A ja bym mimo wszystko zaczął od zmierzenia napięcia lądowania multimetrem, a nie FESem...
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
A ja bym mimo wszystko zaczął od zmierzenia napięcia lądowania multimetrem, a nie FESem...
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Bosz.....ręce opadają, a to napięcie i nateżenie to niby do czego się odnosi jak właśnie nie do prądu?? Skoro sam się czepiasz to pierw się doucz bo chyba opusciłeś te lekcję w podstawówce. Zatem mały wykład :
"Natężenie prądu (nazywane potocznie prądem elektrycznym) - wielkość fizyczna charakteryzująca przepływ prądu elektrycznego zdefiniowana jako stosunek wartości ładunku elektrycznego przepływającego przez wyznaczoną powierzchnię do czasu przepływu ładunku"
"Amper – jednostka natężenia prądu elektrycznego (nazywane też po prostu prądem elektrycznym[1]). Jest jednostką podstawową w układzie SI i układzie MKSA oznaczaną w obu układach symbolem A[2]."
To zapraszam z miernikiem do mnie. Zregenerowany altek i nowy aku i prad miedzy 13,5-13,7.to nie skrót myślowy tylko pomylenie podstawowych jednostek elektrycznych- prądu i napięcia.Zwracam uwagę tylko po to aby nie potrzebnie nie powielać dalej takich błędów czy pomyłek i unikać w przyszłości kolejnych nieporozumień. Polecam zachować trochę więcej dystansu zamiast bić pianę bez powoduJa uzylem skrotu myslowego.
Blagam Cie jakbys na maturze napisal ze wartosc pradu ( a nie wartosc natezenia pradu ) wynosi 100A to od razu bys jej nie zdal. Wiec moze Ty sie doucz.
Nazwy potoczne to sa wiesz do czego. Dla mnie to nie jest oczywiste bo prad ma 2 wartosci i skad mam wiedziec ktora z tych wartosci Ty chcesz nazwac potocznie![]()