Kicaj - sory - ale porządna robota to 20-30 godzin,
15zł za godzine pracy to już jest 300-450 zł, a gdzie chemia, materiały, jakieś dodatkowe koszty czy jakiś zysk.
2 etap z prewashem to dla mnie co najmniej 800zł za mniej niż to nawet do rozmów bym nie usiadł, okej rozumiem, że chemia w większych ilościach to troche inne koszty jednostkowe na taką robotę, że ktoś może mieć już sprzęt zamortyzowany, ale nadal uważam, że to jest za mała kwota (600-700), żeby zrobić to dokładnie.
w pierwszym poście chyba wyliczyłem ile mnie to kosztowało, a robota na Cromie była pierwsza zabawą z pastami polerskimi na aucie.
Co do tarczy - kupujesz backplate na M14 i nie ma problemu, porządniejsze po 30zł za sztukę, ale w jakiś narzędziowych kupisz toya za 12 zł jedna i 9zł drugie M14(75 i 125mm)
Pady od K2 (po 12-15zł), albo futro flexipads + wykończeniowe od flexipads, to nie majątek po 15-30zł w zależności od promocji w danym sklepie.
Pasty menzerna - ~70zł za dwu system (400 i 3000)
Całą resztę myślę, że Pablo ma, zmywacz silikonowy to nei wiem 12zł za litr ?
Wszystko zależy co kto ma do roboty, czy ma na to czas i czy ma gdzie to zrobić.
Ja na Cromie się uczyłem, uważam, że wyszło mi super, łącznie z wycinaniem niektórych miejsc papierem ściernym - co uważałem, że będzie potrzebne lakierowanie.
A na sam koniec, najtańsza polerka, pewnie odsprzedać się nie da,
ale wszystko od padów, przez futra, backplate, reszty past i inne duperele - ktoś kto ma do zrobienia jedną korektę - to to wszystko odkupi, przecież przejazd przez 159 nie zniszczy tych elementów - będą jak nowe. (a jeśli chodzi o chemie to zejdzie około połowy - więc na drugie takie auto starczy)