Witam. Przymierzam się do wymiany lamp przednich w mojej 156 przed liftem. Moje są już w stanie co najmniej dyskusyjnym. Pierwsze co odruchowo zrobiłem, to wszedłem na allegro i tam zacząłem szukać lamp. Owy portal przepełniony jest kompletnymi parami reflektorów w cenach 250-300zł. Od koloru do wyboru jak to mówią, są lampy wyglądające jak te seryjne, ale są i takie przyciemniane, znane jako "deep style". Tanio - pomyślałem, ale od razu miałem świadomość, że to raczej zamienniki. Aby nie podawać szybko wygasających aukcji na allegro przywołam link do sklepu z podobnymi lampami: http://www.tuning1.com/info,7187. Sprzedawca podaje informacje, że producent to DEPO. Wspomina, że lampy przystosowane są do elektrycznej regulacji, (ale) pasuje do nich silniczek z oryginalnych lamp. Mam rozumieć, że silnik muszę przełożyć z moich lamp? Lampy mają pełną homologację i są przystosowane do ruchu prawostronnego. Czy warto kupić takie lampy? Co o tym myślicie? Mogą być mniej wytrzymałe? Pierwszy raz w życiu mam do czynienia z wymianą lamp, więc proszę o ewentualne uwagi typu "przekładka" silniczka, o którym wspominałem. Na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę przy kupnie abym nie miał niespodzianek przy montażu?
Pozdrawiam![]()