Strona 28 z 28 PierwszyPierwszy ... 1819202122232425262728
Pokaż wyniki od 271 do 277 z 277

Temat: Co sądzicie o tych metodach wstawiania Ksenonów w miejsce zwykłych świateł?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Fiat Croma 2007 1.9jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Było pierdylion razy. Masz ksenon musisz miec poziomowanie i spryski. Slabe ksenony nie musza miec ale jak to udowodnisz? Ano pojeździsz sobie bez dowodu po stacjach. A poza tym te slabsze ksenony nie maja sensu bo są slabsze. Czyli są pozbawione jedynej zalety
    Jezeli odnosisz sie tylko to AR 159 to masz racje..
    Jezeli dokladasz sam ksenon do samochodu ktory takich ukladow wymagal np. 159 (fabrycznie byly montowane) przy tym zrodle swiatla to DR powinien byc zabierany na dzien dobry.
    Ale jezeli dokladasz do samochodu ktory takich ukladow nie posiadal dla fabrycznych instalacji ksenon, lub kupujesz bez nowke z salonu bez samopoziomowania i spryskow, to nikomu nic nie musisz udowadniac.. Takie pojazdy posiadaja europejskie świadectwo homologacji, zatem dopuszczone do sprzedazy i ruchu w każdym państwie UE.

Wysłane z mojego Grand X In

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ale wic polega na tym ze zawsze z ksenonami byly te uklady i wszyscy o tym wiedza. A tych nowych ze slabymi ksenonami jest garstka i to rok, dwuletnich. Wiec nie ma co liczyc na litość jak cie gliniarz w starszym aucie zlapie z hidem. Kiedys. Za paręnaście lat jak te slabsze ksenony będą powszechne to te granice sie zatrą. Na razie to świadome ryzyko.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Fiat Croma 2007 1.9jtdm

Domyślnie

Zgadza sie. Odnioslem sie to calosci Twojej wypowiedzi, w ktorej odniosles sie do slabszych ksenonow..

Wysłane z mojego Grand X In

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm SW qtronic

Domyślnie

Witam. Zamontowałem u siebie ostatnio HIDy CAN BUS i jestem zadowolony z oświetlenia. Problem w tym że po odpaleniu samochodu i włączeniu świateł zawsze włącza mi się tylna wycieraczka. Wcześniej wszystko było ok i włączała się na moje życzenie lub kiedy wrzucałem wsteczny przy włączonych przednich wycieraczkach. Teraz uruchamia się przy włączeniu HIDów machnie raz i tyle. Jakieś sugestie?

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Odłącz hidy i zobacz czy dalej jest tak samo.

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Cytat Napisał pajak998 Zobacz post
    Witam. Zamontowałem u siebie ostatnio HIDy CAN BUS i jestem zadowolony z oświetlenia. Problem w tym że po odpaleniu samochodu i włączeniu świateł zawsze włącza mi się tylna wycieraczka. Wcześniej wszystko było ok i włączała się na moje życzenie lub kiedy wrzucałem wsteczny przy włączonych przednich wycieraczkach. Teraz uruchamia się przy włączeniu HIDów machnie raz i tyle. Jakieś sugestie?
    Nie ma potrzeby przepłacać i kupować do 159 HID-y CAN BUS,bo światła mijania w tym aucie nie są podpięte pod sieć CAN. Wystarczą zwykłe, tańsze.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Trzeba zmienić parę pinów w kostkach przy reflektorach,oraz dorobić poziomowanie najlepiej używane czuniki położenia przy lewym przednim wahaczu z przodu (w nadwoziu jest do tego przeznaczone miejsce a wachacz na ogół ma gwintowany otwór na śrubę do czujnika) oraz na tylnej belce. Jak zdejmiesz nadkole lewe z przodu może okazać sie że wisi tam wtyczka z tyłu przu nadkolu lewym rónież(u mnie tak było). Jeżeli zrobisz poziomowanie ręczne i trafisz na dokładnego policjanta to i tak stracisz dowód rejestracyjny (odnosi się to do większości samoróbek w postaci HID - ów)
    Jak to jest z tą zmianą pinów w kostce przy reflektorze. U niektórych reflektory xenonowe dzialają plug & play, mają pewnie kompletną instalację. U mnie niestety okazało się że nie jest tak kolorowo. Po pierwsze nie mam tej płaskiej wtyczki dla lewego reflektora. Reflektory xenonowe po podłączeniu tylko tych okrągłych wtyków nie działają wogóle, nawet pozycyjne/kierunkowskazy.

Widzę że kolega jest z Jaworza, ja mieszkam w Starym Bielsku, może dałoby się spotkać na 10minut np jutro I obgadać temat?