vredestein snowtrac 3
vredestein snowtrac 3
Polecam kleber, mam u siebie drugi rok, kupiłem 4 nowe i nie zamieniłbym ich na żadne inne
Ta opona w ogóle nie radzi sobie na mokrym. nie wspomnę o jakimś awaryjnym hamowaniu podczas deszczu, jeździłem na nich w poprzednim sezonie i był porostu dramat fakt na śniegu sobie radziły ale na mokrym w ogóle, w tym sezonie postawiłem na nokiany WR D4 i jak na razie jestem zadowolony
Co wy się tak czepiacie tej Dębicy. Załozyłem jakieś 3tyg temu i jestem bardzo zadowolony. Na mokrym miałem okazje hamować awaryjnie z 100 i napewno jest trochę dłużej niż na letnich ale tragedii nie ma. Na ekspresówce 160km/h i też nie zauważyłem żeby działo się coś niepokojącego. Moim zdaniem za tą cenę DEBICA FRIGO 2 jest ok.
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6
Jakość opony ocenia się po tym jak działa w sytuacji ekstremalnej a nie podczas zwykłej jazdy. Podczas jazdy to można co najwyżej głośność ocenić. A tak to każda opona będzie dobra. Ale jak przyjdzie do hamowania awaryjnego czy nagłego skrętu (bo coś wyleci na drogę) to sytuacja się zmienia. Ja swoich letnich jestem pewny na suchej i mokrej. Wiele hamowań awaryjnych i zero poślizgu, ani razu. Zimówki z kolei mam Hankook i nie polecam. Na mokrym w zakręcie nie jest trudno stracić przyczepność i przód wylatuje bokiem. Z kolei awaryjne hamowanie na suchym i mokrym też nie jest zbyt pewne i potrafią wpaść w poślizg. A na śniegu? Chyba w miarę dobrze ale już nie pamiętam jak to było bo było dawno![]()
Wyryte rantem felgi
Ostatnio edytowane przez beriba ; 25-11-2015 o 09:43
O jakich hankokach mówisz?ja wlasniew dobrej cenie kupiłem do testow nowy model, icept rs2 w452. Do 140km/h nie są zbyt glosne. Są trochę twardsze niż debice. Na suchym trzyMają się bardzo dobrze, ostatnio jechałem na a4 podczas ulewy, z 140km/h musiałem wyhamowac prawie do zera gwaltownie bo idiota zjazd przegapil i zaczął hamowac ostro i opony bardzo ładnie i szybko zatrzymaly auto. Ostatnie opady śniegu pokazaly że śnieg im nie straszny, a wczoraj najechalem na jakieś 20m lodu, ale jechałem tylko 60km/h i auto pojechalo jak nalezy, na lekkim łuku
![]()
Debice testowałem też ze 100 do 0 na suchej, mokrej, oblodzonej... Dla mnie nie ma co narzekac jak za te pieniądze panowie...