Które? Bo podobno w XC90 tylko 4-cylindrówki... Zgadzam się, że główna kasa jest do ugrania na rynku leasingowym, co można zobaczyć chociażby tutaj na przykładzie Forda:
http://moto.pl/MotoPL/56,88389,19304...opad-2015.html
I tutaj ważny jest nie tylko "rdzeń", czyli sam samochód, ale sieć dilerska/serwisowa, finansowanie itp. I tutaj, jak myślę, może być problem, chociaż Fiat Professional radzi sobie na tym rynku nawet nawet...
Swoją drogą, zgadzam się również, że QV nie ma większego znaczenia - 90% nabywców BMW pewnie nie kojarzy nawet pojemności silnika czy mocy M3 albo M5...
- - - Updated - - -
Widziałeś, jaka będzie paleta silnikowa Megane? Najmocniejszy silnik benzynowy 130KM, wersja GT 200 KM, pewnie potem wyjdzie jakiś RS. Giulietta ma benzyny od 105KM do 240KM. Chociażby ze względu na to Meganka dla mnie odpada, bo 130KM jest za słabe, a 200 GT będzie drogie - i wtedy wolałbym QV 240 KM. A to, że samochód jest NOWY i ma super fajny tablet na środku oraz system ostrzegania przed zmianą pasa, średnio mnie interesuje.
Tak się składa, że tydzień temu odbierałem nową Giuliettę z salonu i robiłem risercz rynkowy przed zakupem - i nadal uważam, że w swojej cenie Giulietta nie ma konkurencji. Napisz mi, proszę, co byś kupił z silnikiem benzynowym ~150 KM w cenie 75 - 80 tys. teraz. Bardzo jestem ciekaw.