Strona 16 z 91 PierwszyPierwszy ... 6789101112131415161718192021222324252666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 909

Temat: Awaria silnika 2.0 170KM

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    hmm,
    Bociana chyba jest u QBY z miasta wielkiej wieży

http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/143.html

zróbcie sobie spota
    Byla. Bociek odebral ponad tydzien temu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał kamorado Zobacz post
    Przez swiece zarowe, bo przez wtryskiwacze nikt nie mial takiej koncówki ;(
    Sama wartość ciśnienia sprężania mierzona w ten sposób niewiele mówi, pomiar jest zawsze zafałszowany, ale nawet mimo tego wartości rzędu 12 barów, na pozostałych cylindrach dziwią i to bardzo :/
    Co tam się mogło stać ??

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał bobby Zobacz post
    Sama wartość ciśnienia sprężania mierzona w ten sposób niewiele mówi, pomiar jest zawsze zafałszowany, ale nawet mimo tego wartości rzędu 12 barów, na pozostałych cylindrach dziwią i to bardzo :/
    Co tam się mogło stać ??
    Tak czy siak trzeba dzwigac czapke i tam pozagladac, innego wysjcia nie ma.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał kamorado Zobacz post
    Troche sie nie odzywalem bo zalatwialem sprzet zeby zrobic pomiar cisnienia. Niestety 2 cylinder nie odpowiada prawdopodobnie powtórka z rozrywki jak u bociana, Teraz szukam mechanika co mi zrobi silnik, Dpdam ze na pozostalych cylindrach sprezanie było ok 12 Bar co jest bardzo dziwne ale to juz sie zajmie tym mechanik.
    Jak sie okazuje 2.0 jtdm nie jest tak bezawaryjny jak sie okazywalo, Szkoda bo dzieki opiniom na forum kierowalem sie zakupem wlasnie tego motoru Jeszcze nigdy nie bylem tak zażenowany autem jak tym,,
    Do swiat bysle ze ebde wiedzial czy to tłok czy cos w silniku. Pozdrawiam wszystkich z silnikami 2.0
    Wesołych Świąt

Czyli forum winne. A ja kupiłem już drugą 2,4 uznawaną za największy badziew, w którym wszystkim padają głowice, szpilki, kolektory etc.
    Ja jestem zadowolony. Może dlatego, że mocy ma tyle że nie potrzeba mi współpracy z informatykami?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

dorzuce nowe info od znajomego:
    " Twój przypadek nie jest odosobniony jeśli chodzi o 2.0 - w serwisie fiata
    byłem po czesci a tu ducato 2.0 230kkm z pękniętym tłokiem 2go cylindra
    całkowicie seryjne z olejem wg ksiązki (chyba 40kkm czy jakas inna
    glupota)
    Chłopaki mieli już 2gi przypadek taki w fiacie wcześniej freemont 2.0 w
    automacie (wiec pewnie 170tka) taka sama awaria 3ciego cylindra przed
    100kkm :/ jako zbieżność i w jednym i drugim luzy na sworzniach"

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Ale pitolicie z tym 2.0...
    U siebie zrobilem ponad 40 tys km na ostrym programie ( chyba najmocniejsze 2.0 na forum) i jakos tlok nie peka, a zakres obrotow 3 - 3.5 tys to norma. Malo tego, znam osobiscie bravo 2.0 215 km o noweczki przebieg ponad 200 tys i tez jakos tlok nie pekl, ani nie siada dwumasa ,jak to juz czytuje na forum. Ja nie bazuje na zaslyszanej opinii,ze gdzies,ktos w serwisie, tylko na autach ,ktore znam osobicie.
    Wspolczuje koledze z serca, bo ledwie kupil wymarzona alfe, a tu juz dwie powazne awarie. Jednakze chcialbym zauwazyc, ze i jedna i druga 159 z podobna awaria, to sprowadzane zagadki ( bez obrazy, dla mnie kazde sprowadzone auto to zagadka) , wiec kto powiedzial, ze te auta juz nie byly zmeczone wczesniej z przebiegami zgola innymi,anizelí allegrowe 170- 180tys,a takimi wlasnie,legitymowaly sie rzeczone alfy.

Nie chce tu bron Boze w zaden sposob obrazac wlascicieli. Wrecz przeciwnie,pelne wspolczucie. Jednak to co ostatnio na forum sie czytuje, to parodia jakas.
    2 sprowadzone auta ulegly fuckapowi ( pomijam fakt tego samego tunera) i juz nagle 2.0 to kibel.

Ogarnijcie sie troche ludzie.
    Jeszcze rozumiem taka opinie poszkodowanych, ale reszcie gawiedzi mocno sie dziwie.
    Troche zdrowego rozsadku panowie... To tak jak z glowicami w 2.4.
    Nie przegrzejesz, to i nie zabulisz.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 01-12-2015 o 18:03

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Ale pitolicie z tym 2.0...
    U siebie zrobilem ponad 40 tys km na ostrym programie ( chyba najmocniejsze 2.0 na forum) i jakos tlok nie peka, a zakres obrotow 3 - 3.5 tys to norma. Malo tego, znam osobiscie bravo 2.0 215 km o noweczki przebieg ponad 200 tys i tez jakos tlok nie pekl, ani nie siada dwumasa ,jak to juz czytuje na forum. Ja nie bazuje na zaslyszanej opinii,ze gdzies,ktos w serwisie, tylko na autach ,ktore znam osobicie.
    Wspolczuje koledze z serca, bo ledwie kupil wymarzona alfe, a tu juz dwie powazne awarie. Jednakze chcialbym zauwazyc, ze i jedna i druga 159 z podobna awaria, to sprowadzane zagadki ( bez obrazy, dla mnie kazde sprowadzone auto to zagadka) , wiec kto powiedzial, ze te auta juz nie byly zmeczone wczesniej z przebiegami zgola innymi,anizelí allegrowe 170- 180tys,a takimi wlasnie,legitymowaly sie rzeczone alfy.

Nie chce tu bron Boze w zaden sposob obrazac wlascicieli. Wrecz przeciwnie,pelne wspolczucie. Jednak to co ostatnio na forum sie czytuje, to parodia jakas.
    2 sprowadzone auta ulegly fuckapowi ( pomijam fakt tego samego tunera) i juz nagle 2.0 to kibel.

Ogarnijcie sie troche ludzie.
    Jeszcze rozumiem taka opinie poszkodowanych, ale reszcie gawiedzi mocno sie dziwie.
    Troche zdrowego rozsadku panowie... To tak jak z glowicami w 2.4.
    Nie przegrzejesz, to i nie zabulisz.
    Rok temu szukajac auta opieralem sie na opiniach tego forum jak i fiatbrawo i opla, wszystkie opinie byly lepsze niz rewelacyje bierz 2.0 super baza pod chip, jak to chlopaczek mysle 1,9 skrzynia m32 w 2.4 pekajace głowice i duzo pali, mysle 2.0 bedzie Ok troche drogie ale do skok stefczyka sie udam i dobiore pozyczke. kupilem auto w lutym w kwietniu zesrała mi sie pompa wody wrocilem na lawecie i o maly wlos nie zerwalo mi rozrzadu, mysle pech, po miesiacu zrobilem chipa zaliczylem zlot na rekord guinnessa mysle super maszyna, mineło 13tys km od kupna samochodu silnik do wymiany uwalony tłok, jak dla mnie wpakowałem sie w najgorsze gówno jakie mogło sie przytrafic nie dosc ze auto musze splacac jeszcze 2 lata to jeszcze remont ktory dalej wydłuży spłatę o kolejny rok jak nie dłużnej . dla mnie nie warto przepłacać za 2.0 jtdm, bo dopiero teraz wychodzi jaki to bubel w tym siedzi. Wiem ze bedziecie mnie krytykowali ale sam opieralem sie przed zakupem na tym forum. Wczesniej w 156 w 1,9 140KM byly rozne przybadki ale zawsze do domu wracalem autem a nie na lawecie gdzie przez 5 lat bez powaznej awarii. Tu w ciagu 9 miesiecy 2 razy sciagali mnie na lawecie. Szoda bo Alfa byla moim marzeniem niestety marzeniem ktore zamieniło sie w koszmar. W przyszłości bralbym chyba juz 2.4 bo pekajaca głowica jedna na 100 000tys aut to nic w peknietym tłokiem w 2.0. Jestm zniesmaczony i zwiedzony tym silnikiem ktorym mialem jezdzic do 2024 roku. Szkoda teraz przynajmniej do 2030r. Tym ktorzy sie zastanawiaja nad 2.0 radze sie zastanowic czy to nie jedyne przypadki moj i bociana w ktorych silnik nadaje sie na smietnik.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 25-01-2016 o 00:09 Powód: słownik

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Ja bym poszukał tych co zachwalali,niech teraz płacą Stefczykowi.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Ja bym poszukał tych co zachwalali,niech teraz płacą Stefczykowi.
    Kazdy ci powie ze 2.0 najlepsze jednak ja i bocian powiedza tak jak na 2.0 TDI nigdy w zyciu ;(

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ja tak nie powiem