mnie w 147ce z 2001 tak jest
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 30-06-2010 o 07:56

Szyndzielosz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Greg165 Zobacz post
    Tak własnie rozebrałem go wczoraj i doszłem do tego ze siłowniczek jest sprawny ale taki plastikowy bolczyk jest poprostu urwany i nie wybijał klapy do gory... Tylko teraz hmmm... gdzie to kupic?? zeszukałem sie na allegro i nie moge czegos takiego wogole znajsc u mnie w sklepach motoryzacyjnych tez nie ma Nie orientujecie sie moze gdzie takie cos mozna spotkac kupilbym nawet z silniczkiem nowym. Z gory dziekuje za pomoc
    tez szukalem na alledrogo.pl i nie bylo, kolaga Afaholik mi odsprzedał wiec moze zglos zainteresowanie w dziale BAZAR albo zostaje ASO..

---------- Post dodany o godzinie 08:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:45 ----------

Cytat Napisał jack147 Zobacz post
    klape bagażnika można otworzyć też kluczykiem, pod logo alfa romeo jest zamek na kluczyk wystarczy odchylić nabok (tylko w prawo) logo i ukazuje nam się wejście na klucz, nie wiem czy tak jest w każdej wersji u mnie w 147ce z 2001 tak jest
    od 2002r tego juz nie ma.

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Cytat Napisał jack147 Zobacz post
    klape bagażnika można otworzyć też kluczykiem, pod logo alfa romeo jest zamek na kluczyk wystarczy odchylić nabok (tylko w prawo) logo i ukazuje nam się wejście na klucz, nie wiem czy tak jest w każdej wersji u mnie w 147ce z 2001 tak jest

W wersji z maja 2002 już nie ma....

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Taki "ficzer" był tylko w wersjach z kilku pierwszych miesięcy produkcji, moja (listopad 2001) już tego nie ma

Użytkownik Maniak resoraków Avatar jack147
    Mieszka w
    wrocław
    Auto
    alfa romeo 147 1.6 16V eco Impression-Progression 2001

Domyślnie

moja właśnie jest jedną z pierwszych, listopad 2000.

Użytkownik Rowerzysta Avatar z4boj4d
    Mieszka w
    Działdowo / Gubin
    Auto
    156 1.8 TS LPG, 156 SW 1.9 16v,145 1.9 jtd

Domyślnie

Mi zacina sie bagaznik juz raz otwieralem go od bagaznika przechylajac ten bolec , podczas gdy sie zatnie ciegno w srodku jest luzne jakby linka zostala urwana a gdy probuje z przycisku jest tylko ciche cyk ;/
    Co jest odpowiedzialne za taki stan rzeczy??? podzialal 5 dni normalnie teraz znowu sie zacial;/
    Sw po lifcie