Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3

Domyślnie

Chociaż gdzieś był artykuł że już jeździ zamaskowana Alfetta, ale każdy przyjął że to błąd dziennikarza i niemożliwe aby to mogła być prawda.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Może masz racje. Dziwuje mnie ta wiadomosc w momencie gdy Giulii nie ma w salonach a po drodze jeździ już następny model.
    No ale co, mają czekać aż wyjedzie Giulia i dopiero za następny model się brać?! To zaraz byłoby narzekanie, że tylko jeden wypuścili, i gama aut taka mała, i powinni więcej, i nie mają w każdym segmencie, i tylko 1 model przez 5 lat powstał, itp. Tak źle, tak nie dobrze...
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Tak jak pisałem- są sytuacje, że moc ratuje. W 99% reszty przypadków moc samochodu nie ma żadnego znaczenia. Kierowca jest jedynym wyznacznikiem bezpieczeństwa (zakładając sprawny samochód). I nie mam tu na myśli kierowcy jednego samochodu na drodze, tylko wszystkich razem i każdego z osobna. Prawda jest taka, że niektórym potrzeba 300 koni, a niektórym oleju w głowie. W której grupie jesteś?
    Skąd masz te wyliczenia, te 99%? Podaj źródło. Jeśli to tylko Twoje subiektywne odczucia, dopisz zwrot "moim zdaniem".
    Prawda jest też taka, skoro piszesz o 300 koniach i oleju, że nie masz racji. Czynników wpływających jest cała masa. Cała masa. Na przykład zmiana przyczepności podłoża, na przykład gwałtowna zmiana pogody (opad, poryw wiatru, zadymka). Na przykład chłop, wyjeżdżający znienacka koniem z pola (zza drzew albo zza chałupy na rogu). Na przykład zwierzę, małe czy duże, wbiegające na jezdnię znienacka (jakkolwiek rozsądnie byś jechał).
    A propos zwierząt: znam dwie historie. W jednej sarna uderzyła w auto, kierowca widział kątem oka sarnę ale zabrakło mu gazu pod pedałem i nie uciekł. I druga historia, mojego wuja, który przez lasy pod Bydgoszczą posuwał mocną beemą. Zobaczył jelenia czy innego łosia, tylko dzieki mocy silnika uniknął z nim kolizji.

Długo by można. Podstawową wadą wywodów wielu z Was jest przekonanie, ze jakiś jeden czynnik jest dobry albo niedobry, oraz, niestety, pewna wąskość spojrzenia na temat. Nie ogarniacie całości problemu, nie potraficie spojrzeć z szerszej perspektywy. Szukacie prostych wyjaśnień. Nie wszyscy oczywiście ale pewna część z was. To ci najbardziej agresywni względem mnie, ci robiący mi amatorskie psychoanalizy, zamiast odnieść się do faktów. Maskujecie tym dramatyczny brak wiedzy i umiejętności myślenia w szerszej perspektywie. To tak na marginesie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Jak Giulia ma być notorycznie mylona z Maserati, to ja chyba już składam zamówienie .
    niestety Radziu, będzie notorycznie mylona z beemą Zwłaszcza z boku. Podobieństwo linii, przetłoczeń, bryły, jest uderzające. Mi jest wstyd za stylistów AR.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Mi jest wstyd za stylistów AR.
    Mi nie (w końcu każdy odpowiada za siebie), a Giulią QV jestem zachwycony.
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Mitacz Zobacz post
    Na tym zdjęciu, gdzie widać Maserati z przodem Alfy, to jest nowa Alfetta
    Byłoby miło.

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    będzie notorycznie mylona z beemą
    Jeśli ktoś ma trochę pojęcia w temacie motoryzacji to nie pomyli.

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Giulią QV jestem zachwycony.
    +1

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Żaden optymista, po prostu to wiem i jest to fakt. Pisałem już dawno na tym forum że będą opozniena w sprawie Gulii, jak nikt o tym jeszcze nie wiedział, to nikt mi nie chciał wierzyć.
    Zauważyłem, że na tym forum jest dużo ludzi wszystko wiedzących i znających się najlepiej, tyle że niczym to nie jest poparte, tylko w tym co wyczytali w internetach. Chcecie wierzyć czy nie ale to jest Alfetta.
    Dobrze by było, gdybyś Ty poparł Twoje informacje jakimś argumentem
    Limuzyna tej klasy była niby w programie ale na 2018. Biorąc pod uwagę obecne opóźnienia, chyba trochę za wcześnie na "muły". Ale nawet nie wiesz, jak chciał bym się tutaj mylić!
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 16-12-2015 o 12:14

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Mitacz
    Auto
    159&Mito&Giulietta

Domyślnie

Popieram tym, że pracuję tam, skąd te samochody codziennie wyjeżdżają na drogę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

No widzisz Pan. Takich ludzi nam tutaj trzeba. Tylko nie pisz za dużo, żeby niektórzy mogli pofantazjować
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 16-12-2015 o 17:43

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Hehe że Nibylandia? JOKE

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

jeśli to prawda - w co wątpię - to bym zazdrościł