Najpierw trzeba postawić diagnoze czego nie działa a później to naprawić.
Elementów może być kilka.
Raczej sobie sam nie poradzisz.
Najpierw trzeba postawić diagnoze czego nie działa a później to naprawić.
Elementów może być kilka.
Raczej sobie sam nie poradzisz.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
A widział ktoś gdzieś kiedyś sklep, w którym można kupic za w miare rozsadne pieniadze obudowe kluczyka?
Jak to jest, ze to Opli, VW, Fiatow i Alf oprocz 159 mozna za kilkadziesiat zlotych kupic niefabryczna obudowe kluczyka a do 159 nikt nie produkuje?
Przeciez to jest jakas masakra.
ja również włożę poprawkę do twoich uwag. Wczoraj przekładałem obudowę i jeśli chodzi o wyjmowanie grota to odradzam wkładanie igły drugą stroną. Próbowałem tej sztuki ale po pierwsze nie miałem takiej małej główki szpilki by mogła się tam zmieścić. Po drugie po lekkim zeszlifowaniu główka nie jest w stanie wyjąć tego bolca. Aby porządnie się do tego zabrać to należy znaleźć igłę taką co można ją zgiąć, gdyż trafiają się takie że byle zgięcie łamię stop. Jeśli takową znajdziemy to zginamy ją na pół ugniatamy tak aby z oporem wchodziła w ten otwór bolca. I bolec zostaje nam w ręku po wyciągnięciu. Nie ma co ją kręcić gdyż jest to zwykła rurka stalowa z otworem na wylot
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Mam dokładnie taką samą sytuację, jeden klucz działał w sensie zamykanie otwieranie z pilota jak kupiłem samochód, po kilku miesiącach odmówił posłuszeństwa i od tamtej pory otwieram samochód z grota, zostawiłem samochód u elektronika samochodowego ale nie potrafił naprawić pilota ani w jednym ani w drugim z kluczy, dodam że obydwa piloty nadają zgodnie z tym co mówił, odpala z jednego i drugiego. Czy może ktoś polecić elektronika samochodowego w Krakowie bo mimo wszystko do Warszawy mam trochę daleko.
Może to być blachostka braku zwarcia na microstyku. Jak rozbierzesz kluczyk sam pod miernikiem sprawdzisz czy działa
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Przecież napisał że piloty nadają.
Jakby było zwarcie to nadawały by cały czas do wyładowania baterii, co elektronik by stwierdził.
- - - Updated - - -
Przecież napisał że piloty nadają.
Jakby było zwarcie to nadawały by cały czas do wyładowania baterii, co elektronik by stwierdził.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Dokładnie kolego maly_777, moim głównym problemem jest możliwość znalezienia alternatywy dla nowego kluczyka w ASO za ponad 1K, i dodam że najlepiej żeby było to w Krakowie bądź okolicach gdzie nacodzień mieszkam.
Czy istnieje możliwość w naszych autach zrobienia zdalnego odpalenia silnika? Np gdy jest mróz a przed wejściem do auta chcemy je trochę ogrzać, odmrozić szyby itp. Od razu wykluczam webasto.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
A będziesz zostawiał kluczyk w stacyjce? elektrycznie łatwo. Gorzej z wizualnym aspektem.
https://www.youtube.com/watch?v=snF7Dq1H1w8 bez kluczyka w stacyjce. nie znam się na tym bo to są dla mnie gwiezdne wojny. wiem że będzie problem z pedałami czy immobilajzerem.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!