Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Romeo Avatar Black Wolf
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    Była 159 był c5 jest mondeo 2.5 v6

Domyślnie

Macie racje trochę pojechałem z tymi odsłonami, ale to dlatego że cięty jestem na handlarzy miałem z nimi przeboje. Sam sprzedawałem samochody przez kilka lat i znam ich sztuczki może temu autu nic nie dolega ale ja bym go nie ruszył. Co do odsłon sprzedając Saaba 9-3 z 2004r miałem ich ponad 2000 i tylko jeden telefon ale konkretny

Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu

Użytkownik Embrion
    Auto
    159 1.9 jts

Domyślnie

vin tej alfy.proszę o sprawdzenie.z góry dziękuję . ZAR 939 0000 704 46 82

Użytkownik Maniak resoraków Avatar elgritone
    Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Cytat Napisał Perszing91 Zobacz post
    widziałem, że ma inne wyposażenie niż na zdjęciach.. napisane jest też np o haku, którego nie ma.. może jest ktoś z okolic Nysy kto ma AR159 i mógłby podjechać na miejsce około godziny 12? o tej właśnie planuje być na miejscu...
    Widzisz ze gosc sciemnia i chcesz z nim robic interesy? Ja wiem ze kazdy sprzedawca - nie tylko samochodow zawsze zachwala swoj produkt ale umówmy się kłamać a zachwalac to dwie różne rzeczy. Poza tym robi sie tu smietnik. Jest odpowiedni wątek na takie pytania, szanujmy innych, pozdrawiam!

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Planuję zakup AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał elgritone Zobacz post
    Widzisz ze gosc sciemnia i chcesz z nim robic interesy? Ja wiem ze kazdy sprzedawca - nie tylko samochodow zawsze zachwala swoj produkt ale umówmy się kłamać a zachwalac to dwie różne rzeczy. Poza tym robi sie tu smietnik. Jest odpowiedni wątek na takie pytania, szanujmy innych, pozdrawiam!
    Hmmm.. no nie wiem.. jade ogladnac.. dzwonilem do ASO w opolu i moge podjechac z tym autem.. maja mi je sprawdzic za 250zl

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar elgritone
    Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Cytat Napisał Perszing91 Zobacz post
    Hmmm.. no nie wiem.. jade ogladnac.. dzwonilem do ASO w opolu i moge podjechac z tym autem.. maja mi je sprawdzic za 250zl

Wrzucisz 250zl za przeglad, 50 za ubezpieczenie (ktore nawet nie wiem czy w razie W obowiazuje) zatankujesz do opola i spowrotem...

Ja bym odpuscil, ale sie napaliles sie widze wiec nie wiem po co pytasz.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Planuję zakup AR 159

Domyślnie

Jesli wroce bez auta mam jeszcze tą po drodze.. http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yefel.html

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

To są auta od handlarzy, więc nie spodziewaj się cukierkowych aut, tylko najtańszych egzemplarzy przyprowadzonych uszkodzonych, podreperowanych i wystawionych do sprzedaży. Opisy są kopiowane z innych ofert, więc też nie są wiążące. Ze zdjęć niewiele widać, poza tym, że ta 1.9 ma bardzo brzydkie przednie światła (ale może to kwestia światła?).

W wypadku 2.4 dopytaj czy w ASO są w stanie zrobić jakiś test weryfikujący czy auto nie ma pękniętej głowicy.

Przy okazji – wątek do zadawania pytań o konkretny egzemplarz jest przyklejony na samej górze tego działu. Ewentualnie skorzystaj z innego działu tego forum: http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...ta_z_ogloszen/
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 18-12-2015 o 11:31

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Planuję zakup AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    To są auta od handlarzy, więc nie spodziewaj się cukierkowych aut, tylko najtańszych egzemplarzy przyprowadzonych uszkodzonych, podreperowanych i wystawionych do sprzedaży. Opisy są kopiowane z innych ofert, więc też nie są wiążące. Ze zdjęć niewiele widać, poza tym, że ta 1.9 ma bardzo brzydkie przednie światła (ale może to kwestia światła?).

W wypadku 2.4 dopytaj czy w ASO są w stanie zrobić jakiś test weryfikujący czy auto nie ma pękniętej głowicy.

Przy okazji – wątek do zadawania pytań o konkretny egzemplarz jest przyklejony na samej górze tego działu. Ewentualnie skorzystaj z innego działu tego forum: http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...ta_z_ogloszen/
    Zapytam.. gosc wyslal VIN i znalazlem taka strone : https://es.bca-europe.com/Pages/View...10498&R=0&SR=7

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Planuję zakup AR 159

Domyślnie

Jestem na miejscu i nie ma alfy.. pytajac goscia w biurze mowi: "szef pojechal gdzies z kolegą, zaraz wróci"

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

http://carcheck.bcautoenchere.fr/v2/...111427&lang=en

jakiś raport do niego jest z którego wynika: 1. przednie łożyska do zmiany, 2. zawieszenie - front ball (nie wiem co to) 3.nieregolarna praca silnika, wibracje, hałas 3.tylne okładziny hamulcowe, 4.compresor klimy-dead, 5.opony tylen do zmiany przód też słaby .6. pewnie pełen serwis fo zrobienia czyli kolejne 5k pln plus powyższe 5k czyi trzeba będzie dołożyć min10k pln