Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Wymiana żarówki lewy przód. No masakra!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MatiMatteo
    Mieszka w
    Konin
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Warto zrobić to od razu, bo po czasie to żarówkę osłabi.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1.9 jtd

Domyślnie

Cytat Napisał czosnek1802 Zobacz post
    Hahahahaha, wyciagaj i na nowo wsadzaj przypatrz się jak jeat wsadzona zarowka po drugiej stronie,zarowka musi zaskoczyc idealnie, poczujesz że weszla
    no idę zaraz to robić póki dzień świeci. Żarówkę wsadzam jak po drugiej stronie. Już to obczaiłem, ale coś nie hula. Ktoś kiedyś coś tam pewnie w tej lampie wyłamał już niestety :/ bede musiał chyba użyć kropelki

Mieszka w
    Konin
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał xrayPL Zobacz post
    no idę zaraz to robić póki dzień świeci. Żarówkę wsadzam jak po drugiej stronie. Już to obczaiłem, ale coś nie hula. Ktoś kiedyś coś tam pewnie w tej lampie wyłamał już niestety :/ bede musiał chyba użyć kropelki
    Jak coś to posiadam części na sprzedaż od lampy do Alfy Romeo 147.

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co można w lampie wyłamać wymieniając żarówkę mijania

Wyryte rantem felgi

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1.9 jtd

Domyślnie

Mati - będę pamiętał, bo nawet już nie działa sterowanie lewej lampy góra dół. Poprawiałem styki i przez chwile działało, ale po założeniu wszystkiego nadal nic. Męczyłem się tylko z tym godzinę i nic nie pomogło.

beriba:
    Wygląda na to, że ja akurat wszystko robiłem poprawnie tylko już wczesniej ktoś to robił na chama i wyłamał kawałek plastyku za który zaczepia się tą miedzianą objemkę, którą przypina się żarówkę. to wszystko odpada, a nie powinno. Powinienem zdjąć osłone, odpiąć kabel, wyjąć żarówkę po jej delikatnym odpięciu i włożyć nową i lekkim ruchem w prawo z dociskiem zakleszczyć ją w tym druciku. I tyle. tak za pierwszym razem zrobiłem, tylko przy odpinaniu żaróweczki z drucików wszystko odpadło. I żarówka i objemka. A dzisiaj jeszcze osłonka na żarówkę ta wewnątrz lampy wpadła do środka. Skucha. Będzie nowy wydatek.

Wbrew pozorom wszystko w Alfie jest zaprojektowane z dużą dozą geniuszu. Nawet układ kabli, który pozwala wyjąć osłonke od żarówek tylko przy pomocy jednej i tylko jednej kombinacji ruchów. Lusterko rzeczywiście jest przydatne i można sobie nim dużo ułatwić, bo najważniejszej zapadki nie widać gołym okiem.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Konin
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał xrayPL Zobacz post
    Mati - będę pamiętał, bo nawet już nie działa sterowanie lewej lampy góra dół. Poprawiałem styki i przez chwile działało, ale po założeniu wszystkiego nadal nic. Męczyłem się tylko z tym godzinę i nic nie pomogło.

beriba:
    Wygląda na to, że ja akurat wszystko robiłem poprawnie tylko już wczesniej ktoś to robił na chama i wyłamał kawałek plastyku za który zaczepia się tą miedzianą objemkę, którą przypina się żarówkę. to wszystko odpada, a nie powinno. Powinienem zdjąć osłone, odpiąć kabel, wyjąć żarówkę po jej delikatnym odpięciu i włożyć nową i lekkim ruchem w prawo z dociskiem zakleszczyć ją w tym druciku. I tyle. tak za pierwszym razem zrobiłem, tylko przy odpinaniu żaróweczki z drucików wszystko odpadło. I żarówka i objemka. A dzisiaj jeszcze osłonka na żarówkę ta wewnątrz lampy wpadła do środka. Skucha. Będzie nowy wydatek.

Wbrew pozorom wszystko w Alfie jest zaprojektowane z dużą dozą geniuszu. Nawet układ kabli, który pozwala wyjąć osłonke od żarówek tylko przy pomocy jednej i tylko jednej kombinacji ruchów. Lusterko rzeczywiście jest przydatne i można sobie nim dużo ułatwić, bo najważniejszej zapadki nie widać gołym okiem.

Pozdrawiam
    Ok to czekam na wiadomość.

Użytkownik Świeżak Avatar M4rcin3z
    Mieszka w
    Gdańsk/Włocławek
    Auto
    Była Alfa Romeo 147 16V 1.6 TS 105KM

Domyślnie

Dzisiaj mnie też spotkał "zaszczyt" zmiany żarówek w mojej małej. Akurat padła prawa, czyli z lepszym dostępem, ale miałem gorzej, bo ten drucik cały był już tak powyginany, że nic nie można było zrobić. Męczyłem się chyba z 40 min. Koniec końców lewą żarówkę wymieniłem w 5 min Nie jest tak źle Koledzy i Koleżanki jak piszecie

PS.
    Robienie zdjęć aparatem się przydało

Mieszka w
    Konin
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Najgorzej,żeby wyciągnąć żarówkę .

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1.9 jtd

Domyślnie

Cytat Napisał M4rcin3z Zobacz post
    Dzisiaj mnie też spotkał "zaszczyt" zmiany żarówek w mojej małej. Akurat padła prawa, czyli z lepszym dostępem, ale miałem gorzej, bo ten drucik cały był już tak powyginany, że nic nie można było zrobić. Męczyłem się chyba z 40 min. Koniec końców lewą żarówkę wymieniłem w 5 min Nie jest tak źle Koledzy i Koleżanki jak piszecie

PS.
    Robienie zdjęć aparatem się przydało
    no nie jest źle jak już się pozna temat i nic nie jest spierdzielone. Druciki też poprawiałem kombinerkami dwoma i pomogło

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznan/Wrzesnia
    Auto
    Była AR 159 2.0 JTDm, Byla AR 147 FL 1.6 TS 105KM Distinctive

Domyślnie

Ja od strony pasazera dla ulatwienia poluzowalem zbiornik z Paraflu, zdjecia tez pomagaja. Od strony kierowcy jest duzo prosciej i szybciej. W kazdym razie przez zje...ny dostep nie warto kupowac tanich zarowek, szczegolnie jesli ktos nie ma filigranowych raczek ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk