Obojętnie jakie radio założysz nie osiągniesz "efektu" z filmiku...A różnica pomiędzy serią a radiem nie "ori" jest zauważalna... nawet dla laika.
Obojętnie jakie radio założysz nie osiągniesz "efektu" z filmiku...A różnica pomiędzy serią a radiem nie "ori" jest zauważalna... nawet dla laika.
Dzięki za wszystkie odp, na 99% wpadnie radio Sony to z linku. tylko jeszcze pytanie jakiej dokładnie przejściówki będę potrzebował do tego radia??
Ostatnio edytowane przez daniel94 ; 07-12-2015 o 18:49
Wg mnie nie będziesz potrzebował żadnych. ..Kości w instalacji samochodu są zgodne ze standardem ISO a tym samym z tym co będziesz miał w nowym radiu. Reasumując wszystko powinno być Plug and Play a sam montaż to góra 15 minut.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Będziesz potrzebować przejściówki z kostek ISO do twojego radia. W tym radiu nie ma standardowych wejść ISO.
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ko...783760471.html
Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 08-12-2015 o 00:38
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Wymieniałem ostatnio u siebie radio fabryczne na Alpine IDA-X100, wszystko plug&play, każdy kabelek się zgadzał łącznie z kablem antenowym. Jakość dźwięku - bez porównania i koniec z wachlowaniem płytami![]()
czasem z tymi nieoryginalnymi radiami jest kłopot przez tą nieszczęsną ramkęmi to strasznie brzydko siedziało bo w zaden sposób ramka nie chciała się dopasować do reszty, teraz mam 2din radio i jest wszystko w porządku ładnie się komponuje
![]()