Napisał
Belfer27
Problem ten występuje też w hondach civic np (bodajże roczniki od 94 do 97 choć dokładnie nie wiem kiedy one były produkowane, ale też na to trzeba było uważać.) oraz zapewne jeszcze w innych autach.
Natomiast ja cały czas piszę właśnie o AR 156 ponieważ sam byłem ofiarą niedouczonych speców, którzy dokręcili na maks wahacz będący w dolnym położeniu (koła wisiały bo auto było w powietrzu) i potem po pierwszym ostrym hamowaniu auto zaczęło dziwnie nurkować i skrzypieć jak przed wymianą i dopiero dystrybutor TRW wyjaśnił mi to przy okazji reklamacji, która zresztą nie została uznana "z powodu błędnego cyklu montażowego" i dopiero w ASO zmieniłem z pozytywnym skutkiem. Przy czym zaznaczam, ze oni nie wymontowywali mocowania całego z wahaczem z karoserii, jak to jest w manual'u na forum a robili to na aucie na podnośniku. Podejrzewam, że da się uniknąć kwestii dokręcenia błędnego tak, jak piszecie, ale widać ja nie trafiłem na znających tą metodę... COLOR="Silver"]
--------- Post dodany o godzinie 21:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:35 ----------
[/COLOR]
Ja nie filozofuję, tylko staram się łamać stereotypy i błędne myślenie prowadzące nieraz nawet do wypadków (przecież łatwiej stracić kontrolę nad autem ze zużytym zwieszeniem...)
Poza tym sam napisałeś, że już posmarowałeś wszystkie tuleje, więc nie bardzo wiem czemu to miało służyć? Dopiero po moim poście zmieniłeś zdanie i twierdzisz, że to miała być doraźna pomoc. Zresztą traktuj to jako radę a nie krytykę, bo w sumie masz teraz już diagnozę i mam nadzieję, że choć trochę moje namiary Ci pomogły. W końcu nikt od razu nie stał się inżynierem i znawcą a wiedza jaką posiadam też mnie kosztowała trochę pieniędzy i czasu (niestety nauka na błędach też miała miejsce) W tej chwili co nieco wiem a AR, ale nie jest to też wiedza kompletna i zawsze mogę się też mylić. Jednakże po to jesteśmy na forum, żeby sobie pomagać a nie pogarszać sytuację (a tak by było gdybyś pozostał tylko przy radach innych odnośnie smarowania). Więc myślę, że niepotrzebnie się unosisz i twierdzisz, że ja Cię uważam za głupiego.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt na nowych wahaczach życzę.