Cześć! Posiadam moją alfe jakos od września (1.9 JTD 16V 2004 103kw) od tego momentu zrobilem 4 tys. km. Kupilem ją z rozwaloną turbiną (wiedzialem poprostu ze zbliża sie ku końcowi troche km zrobiłem) Zepsuła sie 300km od domu strasznie waliła olejem. Jazda podczas powrotu do domu polegala na tym aby całkiem nie rozwalić wiatraka i jechalem z prędkością ok. 100km/h i nie przekraczalem 2000 tys. obrotów. Dojechalem cało do domu turbina poszla do regeneracji. Przed montazem zregenerowanej turbiny wzielem od mechanika intercooler oraz wszystkie rury dolotowe i porządnie je przepłukałem (była masakra). Juz myslałem ze wszystko bedzie fajnie ale niestety wyskakuje check bład P0235. 1 2 3 Bieg przyspieszanie wporządku pedal do podłogi nic nie wyskakuje. 4 5 6 check przy ok. 3000tys różnie.
Spradzone i wymienione:
-olej, filtr paliwa, filtr powietrza, termostat (olej był wymieniony przy montazu regenerowanej turbiny)
-grucha od sprężarki działa książkowo (szybko sie chowa i wysuwa)
-wężyki od zaworu vgt wymienione na nowe
- czujnik doładowania wyczyszczony
- 2 x wyczyszczony egr po zakupie i po wymianie turbiny (zaślepiony juz był zaslepka z 4 otworami)
Przed regeneracja turbiny check sie nie zapalał. Moim skromny zdaniem trzeba teraz wyczyścić kolektor dolotowy. Jazda na walącej olejem turbinie zapchała juz całkiem kolektor i dlatego wyskakuje check (jestem pewien ze nikt go wczesniej nie czyscił zaglądałem tam po kupnie i juz było tyle nagaru ze głowa boli).
Tu pytanie do was:
bede sie wzorował na tym poradniku
https://www.youtube.com/watch?v=L3tH7k8w03A
Brakuje mi tu tylko momentów z jakimi mam dokręcać sruby. Ma ktos z was te momenty??
Po drugie jak z odpowietrzeniem układu paliwowego faktycznie sie sam odpowietrzy ??
Uszczelki kupic nowe jak tak to gdzie??
W poradniku silnik sie troche różni od mojego czy nada sie ten poradnik??
Ewentualnie jakies rady i spostrzenia osób które juz to wykonywały?
Pozdrawia!